9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Verzekering opzeggen

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

100% Opzeggarantie

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom Opzeggen.nl?

 • icon_opzeggarantie.svg

  Opzeggarantie

 • icon_juridisch.svg

  Gratis juridische hulp

 • icon_company.svg

  4000 organisaties

 • icon_veilig.svg

  Veilig


Staat de organisatie er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Ben je dubbel verzekerd of is een verzekering overbodig geworden doordat jouw situatie veranderd is? Dan wil je waarschijnlijk de betreffende verzekering opzeggen. Veel mensen weten alleen niet hoe zij dit moeten aanpakken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je bij Opzeggen.nl aan het juiste adres.

Deze pagina staat namelijk geheel in het teken van het opzeggen van een verzekering. We zetten de meest opgezegde verzekeringen via Opzeggen.nl op een rijtje, vertellen je hoe een verzekering opzeggen via Opzeggen.nl werkt en besteden aandacht aan de belangrijkste aandachtspunten bij het opzeggen van een verzekering. Op deze manier weet jij straks alles wat je moet weten over een verzekering opzeggen.

Op deze pagina

Meest opgezegde verzekeringen via 
Opzeggen.nl
Handige informatie voor het opzeggen van een verzekering
Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een verzekering
Zo zeg je jouw verzekering(en) op via Opzeggen.nl

Meest opgezegde verzekeringen via 
Opzeggen.nl

Veel Nederlanders gebruiken de opzegservice van Opzeggen.nl om een verzekering op te zeggen. Ben je benieuwd welke verzekeringen het vaakst via onze website worden opgezegd? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Allianz Nederland

Allianz Nederland is onderdeel van Allianz Group – je weet wel, die wereldleider in verzekeringen en financiële diensten. Hier in Nederland kun je bij ze terecht voor je auto-, levens- en woonhuisverzekering.

Wil je je polis bij Allianz opzeggen? Geen punt! Met Opzeggen.nl is dat zo gepiept. Onze opzegservice is snel, simpel en superhandig. Dus, wil je van je verzekering af? Laat dat maar aan ons over!

Allianz Nederland opzeggen →

Allianz Direct

Allianz Direct, die ken je misschien nog als Allsecur. Eind 2019 veranderde de naam naar Allianz, toen ze samensmolten met een paar andere Europese online verzekeringsmerken. En oh ja, Allianz Direct is niet hetzelfde als Allianz Nederland. Wat is het verschil? Nou, bij Allianz Nederland sluit je verzekeringen af via een tussenpersoon, terwijl je bij Allianz Direct alles lekker zelf online regelt.

Wil je je verzekering bij Allianz Direct stopzetten? Dan zul je dat zelf moeten doen. Maar geen zorgen, met Opzeggen.nl is dat zo voor elkaar!

Allianz Direct opzeggen →

Chubb Europese Groep

Chubb European Group, die ken je vast als die verzekeringsclub die zich richt op ons Nederlanders. Van persoonlijke verzekeringen tot het beschermen van je fancy auto, luxe huis of je kunstverzameling – Chubb regelt het. Ze werken ook samen met andere partijen, dus je kunt zelfs via hen je T-Mobile toestel verzekeren.

Maar wat als je denkt: "Ik wil iets anders"? Je verzekering bij Chubb stopt niet zomaar uit zichzelf. Je moet zelf even de handen uit de mouwen steken en Chubb opzeggen. Maar geen stress, dat is met Opzeggen.nl zo gedaan!

Chubb European Group opzeggen →

FBTO

FBTO, gestart in '56 als eigen baas, is nu onderdeel van de Achmea-familie. Door de jaren heen hebben ze hun aanbod flink uitgebreid. Van zorg tot auto, en van boot tot reisverzekeringen – FBTO heeft het allemaal. En oh ja, ze bieden ook woon- en rechtsbijstandverzekeringen.

Dus, heb jij bij FBTO een verzekering lopen en denk je, 'tijd voor iets anders'? Dan zul jij zelf de stap moeten zetten om op te zeggen. Maar geen zorgen, bij ons is dat zo geregeld!

FBTO opzeggen →

Centraal Beheer

Centraal Beheer, nog zo'n topper uit de Achmea Groep. Zij fixen verzekeringen voor bijna alles: je huis, je auto, zelfs je vakantie. En natuurlijk hebben ze ook zorg-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand-, en overlijdensrisicoverzekeringen.

Maar stel, je bent verzekerd bij Centraal Beheer en denkt: 'Ik wil hiermee stoppen.' Easy does it! Stuur gewoon een opzegbrief via Opzeggen.nl. Doe je niks, dan blijft je verzekering gewoon doorlopen. Zo simpel is het!

Opzeggen bij Centraal Beheer →

Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden, ofwel NN, is een grote jongen in de Nederlandse verzekeringswereld. Dat hebben ze te danken aan hun uitgebreide assortiment. Van jezelf tot je gezin, je huis, je auto, en zelfs je vakantie – NN heeft het allemaal. En dat is precies waarom zoveel Nederlanders daar verzekerd zijn.

Maar wat als je verzekering bij NN niet meer nodig is? Laat 'm dan niet zomaar doorlopen, want dat kost je alleen maar extra geld. Tijd om op te zeggen! Zo bespaar je op kosten die je liever aan leukere dingen uitgeeft.

Nationale Nederlanden opzeggen →

De ANWB

Veel mensen denken bij de ANWB eerder aan wegenhulp dan aan verzekeringen, maar surprise: je kunt er ook terecht voor je verzekeringen! Of het nu gaat om je auto, fiets, scooter, of caravan, de ANWB dekt je. En wat dacht je van een reis- of annuleringsverzekering, of een inboedelverzekering?

Maar stel, je hebt een verzekering bij de ANWB en denkt: 'Dit heb ik niet meer nodig.' Dan is het tijd om op te zeggen. Dat doe je makkelijk en snel via de link hieronder. Even klikken, opzegbrief versturen en klaar is Kees. Zo zit je niet langer vast aan een verzekering die je niet gebruikt.

ANWB opzeggen →

Handige informatie voor het opzeggen van een verzekering

Aan het opzeggen van een verzekering kunnen de nodige haken en ogen zitten. Alhoewel veel mensen zich hier niet bewust van zijn, heeft de verzekeringnemer zich hier wel aan te houden. Bij het afsluiten van de verzekering ben je namelijk akkoord gegaan met de voorwaarden. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, volgt hier handige informatie voor het opzeggen van een verzekering.

Verzekering mag niet stilzwijgend verlengd worden

Waar abonnementen op loterijen, goede doelen, kranten en tijdschriften en fitness en sportscholen vaak stilzwijgend verlengd worden, gebeurt dit bij verzekeringen niet. Het is namelijk niet toegestaan om een schade- of sommenverzekering stilzwijgend te verlengen. Hierdoor denk je misschien dat een verzekering vanzelf afloopt als de contractperiode eindigt, maar dat is niet het geval. Je moet een verzekering namelijk zelf opzeggen als je er onderuit wilt.

Loopt jouw verzekering bijna ten einde? Dan licht de verzekeraar je in. Vaak doen zij jou een aanbieding om je verzekering bijvoorbeeld met een jaar te verlengen. Reageer je hier niet op? Dan blijft de verzekering ook na de contractperiode doorlopen. Dit gebeurt om te voorkomen dat je als particulier niet (goed) verzekerd bent. Omdat klanten van tevoren geïnformeerd worden over een verlenging spreken we bij verzekeringen ook wel van een geïnformeerde verlenging.

Opzegtermijn verschilt per verzekeraar

Wie een contract of abonnement op wil zeggen, krijgt vaak te maken met een opzegtermijn. Dit kan bij verzekeringen ook, maar dat hoeft niet. Een woonhuisverzekering van Allianz Nederland heeft bijvoorbeeld een opzegtermijn van 2 maanden, terwijl er bij sommige verzekeringen geen sprake is van een opzegtermijn.

Is jouw verzekering al eens met een jaar verlengd? Dan geldt een opzegtermijn van maximaal 1 maand. Dit is het gevolg van de Wet van Dam. Hoewel schadeverzekeringen officieel niet onder deze wet vallen, hebben verzekeraars in de gedragscode wel vastgelegd dat zij zich hieraan houden.

Verzekering opzeggen tijdens bedenktijd

Sluit je online een verzekering af? Dan doe je een aankoop op afstand. Op dit soort aankopen is het herroepingsrecht van toepassing. Dit houdt in dat je recht hebt op 14 dagen bedenktijd. Krijg je binnen 14 dagen na het afsluiten van jouw verzekering al spijt? Dan mag je de verzekering opzeggen. Hier zijn geen kosten aan verbonden en bovendien hoef je geen reden voor opzegging door te geven. Als je binnen deze 14 dagen al een claim hebt ingediend, kun je vaak geen beroep meer doen op het herroepingsrecht. 

Autoverzekering opzeggen bij verkoop

Iedereen die een auto bezit is wettelijk verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Heb je na een paar jaar besloten om jouw auto te verkopen? Dan moet je jouw autoverzekering opzeggen. Het maakt in dat geval niet uit waar je de verzekering hebt afgesloten, opzeggen is noodzakelijk als je het voertuig verkocht hebt. De auto staat immers niet meer op jouw naam, waardoor jij niet langer verantwoordelijk bent voor de verzekering. Bij de meeste verzekeraars kan je een autoverzekering opzeggen zonder opzegtermijn. Op deze manier betaal je nooit onnodig premie voor een auto die niet langer jouw eigendom is.

Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een verzekering

Hoe moet ik een verzekering opzeggen?

Een verzekering opzeggen kan rechtstreeks bij een verzekeraar, bijvoorbeeld online of door te bellen. Wanneer je zelf weinig tijd en moeite wilt besteden aan het opzeggen van een verzekering, kan je ook gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.nl

Wat heb ik nodig om een verzekering op te zeggen?

Om jouw opzegging goed te kunnen verwerken, heeft een verzekeraar in ieder geval verschillende persoonsgegevens van je nodig. Daarnaast kan je een verzekering niet opzeggen zonder polisnummer.

Waar vind ik een voorbeeldbrief voor het opzeggen van een verzekering?

Op Opzeggen.nl kan je een gratis voorbeeldbrief voor het opzeggen van een verzekering downloaden. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, kan je de brief gratis downloaden. Je verstuurt deze vervolgens zelf naar jouw verzekeraar om een verzekering op te zeggen.

Kan ik op elk moment mijn verzekering opzeggen?

Bij sommige verzekeraars kan je op elk moment een verzekering opzeggen, maar soms kan dit pas nadat jouw verzekering minimaal één keer verlengd is.

Wat is de opzegtermijn van een verzekering?

Dat verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars hebben geen opzegtermijn, terwijl anderen een opzegtermijn van één of twee maanden hebben. Na een verlenging geldt vaak standaard een opzegtermijn van één maand.

Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Als je je autoverzekering op wilt zeggen, dien je de verzekeringsmaatschappij op de hoogte te brengen. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de verzekeraar, een opzegbrief sturen of gebruikmaken van de opzegservice van Opzeggen.nl.

Zo zeg je jouw verzekering(en) op via Opzeggen.nl

Wil je zonder gedoe van jouw verzekering af? Check dan de opzegservice van Opzeggen.nl en volg deze simpele stappen:

🔎 Stap 1: Verzekeraar Opsporen

Start met het zoeken van de juiste verzekeraar. Type de naam in het zoekveld op onze homepage, klik op de naam die opduikt en je bent al onderweg.

📝 Stap 2: Jouw Info Invullen

Eenmaal op de pagina van de verzekeraar? Vul links jouw gegevens in. Naam, adres, en al die andere dingen – piece of cake.

🔒 Stap 3: Weg met die Gegevens?

Wil je dat Opzeggen.nl vraagt om je gegevens te laten schrappen? Vink 'Mijn persoonlijke gegevens verwijderen' aan onder je info.

📬 Stap 4: Hoe Versturen?

Voor sommige organisaties bieden we een keuze: standaard of aangetekend. Ga je voor aangetekend? Dan heb je onze 100% opzeggarantie. Lekker veilig!

✍️ Stap 5: Tijd om te tekenen

Alles ingevuld? Tijd om te tekenen. Klik op het blauwe potloodje, en zet je krabbel. De handtekening die we alvast met jouw naam hebben gezet, is ook helemaal oké.

🚀 Stap 6: Versturen maar!

Klaar met alle stappen? Klik dan op 'Verstuur mijn opzegging' om gebruik te maken van onze verzendservice. Zelf versturen? Klik op het downloadsymbool en print je brief uit. Let op: als je zelf verstuurt, mis je onze 100% opzeggarantie.

En zo ben je in een zucht van je verzekering af. Geen stress, geen gedoe. Gewoon klikken, invullen, versturen. Makkelijker wordt het niet! 🎉📄👍

Dit is wat onze klanten over ons denken

We hebben 4.421.562 opzeggingen verwerkt. Lees hier enkele ervaringen van onze gebruikers

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

wordt netjes geregeld, dit was de tweede keer en is weer goed bevallen!!

martha , De Cocksdorp

15-5-2024

Lees alle beoordelingenDit zijn de beoordelingen van onze Nederlandse gebruikers

Categorieën

 • Loterij
 • Goede doelen
 • Verzekering
 • Fitness
 • Krant & tijdschrift

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

GreenOnline BV Gebruiksvoorwaarden