9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Plan Nederland opzeggen

Hier vind je alle informatie over het opzeggen bij Plan Nederland

Stap 1Vul het onderstaande formulier in

Stap 2Voorwaarden accepteren en betalen

Je moet onze algemene voorwaarden accepteren

Kies een betaalmethode:

Selecteer een betaalmethode

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom Opzeggen.nl?

 • icon_opzeggarantie.svg

  Opzeggarantie

 • icon_juridisch.svg

  Gratis juridische hulp

 • icon_company.svg

  4000 organisaties

 • icon_veilig.svg

  Veilig

Dit is wat onze klanten over ons denken

We hebben 4.421.562 opzeggingen verwerkt. Lees hier enkele ervaringen van onze gebruikers

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

wordt netjes geregeld, dit was de tweede keer en is weer goed bevallen!!

martha , De Cocksdorp

15-5-2024

Lees alle beoordelingenDit zijn de beoordelingen van onze Nederlandse gebruikers

Plan Nederland opzeggen

Plan Nederland is onderdeel van Plan International. Dit is een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. Wie geld doneert aan dit goede doel, helpt mee aan armoedebestrijding en betere levensomstandigheden van kinderen in ontwikkelingslanden. Hierbij wordt speciaal aandacht besteed aan gelijke rechten en kansen voor meisjes. Ondanks dat Plan Nederland iedere donatie goed kan gebruiken, kun je besluiten om jouw donateurschap te beëindigen. In dat geval moet je Plan Nederland opzeggen. Op deze pagina vertellen wij je hoe dit in zijn werk gaat.

Op deze pagina

Belangrijke informatie over Plan Nederland opzeggen
Zo stop je jouw Plan Nederland donatie
Plan Nederland stopzetten via Opzeggen.nl
Plan Nederland en persoonsgegevens
Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van plan international nederland

Belangrijke informatie over Plan Nederland opzeggen

Ben je donateur van Plan Nederland? Dan vindt dit goede doel het jammer dat je jouw donateurschap stop wilt zetten. De organisatie kan iedere euro immers goed gebruiken. Ga je voor het eerst een goed doel opzeggen? Dan weet je mogelijk niet wat je precies moet verwachten. Daarom zetten wij hier de belangrijkste informatie over Plan Nederland opzeggen op een rijtje.

Donatiebedrag aanpassen

Plan Nederland opzeggen is een vrij rigoureus besluit. Je besluit dan van de ene op de andere dag om geen geld meer te doneren aan dit goede doel. Als je jouw donateurschap vanwege financiële redenen op wilt zeggen, kun je overwegen om jouw donatiebedrag aan te passen. Wie voortaan een lager bedrag wil doneren aan dit goede doel, kan het beste telefonisch contact opnemen met Plan International Nederland. Zij kunnen jou alles vertellen over de mogelijkheden. Als je ervoor kiest om jouw donatiebedrag te verlagen, is Plan Nederland opzeggen niet nodig. Je blijft donateur, maar dit goede doel schrijft een lager bedrag af van jouw rekening.

Verschillende donatiemogelijkheden

Doneer je momenteel iedere maand een geldbedrag aan Plan Nederland, maar laat jouw financiële situatie dit niet langer toe? Dan wil je jouw donateurschap mogelijk beëindigen. Dit hoeft niet, want je kunt er namelijk ook voor kiezen om minder vaak te doneren. Naast maandelijks doneren biedt Plan Nederland je de mogelijkheid om eenmaal per jaar een donatie te doen. Als je voor een maandelijkse of jaarlijkse donatie kiest, moet je Plan Nederland opzeggen als je niet meer wilt doneren. Zit je hier niet op te wachten? Kies dan voor een eenmalige donatie. Het voordeel hiervan is dat je nergens aan vastzit.

Voorwaarden Plan Nederland opzeggen

Er wordt vaak gedacht dat er allerlei voorwaarden zitten aan het opzeggen van een goed doel. Maar is dit eigenlijk wel zo? Bij Plan Nederland hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Wie dit goede doel op wil zeggen, krijgt bijvoorbeeld niet te maken met een opzegtermijn. Hierdoor kun je jouw donateurschap op ieder gewenst moment stopzetten. Als Plan Nederland na een opzegging toch nog geld afschrijft, kan het zijn dat de opzegging en de incasso elkaar gekruist hebben. Je kunt dit geld desgewenst terug laten boeken (storneren).

Schenkingsovereenkomst

Wie voor langere tijd geld wil doneren aan Plan Nederland, kan een schenkingsovereenkomst op laten stellen. Je komt dan overeen dat je voor een periode van minimaal 5 jaar een vast bedrag per jaar doneert aan het goede doel. Plan Nederland is hierdoor verzekerd van donaties en jij kunt een deel van de schenking terugvragen via de belasting. Als je wilt profiteren van het belastingvoordeel, moet je jaarlijks meer schenken dan 1% van je inkomen. Wanneer je een schenkingsovereenkomst gesloten hebt, is Plan Nederland opzeggen niet mogelijk. Je zit immers voor 5 jaar aan de overeenkomst vast.

Zo stop je jouw Plan Nederland donatie

Wil je niet langer dat Plan Nederland maandelijks of jaarlijks automatisch geld afschrijft van jouw rekening? Dan moet je zelf actie ondernemen. Als je jouw donateurschap niet beëindigt, blijft dit goede doel namelijk geld afschrijven. Plan Nederland opzeggen kan gelukkig op verschillende manieren. Wij hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Plan Nederland telefonisch opzeggen - neem contact op met het team sponsorservice als je niet langer geld wilt doneren aan Plan Nederland. Deze afdeling kun je telefonische bereiken via 020 - 549 5520. De medewerkers van Plan Nederland staan je van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur graag te woord. Wil je de kans op wachttijden verkleinen? Bel dan tussen 14.00 en 16.00 uur. Dit zijn over het algemeen de rustigste tijdstippen.

Plan Nederland schriftelijk opzeggen - wie niet van telefonisch opzeggen houdt, ziet er waarschijnlijk geen heil in om contact op te nemen met team sponsorservice. Gelukkig hoeft dit ook niet, want opzeggen kan ook door een brief te sturen naar Plan Nederland. Als je voor deze optie kiest, moet je weten welke gegevens het goede doel van je nodig heeft. Vergeet je bepaalde gegevens te door te geven? Dan kan Plan Nederland jouw opzegging mogelijk niet verwerken. Wie voor opzeggen per post kiest, richt zijn opzegbrief aan Plan International Nederland. Het adres vind je onderaan deze pagina.

Plan Nederland online opzeggen via Opzeggen.nl - online Plan opzeggen behoort ook tot de mogelijkheden. Hiervoor ben je bij Opzeggen.nl aan het juiste adres. Om jouw Plan Nederland opzegging te regelen, doorloop je twee eenvoudige stappen. Wij hebben allereerst een aantal gegevens nodig en vragen je vervolgens een verzendmethode te kiezen. Nadat je deze stappen doorlopen hebt, versturen wij jouw opzegbrief naar Plan. Doordat wij je een groot deel van het werk uit handen nemen, kost Plan Nederland opzeggen je vrijwel geen tijd en moeite

Plan Nederland stopzetten via Opzeggen.nl

Wil je online Plan Nederland opzeggen? Dan kom je al snel bij Opzeggen.nl uit. Via de website van het goede doel is het namelijk niet mogelijk om jouw donateurschap stop te zetten. Dit kan wel via onze website. Je vult jouw gegevens in en kiest een verzendmethode. Doordat Opzeggen.nl er vervolgens voor zorgt dat jouw opzegbrief bij Plan Nederland wordt afgeleverd, hoef jij je zelf geen zorgen te maken over de opzegging.

Opzegbrief aangetekend versturen

Op het gebied van verzending biedt Opzeggen.nl je twee mogelijkheden: standaard verzending en aangetekend versturen. Standaard verzenden is goedkoper, maar aangetekend versturen heeft de voorkeur. Wie een aangetekende brief verstuurt, ontvangt namelijk een track & trace code. Hiermee kun je jouw brief volgen. Extra bijkomstigheid is dat je een ontvangstbevestiging krijgt zodra jouw opzegbrief bij Plan Nederland is afgeleverd.

Geen zorgen over opzegging

Veel mensen denken dat hun Plan Nederland opzegging altijd goed verwerkt wordt, maar dit is lang niet altijd het geval. Er kan iets misgaan bij het goede doel, maar mogelijk heb je zelf ook niet alle benodigde gegevens aangeleverd. Wie gebruik maakt van de opzegservice van Opzeggen.nl, hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Wij werken namelijk met een 100% opzeggarantie. Dit betekent dat wij je garanderen dat jouw Plan Nederland opzegging goed verwerkt wordt. Als dit niet direct gebeurt, gaat onze jurist gratis voor je aan de slag om alsnog alle plooien glad te strijken.

Gratis download

Wie geen gebruik wil maken van de opzegservice van Opzeggen.nl, kan onze opzegbrief gratis downloaden en deze zelf versturen naar Plan. Doordat wij ervoor zorgen dat alle benodigde informatie in de brief staat, kan het goede doel jouw opzegging goed verwerken. Het is niet nodig om je eerst te registreren voordat je onze gratis opzegbrief kunt downloaden. Bovendien verwijderen wij jouw gegevens direct nadat je jouw brief hebt gedownload.

Plan Nederland en persoonsgegevens

Plan Nederland slaat gegevens van donateurs op. Dit is nodig om automatisch geld van een rekening af te kunnen schrijven en om te communiceren met de donateurs. Het goede doel gebruikt jouw gegevens alleen voor eigen doeleinden. Plan verkoopt, ruilt of geeft nooit gegevens van donateurs aan derden. Wel mag de organisatie contact met jou opnemen voor acties of om je te informeren over de voortgang van projecten. Hierdoor kun je post van Plan Nederland ontvangen of gebeld worden door het goede doel.

Verzoek Plan Nederland om geen contact meer op te nemen

Krijg je vaak post van Plan Nederland of word je met enige regelmaat gebeld door dit goede doel? Dan kan dit tot frustraties leiden. Als je niet langer wilt dat Plan Nederland contact met je opneemt, kun je dit het beste telefonisch doorgeven aan dit goede doel. Tijdens een telefoongesprek kun je bovendien aangeven dat je niet meer gebeld wenst te worden door Plan Nederland. Je beroept je in dat geval op het recht van verzet. Hierdoor mag het goede doel je in de toekomst niet nogmaals (telefonisch) benaderen.

Laat jouw persoonsgegevens verwijderen

Beëindig je jouw Plan Nederland donateurschap? Dan wil je mogelijk ook dat jouw gegevens uit het systeem van dit goede doel worden verwijderd. Opzeggen.nl biedt je de mogelijkheid om hier een speciale passage over op te nemen in jouw opzegbrief. Hierdoor verzoek je het goede doel om al jouw persoonsgegevens te verwijderen. Doordat Plan Nederland niet langer over jouw gegevens beschikt, kan het goede doel je geen post meer sturen en je ook niet langer telefonisch benaderen.

Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van plan international nederland

Wat is de opzegtermijn van Plan?

Plan Nederland heeft geen opzegtermijn. Wie zijn donateurschap wil beëindigen, kan dit op ieder gewenst moment doen. Verwacht niet dat een opzegging ook altijd direct verwerkt wordt. Plan Nederland verwerkt opzeggingen doorgaans binnen maximaal 30 dagen.

Kan ik een donatie aan Plan Nederland terugboeken?

Ja, je kunt een donatie aan Plan Nederland terugboeken. Hiervoor richt jij je tot de bank. Dit is bijvoorbeeld handig als jouw opzegging en een incasso elkaar gekruist hebben. Er is dan mogelijk nog geld afgeschreven terwijl je jouw donateurschap al beëindigd had.

Kan ik een schenkingsovereenkomst met Plan Nederland opzeggen?

Nee, je kunt een schenkingsovereenkomst met Plan Nederland niet opzeggen. Dit komt doordat zo’n overeenkomst een looptijd van minimaal 5 jaar heeft. Nadat de overeenkomst is afgelopen, kun je bepalen of je deze verlengt of stopt als donateur van Plan.

Hoe gaat Plan Nederland om met mijn persoonsgegevens?

Plan Nederland gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Het goede doel verkoopt, ruilt of geeft nooit gegevens van donateurs aan derden. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor eigen doeleinden, zoals telefonisch contact.

Wat moet ik doen om mijn persoonsgegevens door Plan Nederland te laten verwijderen?

Er zijn verschillende manieren waarop je Plan Nederland kunt vragen om jouw persoonsgegevens te verwijderen. Dit kan door zelf contact op te nemen met dit goede doel, maar je kunt ook een passage opnemen in de opzegbrief van Opzeggen.nl. Hierdoor beëindig je niet alleen jouw donateurschap, maar worden jouw persoonsgegevens eveneens verwijderd.

Waarom Plan opzeggen via Opzeggen.nl?

Plan Nederland opzeggen via Opzeggen.nl is de makkelijkste manier om jouw donatie aan dit goede doel stop te zetten. Je vult jouw gegevens in, kiest en verzendmethode en wij versturen jouw opzegbrief. Doordat je bij ons profiteert van 100% opzeggarantie, weet je zeker dat een opzegging goed verwerkt wordt.

Meest opgezegde goede doelen

Telefoonnummer Plan Nederland

Je kunt Plan Nederland bereiken via het telefoonnummer 020 - 549 55 20.

Adres Plan Nederland

Plan Nederland

Postbus 75454

1070 AL Amsterdam

Categorieën

 • Loterij
 • Goede doelen
 • Verzekering
 • Fitness
 • Krant & tijdschrift

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

GreenOnline BV Gebruiksvoorwaarden