★★★★★
9.1 op basis van 7022 beoordelingen Kiyoh

Basic-Fit opzeggen

Zeg hier direct Basic-Fit op

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7022 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3390 organisaties
 • Veilig

Basic-Fit opzeggen werkt als volgt

Basic-Fit opzeggen

Basic-Fit behoort tot de grootste en bekendste sportscholen in Nederland. Verspreid door het hele land kom je vestigingen van deze keten tegen, waardoor de kans aanwezig is dat er bij jou in de buurt ook een Basic-Fit zit. Als je hier regelmatig sport, heb je er mogelijk wel een abonnement afgesloten. Maak je hier weinig tot geen gebruik van? Dan denk je misschien wel aan het opzeggen van je Basic-Fit abonnement. Als je niet precies weet hoe je dit aanpakt of niet weet waar je rekening mee moet houden, raden wij je vooral aan verder te lezen. Opzeggen.nl heeft op deze pagina namelijk alles met betrekking tot Basic-Fit opzeggen voor je samengevat.


Op deze pagina
Contactgegevens van Basic-Fit
Basic-Fit abonnement opzeggen
De vier mogelijkheden om je lidmaatschap bij Basic-Fit op te zeggen
Basic-Fit opzeggen, wat zeggen opzeggers erover?
Veelgestelde vragen over het opzeggen van je Basic-Fit abonnement

Contactgegevens van Basic-Fit

Naam Basic-Fit Nederland B.V.
Adres Postbus 3145
Postcode 2130 KC
Plaats Hoofddorp
Kamer van Koophandel 37092459
E-mailadres klantenservice@basic-fit.com

Basic-Fit abonnement opzeggen

Bij Basic-Fit kun je voor een laag bedrag onbeperkt fitnessen bij inmiddels meer dan 160 vestigingen in Nederland en binnen Europa zelfs ruim 700 clubs. En als lid ben je overal welkom. Je kunt onbeperkt gebruik maken van de virtuele groepslessen en je krijgt een virtuele assistent die je helpt bij je fitness aanpak. Steeds meer clubs zijn zelfs 24/7 open. Als lid van Basic-Fit heb je ook altijd de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van kluisjes en douches.

Het wijzigen en bevriezen van Basic-Fit lidmaatschap

Ben je niet (meer) tevreden met jouw abonnement? Dan kun je jouw fitness abonnement opzeggen. Toch hoeft dit niet, want het is ook mogelijk om jouw abonnement te wijzigen bij Basic-Fit. Dit doe je makkelijk en snel in de Basic-Fit app of via de kiosk op de club. Wie een wijziging door wil voeren via de app, gaat naar ‘Profiel’ en klikt hier op ‘Lidmaatschap & Extra’s’. Het bevriezen van een lidmaatschap is niet mogelijk bij Basic-Fit, ook niet bij langdurige ziekte of een slepende blessure.

Een Basic-Fit lidmaatschap delen en omzetten

Als je een Premium-lidmaatschap hebt, mag je jouw pasje delen. Je kunt eenvoudig een medegebruiker toevoegen, waardoor het altijd mogelijk is om te sporten met een vriend of vriendin. Het beheren van jouw vriendenlijst kan makkelijk via de app of website. Hier is het ook mogelijk mogelijk om jouw Basic-Fit abonnement om te zetten.

Bedenktijd Basic-Fit abonnement

Krijg je binnen 14 dagen na het afsluiten van een Basic-Fit abonnement spijt? Dan kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Hierdoor kun je binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden onder de overeenkomst uit. Als deze periode verstreken is, ben je minimaal abonnee tot het einde van de looptijd. Je moet ook dan niet vergeten op te zeggen als je onder jouw lidmaatschap uit wilt, want anders mag Basic-Fit jouw abonnement stilzwijgend verlengen.

Opzegtermijn en contracten Basic-Fit

Basic-Fit hanteert een contracttermijn van 1 jaar. Na het eerste jaar kan het abonnement maandelijks worden opgezegd. Zeg je binnen een jaar op, hou er dan rekening mee dat je abonnement pas eindigt zodra het eerste jaar is afgelopen.
Check de Basic-Fit voorwaarden voordat je een abonnement afsluit of kijk welke voorwaarden gelden om op te zeggen. In het kort gelden de volgende voorwaarden bij het opzeggen van je lidmaatschap:

 • Bij een lidmaatschap voor een jaar, geldt een opzegtermijn van 30 dagen voor het einde van het jaarcontract of na afloop hiervan.
 • Wanneer je lidmaatschap flexibel opzegbaar is, dan geldt vanaf de start een opzegtermijn van 30 dagen en kun je dus altijd opzeggen.


De vier mogelijkheden om je lidmaatschap bij Basic-Fit op te zeggen

Wil je jouw Basic-Fit abonnement opzeggen in plaats van wijzigen of omzetten? Dan ben je mogelijk benieuwd hoe je dit doet. Wij hebben hieronder vier manieren om jouw abonnement op deze sportschool op te zeggen voor je op een rijtje gezet.

 1. In de Basic-Fit app

  1. Open de Basic-Fit app.
  2. Klik op Mijn Basic-Fit.
  3. Ga naar ‘Lidmaatschappen’.
  4. Klik op lidmaatschap opzeggen.
  5. Wacht op bevestiging van je opzegging.
 2. Op de sportschool

 3. Wie zijn Basic-Fit abonnement op wil zeggen kan dit ook in één van de vestigingen doen. Wanneer jij je hier meldt bij de kiosk en aangeeft dat je jouw lidmaatschap wilt beëindigen, is Basic-Fit wettelijk verplicht om hier gehoor aan te geven. Het grote voordeel hiervan is dat jouw opzegging direct in het systeem verwerkt kan worden. 
 4. Email sturen

 5. Als je het niet prettig vindt om jouw Basic-Fit abonnement in één van de vestigingen op te zeggen, kun je ook een mail sturen naar klantenservice@basic-fit.nl. Wanneer je ervoor kiest om jouw abonnement op deze manier op te zeggen, is het belangrijk dat je de juiste gegevens doorgeeft. Vergeet je belangrijke gegevens? Dan kan Basic-Fit jouw opzegging niet verwerken.
 6. Online en met garantie van Opzeggen.nl

 7. Wanneer je jouw Basic-Fit abonnement op wilt zeggen zonder hier zelf veel tijd en moeite in te steken, maak je gebruik van de opzegservice van Opzeggen.nl. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld en een verzendmethode gekozen hebt, zorgen wij ervoor dat jouw opzegbrief bij Basic-Fit terechtkomt. Laat je ons jouw opzegbrief versturen? Dan profiteer je van onze 100% opzeggarantie. Hierdoor weet je zeker dat jouw Basic-Fit abonnement daadwerkelijk wordt opgezegd.

Problemen omtrent het opzeggen van Basic-Fit

Zoek even op Internet en je vindt ze; klachten over Basic-Fit. En dan met name over het voortijdig beëindigen van je lidmaatschap en het opzeggen van je lidmaatschap. Ook wij hebben in het begin wat strubbelingen gehad met Basic-Fit. Maar na een artikel hierover op onze blog heeft Basic-Fit contact met ons opgenomen en aangegeven dat ze de problemen graag wil verhelpen. Dat is toch echt zeer positief wat ons betreft. Tegenwoordig hebben we dan ook een uitstekende afspraak met Basic-Fit; iedere opzegging via ons platform wordt gegarandeerd verwerkt op basis van de datum waarop de opzegging bij ons is gegenereerd. Is er toch een issue met een opzegging? Dan wordt dit door Basic-Fit met terugwerkende kracht alsnog netjes afgehandeld. Dikke vette pluim voor Basic-Fit dus wat ons betreft.


Basic-Fit opzeggen, wat zeggen opzeggers erover?

Sandra uit Everdingen - "Ik vind Basic-Fit dus helemaal leuk. Maar de dichtstbijzijnde club is voor mij toch nog te ver weg... Dus ik heb mijn lidmaatschap opgezegd en dat ging heel eenvoudig."

Ad uit Harderwijk - "Ik had natuurlijk nooit een jaarcontract moeten tekenen. Dat wist ik eigenlijk al en Basic-Fit weet dat ook. Zou wel eens willen weten hoeveel niet-sportende leden ze hebben. Maar heb lidmaatschap zelf afgesloten en moet laatste maanden even uitzitten voordat mijn lidmaatschap eindigt. Dit zal me in de toekomst niet meer gebeuren."

Hidde uit Amsterdam - ""Prima sportscholen van Basic-Fit. Maar mijn vrienden zitten bij Fit for Free dus ik verhuis ook. Er was blijkbaar iets misgegaan met opzeggen, maar dat is na contact met de klantenservice van Opzeggen.nl alsnog prima geregeld. Dank daarvoor."

Marc uit Amstelveen - "Door een blessure niet meer in staat om te sporten. Maar had geen zin om een doktersverklaring te regelen voor de laatste 3 maanden van mijn lidmaatschap. Het opzeggen is zonder problemen verlopen."

Veelgestelde vragen over het opzeggen van je Basic-Fit abonnement

Hoe kan ik het lidmaatschap van Basic-Fit opzeggen?
Je kunt het lidmaatschap van Basic-Fit opzeggen via Mijn Basic-Fit in de app of op de website. Daarnaast kun je jouw abonnement stopzetten bij de kiosk in één van de vestigingen of een e-mail sturen. Je kunt jouw lidmaatschap ook beëindigen door gebruik te maken van de opzegservice van Opzeggen.nl.

Is Basic-Fit maandelijks opzegbaar?
Nee, Basic-Fit is alleen maandelijks opzegbaar als jouw abonnement minimaal één keer stilzwijgend verlengd is. Jouw lidmaatschap wordt dan omgezet in een lidmaatschap voor onbepaalde tijd, waardoor je jouw abonnement maandelijks op kunt zeggen.

Wat is de opzegtermijn van Basic-Fit?
Basic-Fit hanteert een opzegtermijn van 30 dagen. Deze opzegtermijn is zowel van toepassing op abonnementen voor bepaalde als abonnementen voor onbepaalde tijd. Een abonnement voor bepaalde tijd eindigt pas als deze minimaal een maand voor het verstrijken van de abonnementsperiode is opgezegd.

Hoeveel dagen bedenktijd heb ik na het afsluiten van mijn Basic-Fit abonnement?
Dat hangt af van de manier waarop jij je hebt ingeschreven. Voor online inschrijvingen geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze periode kun je kosteloos en zonder opgaaf van reden afzien van jouw abonnement. Deze bedenktijd geldt niet voor lidmaatschappen die op de club gesloten zijn.

Wordt mijn Basic-Fit abonnement stilzwijgend verlengd?
Als je jouw abonnement voor bepaalde tijd niet minimaal één maand voor de einddatum opzegt, wordt deze stilzwijgend verlengd. Het abonnement wordt dan omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd.

Meest opgezegde sportscholen


Andere sportscholen


Bekijk alle bedrijven in de branche: Fitness

Telefoonnummer Basic-Fit

Je kunt Basic-Fit telefonisch niet bereiken. Je kunt enkel en alleen contact opnemen via een club, het webformulier of via het postadres.

Je kunt ook direct online opzeggen met opzeggarantie. Gebruik onderstaande opzegbrief en opzeggen van je lidmaatschap is in 2 minuten geregeld..

Mijn Basic-Fit

Wil je je lidmaatschap bij Basic-Fit beëindigen? Dat kun je regelen via Mijn Basic-Fit. Heb je geen logingegevens? Dan kun je ook opzeggen via een club of je kunt gebruik maken van onze opzegservice.

Adres Basic-Fit

Basic-Fit
T.a.v. Klantenservice
Postbus 3124
2130 KC HOOFDDORP

Webformulier Basic-Fit

Wil je online contact opnemen met Basic-Fit? Dat kan via het Basic-Fit webformulier. Je kunt aangeven dat je je lidmaatschap wilt beëindigen. Vergeet niet om de verplichte informatie door te geven in het bericht; je naam, je pasnummer en het adres van je 'thuisclub'.