9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Goede Doelen opzeggen

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

100% Opzeggarantie

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom Opzeggen.nl?

 • icon_opzeggarantie.svg

  Opzeggarantie

 • icon_juridisch.svg

  Gratis juridische hulp

 • icon_company.svg

  4000 organisaties

 • icon_veilig.svg

  Veilig


Staat de organisatie er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Heb je het wel gehad met elke maand je zuurverdiende centen te doneren aan dat goede doel waar je in een vlaag van enthousiasme 'ja' tegen zei? Geen stress, we fixen het voor je! Wij zijn de superhelden in het land der opzeggingen. Wat is ons superkracht, vraag je? Nou, we lichten het duistere hoekje van 'hoe-zeg-ik-goede-doelen-op' voor je op! We laten je zelfs zien welke goede doelen het meest opgezegd worden via Opzeggen.nl – ja, je bent niet de enige die van gedachten verandert.

En met onze magische opzeg-tool zet je die donatie in een mum van tijd stop. Eenmaal het formulier voorzien van de ontbrekende gegevens, kun je ons het vervelende werk voor jou laten doen. Tijd om je portemonnee wat rust en jou wat ademruimte te geven!

Op deze pagina

Meest opgezegde goede doelen via Opzeggen.nl
Het beste opzegmoment bij een goed doel
Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een goed doel
Hoe kan ik een goed doel opzeggen?
Donateur geworden op straat? Dit moet je weten.

Meest opgezegde goede doelen via Opzeggen.nl

Een donatie online stopzetten gaat snel en gemakkelijk met Opzeggen.nl. Dagelijks gebruiken talloze Nederlanders onze opzegservice voor het beëindigen van donaties aan goede doelen. Benieuwd naar de meest opgezegde goede doelen via Opzeggen.nl? We zetten ze hieronder op een rijtje.

Oxfam Novib

Oxfam Novib zet zich sinds 23 maart 1956 in om armoede in de wereld uit te bannen. Iedereen die geld doneert aan dit goede doel, levert een bijdrage. Doneer je aan Oxfam Novib en wil je daarmee ophouden? Klik dan op de link hieronder en vul direct het opzegformulier in.

Oxfam Novib opzeggen →

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Iedereen die wil bijdragen aan de strijd tegen kanker kan geld doneren aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Doneer je maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks geld aan dit goede doel en wil je daarmee stoppen? Via de link hieronder is dat in 2 minuten, direct online, geregeld.

Wereld Kanker Onderzoek Fonds opzeggen →

De Nederlandse Hartstichting

Doneer je aan de Nederlandse Hartstichting, maar is jouw financiële situatie veranderd? Dan is stoppen met doneren aan dit goede doel wellicht een uitkomst. Via de link kun je direct vinden op welke manieren je De Hartstichting kunt opzeggen. Opzeggen.nl helpt jou daar graag bij.

De Nederlandse Hartstichting opzeggen→

KWF

Een donatie aan KWF Kankerbestrijding opzeggen? Dat gaat snel, veilig en direct online met de handige opzegservice van domein. Na het invullen van het formulier kunnen wij alles voor jou regelen, zodat het loslaten direct kan starten! Op de pagina via onderstaande link vertellen we precies hoe het werkt.

KWF Kankerbestrijding opzeggen →

CareClowns

CareClowns is een goed doel dat probeert ouderen met dementie een moment van verbondenheid en plezier te brengen. Het kan echter zijn dat je niet langer geld wilt doneren aan dit goede doel. In dat geval moet je de donatie aan CareClowns stopzetten. Gelukkig is dit niet al te moeilijk om te doen. Lees via de link hieronder precies hoe het werkt om de donatie aan CareClowns onmiddellijk op te zeggen.

CareClowns opzeggen →

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis is een internationale hulporganisatie. En een organisatie die veel goeds doet in gebieden waar dat hard nodig is. Maar toch zijn er voldoende redenen te bedenken om te stoppen met doneren. En daarom geven op de pagina via de link hieronder preceis aan hoe je dat snel en simpel voor elkaar krijgt.

Het Rode Kruis opzeggen →

Wereld Natuur Fonds

Als je natuurbescherming wilt steunen, dan is het Wereld Natuur Fonds natuurlijk een goede keuze. Hoewel het WNF belangrijk werk doet, kun je toch besluiten om de donatie stop te zetten. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Hier kun je precies lezen hoe dit werkt.

Wereld Natuur Fonds opzeggen →

Dierenbescherming

Dierenbescherming is blij met elke euro die gedoneerd wordt. Is jouw financiële situatie zodanig dat je niet meer kunt doneren? Of wil je een keer een ander goed doel steunen? Dan is het tijd om de Dierenbescherming op te zeggen. Veel mensen weten niet precies hoe dit werkt. Daarom vertelt domein jou er alles over op deze pagina.

Dierenbescherming opzeggen →

UNICEF

Vind je het belangrijk dat alle landen de rechten van kinderen respecteren en naleven? Dan doneer je mogelijk geld aan UNICEF. Wil je dit niet langer? Dan moet je jouw donateurschap opzeggen. Wanneer je niets doet, loopt een automatisch incasso namelijk gewoon door. Weet je niet hoe UNICEF opzeggen in zijn werk gaat? Opzeggen.nl biedt je de helpende hand.

UNICEF opzeggen →

Artsen Zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen biedt medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Omdat veel Nederlanders het werk van deze organisatie belangrijk vinden, wordt er veel gedoneerd. Doneer je ook geld, maar wil je dit niet langer? Opzeggen.nl vertelt je hier precies hoe Artsen Zonder Grenzen opzeggen in zijn werk gaat.

Artsen Zonder Grenzen opzeggen →

Plan Nederland

Wie vindt dat meisjes dezelfde rechten en kansen verdienen als jongens, is mogelijk donateur van Plan Nederland. Ondanks dat jouw bijdrage goed terechtkomt, kun je besluiten om niet langer te doneren. Wie een automatische incasso door dit goede doel wil beëindigen, moet Plan Nederland opzeggen. Weet je niet hoe dit moet? Geen paniek, want via Opzeggen.nl kan dit makkelijk en snel.

Plan Nederland opzeggen →

IFAW

IFAW staat voor International Fund for Animal Welfare. Deze organisatie zet zich in voor de bescherming van dieren. Doneer je maandelijkse geld aan dit goede doel? Dan maak je op jaarbasis mogelijk een flink bedrag over. Als je dit niet langer wilt, kun je IFAW opzeggen. Opzeggen.nl heeft hier een speciale pagina aan gewijd, waardoor je snel weet hoe je jouw donatie stopzet.

IFAW opzeggen →

Amnesty International

Amnesty International is een mondiale beweging met een Nederlandse tak. Wie vindt dat dit goede doel belangrijk werk verricht, kan doneren aan Amnesty. Heb je dit jarenlang gedaan, maar wil je jouw donatie nu stopzetten? Dan moet je weten hoe dit in zijn werk gaat. Een donatie aan een goed doel eindigt namelijk niet vanzelf. Daarom lees je hier alles wat je moet weten over Amnesty International opzeggen.

Amnesty International opzeggen →

Diabetes Fonds

Wie maandelijks geld doneert aan het Diabetes Fonds, levert op jaarbasis een belangrijke bijdrage aan het verwezenlijken van de doelen van dit goede doel. Kun je het financieel niet meer opbrengen? Of wil je een ander goed doel steunen? Dan moet je jouw donateurschap stopzetten. Op de onderstaande pagina kun je vandaag nog jouw donatie aan het Diabetes Fonds opzeggen.

Diabetes Fonds opzeggen →

Nierstichting

De Nierstichting strijdt voor gezonde nieren voor iedereen. Heb je nierschade of vind je het belangrijk dat hier iets tegen gedaan wordt? Dan ben je mogelijk donateur van Nierstichting Nederland. Ondanks dat zij jouw geld goed kunnen gebruiken, wil je mogelijk niet langer dat deze stichting geld afschrijft. In dat geval moet je zelf in actie komen. Hier lees je alles over de Nierstichting opzeggen.

Nierstichting opzeggen →

Het beste opzegmoment bij een goed doel

Goede doelen schrijven vaak op vaste momenten geld van jouw rekening af als je donateur bent. Dit kan bijvoorbeeld op de eerste of laatste dag van de maand gebeuren. Daarom wil je waarschijnlijk weten wat het beste moment is om een goed doel op te zeggen. Wij geven je hieronder tekst en uitleg over het beste opzegmoment bij een goed doel.

De opzegtermijn van goede doelen in Nederland

Bij opzeggen denken veel mensen al snel aan een opzegtermijn. Wie een loterij, verzekering of abonnement opzegt, krijgt hier inderdaad mee te maken. In het geval van goede doelen zit dit systeem iets anders in elkaar. Goede doelen werken namelijk niet met een opzegtermijn. Dit betekent dat goede doelen opzeggen op ieder gewenst moment kan én mag. Wil je jouw donatie aan een goed doel vandaag nog stopzetten? Dan kan dat. Gebruik hiervoor de opzegbrief van Opzeggen.nl en wij zorgen ervoor dat jouw opzegging goed en snel verwerkt wordt.

Problemen bij het opzeggen

Er zijn behoorlijk wat mensen die tegen problemen aanlopen bij goede doelen opzeggen. Dit gebeurt vooral wanneer je zelf besluit om een goed doel op te zeggen. Het is dan belangrijk dat je de juiste gegevens doorgeeft. Doe je dit niet? Dan kan een goed doel jouw opzegging niet verwerken. Wie gebruik maakt van de opzegservice van Opzeggen.nl hoeft hier niet bang voor te zijn. Bij ons profiteer je namelijk van 100% opzeggarantie. Dit betekent dat wij garanderen dat jouw opzegging goed verwerkt wordt. Meestal gebeurt dit direct, maar er kan iets misgaan. Gaat er bij jouw opzegging iets mis? Dan gaat onze jurist gratis voor je aan de slag om de opzegging alsnog goed te verwerken.

Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een goed doel

Hoe werkt opzeggen via Opzeggen.nl?

Wie een goed doel op wil zeggen via Opzeggen.nl, navigeert eerst naar de juiste pagina. Vervolgens vul je jouw gegevens in, bedenk je of je een verzoek tot verwijdering van jouw persoonsgegevens op wilt nemen in de brief en kies je een verzendmethode. Onderteken daarna jouw opzegbrief en verstuur deze via Opzeggen.nl.

Waarom goede doelen opzeggen via Opzeggen.nl?

Goede doelen opzeggen via Opzeggen.nl kost je vrijwel geen moeite. Dit is meest voorkomende reden om voor onze opzegservice te kiezen. Daarnaast profiteer je bij ons van 100% opzeggarantie. Hierdoor weet je zeker dat jouw opzegging op de juiste manier verwerkt wordt door een goed doel.

Hoe voorkom ik problemen bij goede doelen opzeggen?

Je voorkomt problemen bij goede doelen opzeggen door gebruik te maken van de opzegservice van Opzeggen.nl. Als jouw opzegging niet goed verwerkt wordt, gaat onze jurist gratis voor je aan de slag. Hierdoor wordt een opzegging alsnog goed verwerkt.

Wat is de opzegtermijn van goede doelen?

De meeste goede doelen in Nederland werken niet met een opzegtermijn. Het grote voordeel hiervan is dat je een goed doel op ieder gewenst moment op kunt zeggen. Wie vandaag nog wil stoppen met doneren aan een goed doel, verstuurt binnen een paar tellen een opzegbrief via Opzeggen.nl.

Wat doet Opzeggen.nl met mijn gegevens?

Opzeggen.nl gebruikt jouw gegevens alleen om de opzegbrief te generen en met jou te communiceren over de voortgang van je opzegging. Als je gebruik maakt van onze opzegservice, kunnen we je naderhand een bericht sturen om je te vragen een review te schrijven. Wij verwijderen je gegevens na 6 maanden standaard uit onze database.

Moet ik gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.nl?

Nee, je bent niet verplicht om gebruik te maken van de opzegservice van Opzeggen.nl. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om enkel onze opzegbrief te downloaden. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Nadat je de brief gedownload hebt, stuur je deze zelf op naar een goed doel. Je profiteert in dat geval niet van de service en garantie van Opzeggen.nl.

Hoe kan ik een goed doel opzeggen?

Wil je snel en makkelijk een donatie stopzetten? Maak gebruik van de opzegservice van Opzeggen.nl. Volg deze 6 eenvoudige stappen:

Stap 1: Zoek het goede doel

Begin met het vinden van de juiste organisatie. Typ de naam in het zoekveld op de homepage en klik op de juiste organisatie die verschijnt.

Stap 2: Vul je gegevens in

Op de pagina van de gekozen organisatie vul je je gegevens in het sjabloon aan de linkerkant in, inclusief naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum en e-mailadres.

Stap 3: Persoonlijke gegevens verwijderen?

Onder de gegevensvelden kun je 'Mijn persoonlijke gegevens verwijderen' aanvinken als je wilt dat Opzeggen.nl dit verzoek opneemt in de opzegbrief.

Stap 4: Kies een verzendmethode

Bij sommige organisaties kun je kiezen tussen standaardverzending en een aangetekende brief. Kies je voor aangetekende brief? Profiteer dan van de 100% opzeggarantie van Opzeggen.nl.

Stap 5: Onderteken je opzegbrief

Na het invullen is je opzegbrief klaar. Klik op het blauwe potlood onder "Hoogachtend" om je handtekening aan te passen. Let op: de handtekening die wij voor jou hebben geplaatst op basis van jouw naam, is eveneens rechtsgeldig.

Stap 6: Verstuur de opzegbrief

Ben je klaar met alle stappen? Gebruik dan de verzendservice van Opzeggen.nl en klik op 'Verstuur mijn opzegging'. Als je de brief zelf wilt versturen, klik dan op het downloadsymbool onderaan de brief. Houd er rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor het verzenden als je geen gebruik maakt van onze service en je niet profiteert van de 100% opzeggarantie.

Donateur geworden op straat? Dit moet je weten.

Ben je aangesproken op straat bij het winkelen of heb je iemand aan de deur gehad die jou heeft overgehaald om te gaan doneren? Dit gebeurt erg veel en is een belangrijk kanaal voor goede doelen om (nieuwe) donateurs te werven. Niets mis mee dus zou je zeggen.

Toch zijn er wel enkele bedenkingen bij straatwerving door goede doelen. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste 12 tot soms wel 24 maanden aan donatie, voor de wervende organisatie is? De personen die jou aanspreken zijn 'gewoon' in dienst bij een commerciële sales organisatie en worden extra beloond als ze meer donateurs werven. Dus, als jij bijvoorbeeld 7,50 Euro per maand doneert, da ontvangt het goede doel pas jouw donatie na 12 tot 24 maanden. Laten we eens uitgaan van het meest positieve scenario; zou jij donateur worden als je weet dat de eerste 12 maanden van jou donatie naar die aardige jongedame of jongeman die jou aanspreekt gaan, en dus niet naar het goede doel?

Inmiddels zijn er ook de nodige relletjes geweest bij straatwerving. Zo zijn er in Amsterdam wel eens leerlingen van een middelbare school geweest die gingen werven en daarbij het verhaal deden dat ze dit vanuit hun school organiseerde en geheel gratis hun tijd hierin investeerden. Deze misstanden worden wel steeds beter afgevangen. Zo worden donateurs die geworven zijn na afloop nog gebeld met de vraag of ze nog steeds achter hun keuze staan. Mocht je dus na afloop het idee hebben dat je je tegen je zin hebt laten overhalen? Geen nood, je kunt er weer erg makkelijk onderuit. Niet alleen door eenvoudig jouw donateurschap weer op te zeggen; je kunt ook eventueel geïncasseerde bedragen eenvoudig terugboeken via je bank.

Dit is wat onze klanten over ons denken

We hebben 4.421.562 opzeggingen verwerkt. Lees hier enkele ervaringen van onze gebruikers

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

wordt netjes geregeld, dit was de tweede keer en is weer goed bevallen!!

martha , De Cocksdorp

15-5-2024

Lees alle beoordelingenDit zijn de beoordelingen van onze Nederlandse gebruikers

Categorieën

 • Loterij
 • Goede doelen
 • Verzekering
 • Fitness
 • Krant & tijdschrift

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

GreenOnline BV Gebruiksvoorwaarden