9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Fitness opzeggen

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

100% Opzeggarantie

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom Opzeggen.nl?

 • icon_opzeggarantie.svg

  Opzeggarantie

 • icon_juridisch.svg

  Gratis juridische hulp

 • icon_company.svg

  4000 organisaties

 • icon_veilig.svg

  Veilig


Staat de organisatie er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Veel Nederlanders hebben een fitness- of sportschool abonnement. Soms belemmert het werk- of familieleven de sportambities. Ben je nog steeds voor je abonnement aan het betalen terwijl je al niet meer naar de sportschool gaat? In dat geval is goed om te overwegen dat abonnement op te zeggen. Maar hoe gaat dit opzegproces eigenlijk in zijn werk? Op deze pagina lees je daar alles over. Hierdoor weet je straks precies hoe je jouw fitness of sportschool abonnement op moet zeggen.

Op deze pagina

Meest opgezegde sportscholen via Opzeggen.nl
Een abonnement bij een sportschool opzeggen? Houd hier rekening mee!
Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een abonnement bij een sportschool of fitnessclub
Zo beëindig je een lidmaatschap bij een sportschool of fitnessclub via Opzeggen.nl

Meest opgezegde sportscholen via Opzeggen.nl

Een fitness en sportschool abonnement opzeggen kan via Opzeggen.nl. Doordat veel mensen gebruik maken van onze opzegservice kunnen wij jou vertellen wat de meest opgezegde sportscholen en fitnessclubs zijn. Hieronder hebben wij ze voor je op een rijtje gezet.

TrainMore

Verspreid door Nederland kom je verschillende vestigingen van TrainMore tegen. Deze sportschool motiveert abonnees om meer te trainen door korting te geven voor iedere work-out die zij in één van de gyms doen. Als je niet of nauwelijks meer sport maar nog wel lid bent, is het niet interessant om abonnee te blijven. Je betaalt namelijk maandelijks geld voor een TrainMore abonnement. Als je dit niet langer wenst (en waarom zou je betalen voor iets dat je niet gebruikt?), wordt het hoog tijd om jouw TrainMore lidmaatschap op te zeggen.

TrainMore opzeggen →

Basic-Fit

Basic-Fit is de grootste sportschoolketen van Nederland. Mogelijk zit er ook wel een vestiging bij jou in de buurt. In dat geval heb je hier misschien wel een abonnement afgesloten. Als lid van deze sportschool mag je elke dag van de week onbeperkt sporten, zonder dat je hiervoor de hoofdprijs betaalt. Ben je niet tevreden over Basic-Fit of sport je er eigenlijk nooit meer? Dan wil je jouw abonnement mogelijk opzeggen. Logisch, want het is zonde om te betalen voor iets waar je amper gebruik van maakt.

Basic Fit opzeggen →

SportCity

Wil je graag tegelijkertijd inspannen en ontspannen? Dan heb je mogelijk een abonnement afgesloten bij SportCity (ook de voormalige Fit for Free clubs zijn sinds 2022 over gegaan naar SportCity) . Als abonnee van deze fitnessclub profiteer je van een gevarieerd aanbod en professionele begeleiding. Toch kan het zijn dat je jouw abonnement stop wilt zetten. Dit gebeurt niet vanzelf, maar dit moet je zelf kenbaar maken bij SportCity. Door op de onderstaande link te klikken lees je hoe SportCity opzeggen in zijn werk gaat en waar je rekening mee moet houden.

SportCity opzeggen →**.

Anytime Fitness

In vergelijking met andere fitnessclubs en sportscholen gaat Anytime Fitness net een stapje verder. Mogelijk was dit voor jou een reden om je aan te melden als lid bij Anytime Fitness. Sport je inmiddels niet zo vaak meer als vroeger? Dan vind je het abonnement misschien aan de dure kant. In dat geval kun je Anytime Fitness opzeggen. Je betaalt in dat geval niet langer voor iets waar je weinig tot geen gebruik van maakt.

Anytime Fitness opzeggen →

Club Pelikaan

Van fitness tot bodypump en van squash tot sauna: bij Club Pellikaan vind je alles onder één dak. Deze sportschool is gericht op het hele gezin, waardoor jouw kinderen hier ook van harte welkom zijn. Zij kunnen zich vermaken in de kidsclub, maar ook meedoen aan de kidslessen. Ondanks dat je bij Club Pellikaan alles onder één dak vindt, wil je jouw abonnement mogelijk toch opzeggen. Opzeggen.nl zocht voor je uit hoe dit in zijn werk gaat.

Club Pelikaan opzeggen →

My HealthClub

Als abonnee van My HealthClub kun je onbeperkt fitnessen in een moderne en ruime fitnessstudio. De studio’s zijn voorzien van de nieuwste fitnessapparatuur een een freestyle trainingszone, waardoor jij hier volledig aan je trekken komt. Desondanks kun je toch besluiten om jouw abonnement op te zeggen. Door op de link hieronder te klikken lees je hoe My HealthClub opzeggen in zijn werk gaat. Bovendien kun je jouw abonnement direct opzeggen.

My HealthClub opzeggen →

Een abonnement bij een sportschool opzeggen? Houd hier rekening mee!

Bij het opzeggen van een fitness of sportschool abonnement opzeggen moet je rekening houden met een aantal zaken. Helaas zijn veel mensen zich hier niet bewust van. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, vertellen wij je hier waar je rekening mee moet houden bij het opzeggen van een sportschool of fitnessclub opzeggen.

Opzegtermijn

De opzegtermijn is het eerste obstakel om rekening mee te houden bij een fitness of sportschool abonnement opzeggen. Wanneer het gaat om een abonnement voor een bepaalde tijd, kan je dit abonnement pas opzeggen tegen het einde van de looptijd. Er geldt in dat geval een opzegtermijn van minimaal 1 maand. Dit is ook het geval bij een abonnement voor onbepaalde tijd.

Herroepingsrecht

Veel mensen sluiten een fitness of sportschool abonnement online af. Omdat het in dat geval om een verkoop op afstand gaat, heb je wettelijk recht op 14 dagen bedenktijd. Dit staat ook wel bekend als het herroepingsrecht. Hierdoor kan je binnen de gestelde periode kosteloos en zonder het geven van reden onder het abonnement uit. Heb je de overeenkomst gesloten in een sportschool of fitnessclub? Dan geldt er vaak een bedenktijd van 7 dagen.

Stilzwijgend verlengen en Wet van Dam

Fitnessclubs en sportscholen mogen jouw abonnement automatisch verlengen als je deze niet minimaal één maand voor het verlopen van de abonnementsperiode opzegt. Omdat zij jou hier niet over in hoeven te lichten, noemen we dit ook wel een stilzwijgende verlenging. Door de Wet van Dam mag je je abonnement na een stilzwijgende verlenging op ieder moment opzeggen. Let op: er geldt wel een opzegtermijn van 1 maand.

Problemen bij het opzeggen van een sportschool of fitnessclub?

Een fitness of sportschool abonnement kan voor problemen zorgen. Heb je jouw opzegging al lange tijd geleden verstuurd, maar nog steeds geen bevestiging ontvangen? Dan loopt de automatische incasso mogelijk door. Dit is niet wenselijk; je wilde je abonnement immers opzeggen. Je kunt in dat geval contact opnemen met de fitnessclub of sportschool in kwestie, maar dit kan ook problemen veroorzaken. Veel sportscholen en fitnessclubs zijn namelijk niet goed bereikbaar. Hierdoor kan het bovendien lange tijd duren voordat je eindelijk reactie of antwoord krijgt van een fitnessclub of sportschool.

Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een abonnement bij een sportschool of fitnessclub

Hoe kan ik mijn sportschool abonnement opzeggen?

Een sportschool abonnement kan je vaak online opzeggen. Bij de ene sportschool kan dit alleen via de website, terwijl je bij de andere sportschool ook op kan zeggen in de app. Daarnaast kan je jouw abonnement in een sportschool zelf opzeggen. Je kan ook gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.nl.

Hoe werkt het opzeggen van een sportschool of fitnessclub via Opzeggen.nl?

Een fitness of sportschool abonnement opzeggen via Opzeggen.nl is een fluitje van een cent. Selecteer de fitnessclub of sportschool die je op wilt zeggen en vul jouw gegevens in. Onderteken vervolgens de opzegbrief en wij versturen deze naar de fitnessclub of sportschool.

Waarom zou ik kiezen voor de opzegservice van Opzeggen.nl als ik mijn sportschool abonnement wil beëindigen?

Dankzij de opzegservice van Opzeggen.nl heb je zelf weinig omkijken naar een fitness of sportschool abonnement opzeggen. Daarbij komt dat je profiteert van onze 100% opzeggarantie. Hierdoor weet je zeker dat jouw fitness of sportschool abonnement wordt opgezegd.

Wat is de opzegtermijn bij sportscholen?

Sportscholen hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Bij abonnementen voor bepaalde tijd gaat deze opzegtermijn pas in nadat de abonnementsperiode verstreken is. Een abonnement voor onbepaalde tijd kan je op ieder moment opzeggen, maar ook dan geldt er een opzegtermijn van 1 maand.

Mag ik mijn sportschool abonnement opzeggen bij een zwangerschap?

Dit hangt af van de sportschool waar je een abonnement hebt afgesloten. Bij de ene sportschool mag je jouw abonnement tijdelijk stopzetten bij een zwangerschap, maar dit kan niet bij iedere sportschool. Soms kun je jouw abonnement wel overdragen als je zwanger bent.

Mag een sportschool of fitnessclub een jaarcontract afsluiten?

Ja, bij de meeste sportscholen en fitnessclubs ga je een contract aan voor 1 jaar. Wanneer je een jaarabonnement afsluit, zit je hier ook 1 jaar aan vast. Opzeggen kan pas nadat de abonnementsperiode is afgelopen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Hoe zit het met het opzeggen van een sportschool of fitness abonnement bij een verhuizing?

Vaak mag je een fitness of sportschool abonnement opzeggen als er binnen een straal van een x-aantal kilometers geen vestiging van de keten zit. Je moet je nieuwe adres aan kunnen tonen middels een kopie van de inschrijving bij de gemeente. Ook bij een verhuizing geldt doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen.

Zo beëindig je een lidmaatschap bij een sportschool of fitnessclub via Opzeggen.nl

Wil je zonder gedoe van je sportschool abonnement af? Check dan de opzegservice van Opzeggen.nl en volg deze simpele stappen:

🔎 Stap 1: Organisatie Opsporen

Start met het zoeken van de juiste sportschool. Type de naam in het zoekveld op onze homepage, klik op de naam die opduikt en je bent al onderweg.

📝 Stap 2: Jouw Info Invullen

Eenmaal op de pagina van de sportschool? Vul links jouw gegevens in. Naam, adres, en al die andere dingen – piece of cake.

🔒 Stap 3: Weg met die Gegevens?

Wil je dat Opzeggen.nl vraagt om jouw persoonlijke gegevens te laten schrappen? Vink 'Mijn persoonlijke gegevens verwijderen' aan onder je info.

📬 Stap 4: Hoe Versturen?

Voor sommige organisaties bieden we een keuze: standaard of aangetekend. Ga je voor aangetekend? Dan heb je onze 100% opzeggarantie. Lekker veilig!

✍️ Stap 5: Tijd om te tekenen

Alles ingevuld? Tijd om te tekenen. Klik op het blauwe potloodje, en zet je krabbel. De handtekening die we alvast met jouw naam hebben gezet, is ook helemaal oké.

🚀 Stap 6: Versturen maar!

Klaar met alle stappen? Klik dan op 'Verstuur mijn opzegging' om gebruik te maken van onze verzendservice. Zelf versturen? Klik op het downloadsymbool en print je brief uit. Let op: als je zelf verstuurt, mis je onze 100% opzeggarantie.

En zo ben je in een zucht van je abonnement af. Geen stress, geen gedoe. Gewoon klikken, invullen, versturen. Makkelijker wordt het niet! 🎉📄👍

Dit is wat onze klanten over ons denken

We hebben 4.421.562 opzeggingen verwerkt. Lees hier enkele ervaringen van onze gebruikers

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

wordt netjes geregeld, dit was de tweede keer en is weer goed bevallen!!

martha , De Cocksdorp

15-5-2024

Lees alle beoordelingenDit zijn de beoordelingen van onze Nederlandse gebruikers

Categorieën

 • Loterij
 • Goede doelen
 • Verzekering
 • Fitness
 • Krant & tijdschrift

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

GreenOnline BV Gebruiksvoorwaarden