9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Natuurmonumenten opzeggen

Hier vind je alle informatie over het opzeggen bij Natuurmonumenten

Stap 1Vul het onderstaande formulier in

Stap 2Voorwaarden accepteren en betalen

Je moet onze algemene voorwaarden accepteren

Kies een betaalmethode:

Selecteer een betaalmethode

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom Opzeggen.nl?

 • icon_opzeggarantie.svg

  Opzeggarantie

 • icon_juridisch.svg

  Gratis juridische hulp

 • icon_company.svg

  4000 organisaties

 • icon_veilig.svg

  Veilig

Dit is wat onze klanten over ons denken

We hebben 4.421.562 opzeggingen verwerkt. Lees hier enkele ervaringen van onze gebruikers

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

wordt netjes geregeld, dit was de tweede keer en is weer goed bevallen!!

martha , De Cocksdorp

15-5-2024

Lees alle beoordelingenDit zijn de beoordelingen van onze Nederlandse gebruikers

Natuurmonumenten opzeggen

Ben je lid van Natuurmonumenten? Dan help je de natuur in Nederland de ruimte te geven. Jouw donatie wordt onder meer gebruikt voor het beschermen van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Wanneer je al jarenlang geld gegeven hebt aan Natuurmonumenten, wil je hier nu mogelijk mee stoppen. Als je lid bent van deze vereniging, moet je zelf Natuurmonumenten opzeggen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Op deze pagina lees je er alles over.

Op deze pagina

Stoppen met Natuurmonumenten steunen
Zo beëindig je jouw Natuurmonumenten lidmaatschap
Natuurmonumenten stopzetten via Opzeggen.nl
Ik word gebeld door Natuurmonumenten
Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van de donatie aan Natuurmonumenten

Stoppen met Natuurmonumenten steunen

Als je het beste voor hebt met de natuur, ben je mogelijk donateur van Natuurmonumenten. Wil je jouw donateurschap beëindigen? Dan betekent dit niet dat je de natuur aan zijn lot overlaat. Door een verandering in jouw financiële situatie ben je mogelijk niet langer in staat om geld te doneren aan dit goede doel. Hieronder zetten we een aantal manieren op een rij hoe je jouw donateurschap kunt stopzetten.

Eenmalige gift

Wil je Natuurmonumenten steunen zonder dat je ergens aan vastzit? Dan is een eenmalige gift aan dit goede doel iets voor jou. Je maakt in dat geval maar één keer geld over aan Natuurmonumenten. Als je voor een automatische incasso kiest, geeft je de vereniging toestemming om eenmalig geld van jouw rekening af te schrijven. Doordat je bij een eenmalige gift nergens aan vastzit, is Natuurmonumenten opzeggen niet nodig.

Individueel, samen of met het hele gezin

Wil je Natuurmonumenten langere tijd steunen? Dan kun je lid worden van deze vereniging. Je kunt een individueel lidmaatschap afsluiten, maar ook samen met je partner lid worden. Als je kinderen hebt, kun je voor een gezinslidmaatschap kiezen. Wie lid wordt van Natuurmonumenten betaalt iedere maand een vast bedrag. Wanneer je jouw lidmaatschap wilt beëindigen, moet zelf actie ondernemen en Natuurmonumenten opzeggen. Doe je niets? Dan blijft dit goede doel namelijk gewoon de maandelijkse lidmaatschapskosten van jouw rekening afschrijven. Met de opzegbrief van Opzeggen.nl kost Natuurmonumenten opzeggen je vrijwel geen tijd en moeite.

Periodiek schenken

Natuurmonumenten biedt je de mogelijkheid om een structurele bijdrage te leveren. Je kiest in dat geval voor periodiek schenken. Je doneert dan periodiek een vast bedrag aan dit goede doel, waardoor zij verzekerd zijn van inkomsten over een langere tijd. Voor jou levert periodiek schenken belastingvoordeel op. Wie voor periodiek schenken kiest, sluit een overeenkomst voor minimaal 5 jaar met een goed doel. Tussentijds Natuurmonumenten opzeggen is hierdoor niet mogelijk. Wie zijn donateurschap op wil zeggen, moet wachten tot de overeenkomst is afgelopen.

Oerrr Natuurmonumenten

Speciaal voor kinderen heeft Natuurmonumenten Oerrr in het leven geroepen. Doel van dit programma is om kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur te laten ontdekken. Als ouder kun je jouw kind aanmelden voor Oerrr. Is jouw kind lid, maar doen jullie maar weinig met dit lidmaatschap? Dan denk je mogelijk aan Oerrr opzeggen. Je kiest zelf op welke datum je het Oerrr-lidmaatschap van jouw kind wilt beëindigen. Oerrr opzeggen kan via de website van Natuurmonumenten, maar je kunt ook een opzegbrief versturen via Opzeggen.nl.

Zo beëindig je jouw Natuurmonumenten lidmaatschap

Ben je lid van Natuurmonumenten, maar wil je jouw lidmaatschap beëindigen? Dat kan op verschillende manieren. Wij hebben de mogelijkheden voor Natuurmonumenten opzeggen hier voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf een keuze kunt maken hoe je jouw lidmaatschap stopzet.

Natuurmonumenten telefonisch opzeggen - de ledenservice is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar via 035 - 655 9911. Kies vervolgens voor optie 5 als je op wilt zeggen. Het voordeel van telefonisch opzeggen is dat Natuurmonumenten jouw opzegging direct kan verwerken.

Natuurmonumenten online opzeggen - het nadeel van telefonisch een goed doel opzeggen is dat de medewerker zal proberen je te overtuigen donateur te blijven. Zit je hier niet op te wachten? Dan kun je het online opzegformulier op de website van Natuurmonumenten gebruiken. Je wordt gevraagd naar de reden voor opzegging en moet een datum invullen per wanneer je jouw lidmaatschap wilt beëindigen. Vul tot slot jouw gegevens in en druk op ‘lidmaatschap beëindigen’. Je ontvangt binnen vier werkdagen bevestiging van de ledenservice.

Natuurmonumenten opzeggen via de opzegservice van Opzeggen.nl - het online opzegformulier van Natuurmonumenten wordt door sommige mensen als omslachtig ervaren. Ben je het hiermee eens? Dan kun je Natuurmonumenten opzeggen met behulp van de opzegservice van Opzeggen.nl. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, vragen wij je naar de manier waarop je jouw opzegbrief wilt versturen. Verder hoef je niets te doen. Opzeggen.nl stuurt jouw brief namelijk op naar Natuurmonumenten. Opzeggen kost je hierdoor vrijwel geen tijd en moeite.

Natuurmonumenten stopzetten via Opzeggen.nl

Natuurmonumenten online opzeggen kan makkelijk en snel via Opzeggen.nl. Dankzij onze opzegservice heb je zelf vrijwel geen omkijken naar het opzeggen van jouw lidmaatschap. Wij hebben enkel jouw gegevens nodig en vragen je een verzendmethode te kiezen. De rest wordt allemaal door ons geregeld. Wij versturen jouw opzegbrief en zorgen dat je opzegging goed verwerkt wordt. Dit maakt dat Natuurmonumenten opzeggen via Opzeggen.nl verreweg de makkelijkste manier is om jouw lidmaatschap te beëindigen.

100% opzeggarantie

Wil je zelf jouw Natuurmonumenten lidmaatschap opzeggen? Dan loop je het risico dat jouw opzegging niet goed verwerkt wordt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je niet de juiste gegevens doorspeelt aan het goede doel. Wanneer een opzegging niet goed verwerkt wordt, blijft Natuurmonumenten geld afschrijven van jouw rekening. Wie gebruik maakt van de aangetekende verzendservice van Opzeggen.nl hoeft hier niet bang voor te zijn. Bij ons profiteer je namelijk van een opzeggarantie. Als jouw opzegging niet goed verwerkt wordt, gaat onze jurist gratis voor je aan de slag.

Opzegbrief aangetekend versturen

Wie gebruik maakt van de opzegservice van Opzeggen.nl betaalt alleen voor het versturen van de opzegbrief. Standaard verzending is goedkoper dan aangetekend versturen, maar toch heeft de laatste verzendmethode onze voorkeur. Dit komt vooral doordat je op de hoogte wordt gehouden. Je ontvangt namelijk een track & trace code, waarmee je jouw brief kunt volgen. Daarnaast krijg je een ontvangstbevestiging als de brief bij Natuurmonumenten is afgeleverd.

Download jouw gratis opzegbrief

Als je geen gebruik wilt maken van onze opzegservice, bieden wij jou de mogelijkheid om een gratis opzegbrief te downloaden. Deze brief bevat alle gegevens die Natuurmonumenten nodig heeft, waardoor een opzegging goed verwerkt kan worden. Maak je gebruik van onze opzegbrief, maar verstuur je deze zelf? Dan profiteer je niet van de service en garantie die van toepassing is op onze opzegservice.

Ik word gebeld door Natuurmonumenten

Ben je lid van Natuurmonumenten of doneer je (regelmatig) geld? Dan kan het zijn dat je telefonisch benaderd wordt door dit goede doel. Dit kan eveneens als je donateur bent geweest of je er vooraf mee hebt ingestemd dat Natuurmonumenten je mag benaderen. Als je vindt dat je te vaak gebeld wordt, kun je hier zelf iets aan doen. Allereerst kun je het goede doel verzoeken om niet langer contact met je op te nemen. Heb je iemand van Natuurmonumenten aan de lijn? Dan kun jij je ook beroepen op het recht van verzet. Het gevolg hiervan is niet alleen dat het huidige gesprek beëindigd wordt, maar het goede doel mag je in de toekomst niet nogmaals benaderen.

Inschrijven voor bel-me-niet register

Wie niet gebeld wilde worden door bedrijven en goede doelen, schreef zich vroeger in voor het bel-me-niet register. Dit systeem was alleen niet waterdicht. Bovendien gelden er inmiddels nieuwe regels. Hierdoor is het bel-me-niet register op 21 juli 2021 opgeheven. Inschrijven voor dit register heeft dus geen zin meer als je niet gebeld wenst te worden door Natuurmonumenten.

Laat je persoonsgegevens verwijderen

Ga je Natuurmonumenten opzeggen en maak je hiervoor gebruik van de opzegservice van Opzeggen.nl? Dan kun je een verzoek tot verwijdering van jouw persoonsgegevens op laten nemen in de opzegbrief. Natuurmonumenten beëindigt dan niet alleen jouw lidmaatschap, maar verwijdert ook jouw persoonsgegevens uit de systemen. Doordat Natuurmonumenten geen contactgegevens meer van je heeft, kunnen ze jou ook niet meer benaderen.

Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van de donatie aan Natuurmonumenten

Hoe zeg ik een gezinslidmaatschap van Natuurmonumenten op?

Een gezinslidmaatschap van Natuurmonumenten kun je opzeggen via de website van dit goede doel, maar ook via Opzeggen.nl. Nadat je twee simpele stappen doorlopen hebt, versturen wij jouw opzegbrief en ben je niet langer lid van Natuurmonumenten.

Hoe kan ik het lidmaatschap voor Oerrr opzeggen?

Het Oerrr lidmaatschap van je kind kun je opzeggen via een speciaal formulier op de website van Natuurmonumenten. Je kunt ook gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.nl. Vul jouw gegeven in, kies een verzendmethode en wij zorgen dat het Oerrr-lidmaatschap wordt opgezegd.

Wat is de opzegtermijn van Natuurmonumenten?

Natuurmonumenten heeft geen opzegtermijn. Het gevolg hiervan is dat je bij een opzegging zelf aangeeft op welke datum je jouw lidmaatschap wilt beëindigen. De verwerkingstijd is vaak maximaal 30 dagen, waardoor het enige tijd kan duren voordat jouw opzegging verwerkt is.

Zit ik ergens aan vast bij een eenmalige gift aan Natuurmonumenten?

Nee, je zit nergens aan vast als je ervoor kiest om eenmalig geld te doneren aan Natuurmonumenten. Je maakt het bedrag zelf over naar het goede doel of laat dit afschrijven door een automatische incasso. Natuurmonumenten opzeggen is dan ook niet nodig als je voor een eenmalige gift kiest.

Hoe geef ik aan dat ik niet meer gebeld wil worden door Natuurmonumenten?

Wie in de toekomst niet opnieuw gebeld wil worden door Natuurmonumenten, geeft dit aan door zich tijdens een telefoongesprek te beroepen op het recht van verzet. Je kunt ook contact opnemen met het goede doel om kenbaar te maken dat je telefonisch contact en/of het ontvangen van post niet op prijs stelt.

Wat houdt de 100% opzeggarantie van Opzeggen.nl in?

De 100% opzeggarantie van Opzeggen.nl houdt in dat wij je garanderen dat jouw opzegging goed verwerkt wordt. Dit gebeurt lang niet altijd als je zelf een opzegbrief verstuurt naar Natuurmonumenten. Als er onverhoopt iets misgaat bij jouw opzegging, gaat onze jurist gratis voor je aan de slag om de opzegging alsnog goed te verwerken.

Moet ik me registreren om de gratis opzegbrief te downloaden?

Nee, het is niet nodig om een account aan te maken op Opzeggen.nl als je alleen onze opzegbrief wilt downloaden. Je vult jouw gegevens in, wij verwerken deze direct en je kunt de brief downloaden. Opzeggen.nl verwijdert jouw gegevens nadat je de brief gedownload hebt.

Meest opgezegde goede doelen

Telefoonnummer Natuurmonumenten

Je kunt Natuurmonumenten bereiken via het telefoonnummer (035) 655 99 11.

Adres Natuurmonumenten

Natuurmonumenten

Postbus 2182

3800 CD Amersfoort

Categorieën

 • Loterij
 • Goede doelen
 • Verzekering
 • Fitness
 • Krant & tijdschrift

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

GreenOnline BV Gebruiksvoorwaarden