9.1 op basis van 7592 beoordelingen

Wereld Natuur Fonds opzeggen

Hier vind je alle informatie over het opzeggen bij Wereld Natuur Fonds

Stap 1Vul het onderstaande formulier in

Stap 2Voorwaarden accepteren en betalen

Je moet onze algemene voorwaarden accepteren

Kies een betaalmethode:

Selecteer een betaalmethode

9.1 op basis van 7592 beoordelingen

Kiyoh

9.1 op basis van 7592 beoordelingen

Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom Opzeggen.nl?

 • icon_opzeggarantie.svg

  Opzeggarantie

 • icon_juridisch.svg

  Gratis juridische hulp

 • icon_company.svg

  4000 organisaties

 • icon_veilig.svg

  Veilig

Dit is wat onze klanten over ons denken

We hebben 4.421.562 opzeggingen verwerkt. Lees hier enkele ervaringen van onze gebruikers

9

Geen problemen

Rika en Rika Weessies, Norg

12-4-2024

7

Na maanden proberen zelf op te zeggen, had ik in mijn mail box binnen een paar dagen, bewijs van opzegging… allen kon ze niet e-mails stoopen tot na de laatste dag van de maand, waarin mijn laatste loterij plaats had gevonden… maar ik kan daar mee leven

Sandie, Zaandam

11-4-2024

9

Geen problemen

Rika en Rika Weessies, Norg

12-4-2024

7

Na maanden proberen zelf op te zeggen, had ik in mijn mail box binnen een paar dagen, bewijs van opzegging… allen kon ze niet e-mails stoopen tot na de laatste dag van de maand, waarin mijn laatste loterij plaats had gevonden… maar ik kan daar mee leven

Sandie, Zaandam

11-4-2024

8

Als boven

Frits, Breda

11-4-2024

Lees alle beoordelingenDit zijn de beoordelingen van onze Nederlandse gebruikers

Wereld Natuur Fonds opzeggen

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is de Nederlandse tak van het World Wide Fund for nature (WWF). Wie lid is van dit goede doel, levert een bijdrage aan het creëren van een wereld waarin mens en natuur kunnen floreren. Ondanks dat jouw steun bijzonder waardevol is voor het Wereld Natuur Fonds, wil je jouw donateurschap mogelijk beëindigen. Dit gaat niet vanzelf. Wie niet langer wil doneren, moet het Wereld Natuur Fonds opzeggen. Wij vertellen je hier hoe WNF opzeggen in zijn werk gaat en waar je rekening mee moet houden.

Op deze pagina

Contactgegevens van Wereld Natuur Fonds
Donatie aan Wereld Natuur Fonds stopzetten
Zo beëindig je jouw WNF donateurschap
Beëindig jouw WNF donatie via Opzeggen.nl
Zo voorkom je dat het Wereld Natuur Fonds je belt
Veelgestelde vragen omtrent het stopzetten van donatie aan Wereld Natuur Fonds

Contactgegevens van Wereld Natuur Fonds

Naam Wereld Natuur Fonds

Adres Postbus 7, 3700 AA Zeist

Telefoonnummer 0800 - 1962

Donatie aan Wereld Natuur Fonds stopzetten

Net als bij ieder ander goed doel kun je het Wereld Natuur Fonds ook op verschillende manieren financieel ondersteunen. Als je niet langer wenst een financiële bijdrage te leveren, moet je zelf jouw donatie aan het Wereld Natuur Fonds opzeggen. Hieronder zetten we een aantal donatie mogelijkheden op een rijtje en vertellen we jou hoe opzeggen in zijn werk gaat.

Maandelijkse schenking beëindigen

Naast een eenmalige donatie kun je er ook voor kiezen om maandelijks geld te doneren aan het Wereld Natuur Fonds. Je kunt kiezen uit een aantal standaard bedragen per maand. Het is ook mogelijk om het jaarbedrag in één keer te betalen. Wie maandelijks of jaarlijks geld doneert aan het WNF, zit hieraan vast. Denk niet dat zo’n schenking vanzelf stopt, want dat is niet het geval. Wie geen geld meer wil doneren aan het Wereld Natuur Fonds, moet het WNF opzeggen. Dit kan op ieder gewenst moment, want er is geen sprake van een opzegtermijn bij een goed doel opzeggen.

Belastingvrij schenken aan het Wereld Natuur Fonds

Een belastingvrije schenking is zowel voor jou als voor het Wereld Natuur Fonds interessant. Dit is overigens alleen het geval als jij jouw gift aan dit goede doel vastlegt als periodieke schenking. Het WNF is hierdoor 5 jaar lang verzekerd van een donatie, terwijl jij een deel van de schenking af kunt trekken van de belasting. Omdat je een overeenkomst voor 5 jaar aangaat, is tussentijds het Wereld Natuur Fonds opzeggen niet mogelijk. Jouw donatie stopt dan namelijk pas nadat de overeenkomst is afgelopen.

WWF ranger

Naast volwassenen kunnen ook kinderen lid worden van het Wereld Natuur Fonds. Speciaal voor kinderen van 0 tot en met 11 jaar heeft dit goede doel WWF rangers in het leven geroepen. De maandelijkse bijdrage die het Wereld Natuur Fonds aan WWF rangers vraagt, gaat naar de bijzondere natuur waar je kind alles over leert. Is jouw kind WWF ranger, maar wil je zijn lidmaatschap beëindigen? Kom dan zelf in actie. Het Wereld Natuur Fonds opzeggen gaat namelijk niet vanzelf.

Zo beëindig je jouw WNF donateurschap

Heb je het Wereld Natuur Fonds jarenlang gesteund met een financiële bijdrage, maar vind je het mooi geweest? Dan moet je zelf het WNF opzeggen. Om jou een handje te helpen, zetten we hieronder de manieren waarop je jouw donateurschap op kunt zeggen op een rijtje.

Opzeggen via het contactformulier van het Wereld Natuur Fonds - wie zijn WNF donateurschap op wil zeggen, kan zich richten tot het contactformulier op de website van dit goede doel. Vul alle benodigde gegevens in en kies voor ‘opzeggen’ als onderwerp. Om er zeker van te zijn dat het Wereld Natuur Fonds jouw opzegging goed kan verwerken, doe je er goed aan in het veld ‘vraag/opmerking’ het bankrekeningnummer in te vullen waar de donatie automatisch van afgeschreven wordt. In dat geval beschikt het WNF over alle informatie om jouw opzegging goed te kunnen verwerken.

Wereld Natuur Fonds telefonisch opzeggen - ben je groot voorstander van persoonlijk contact? Dan wil je het Wereld Natuur Fonds vast niet opzeggen via het contactformulier. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt ook telefonisch contact opnemen met het WNF. Het customer contact center is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar via 0800 - 1962. Ga je telefonisch het Wereld Natuur Fonds opzeggen? Dan kun je te maken krijgen met wachttijden. Om de kans hierop te verkleinen, kun je het beste bellen tussen 14.00 en 16.00 uur.

Wereld Natuur Fonds schriftelijk opzeggen - tot slot kun je jouw WNF donateurschap ook beëindigen door gebruik te maken van de opzegservice van Opzeggen.nl. Je zegt jouw Wereld Natuur Fonds donatie in dat geval online op. Dit doe je door twee simpele stappen te doorlopen. Wij vragen je eerst naar jouw gegevens en vervolgens dien je een verzendmethode te kiezen. Als je dit gedaan hebt, versturen wij jouw opzegbrief naar het Wereld Natuur Fonds.

Beëindig jouw WNF donatie via Opzeggen.nl

Ben je van plan om jouw WNF lidmaatschap op te zeggen? Dan wil je hier uiteraard zo weinig mogelijk tijd aan besteden. In dat geval biedt de opzegservice van Opzeggen.nl uitkomst. Je hoeft hier namelijk enkel twee simpele stappen te doorlopen voordat je jouw opzegbrief kunt versturen. Het versturen van de brief doen wij overigens voor je. Hierdoor heb je zelf vrijwel geen omkijken naar het Wereld Natuur Fonds opzeggen.

Kies bij voorkeur voor aangetekend versturen

Wanneer je jouw gegevens hebt ingevuld, kunnen wij jouw WNF opzegbrief bijna versturen. Je hoeft namelijk alleen nog een verzendmethode te kiezen. Opzeggen.nl kan jouw brief met de reguliere post versturen, maar je kunt ook kiezen voor een aangetekende brief. Wij raden je aan om jouw opzegbrief aangetekend te versturen. Je kunt jouw brief dan namelijk volgen middels een track & trace code. Ook krijg je een ontvangstbevestiging als jouw opzegbrief bij het Wereld Natuur Fonds is afgegeven.

Profiteer van onze 100% opzeggarantie

Wie een goed doel opzegt, wil er zeker van zijn dat dit op de juiste manier gebeurt. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Opzeggen.nl weet namelijk dat er zo nu en dan iets misgaat bij het verwerken van opzeggingen. Als je gebruik maakt van onze opzegservice, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Je profiteert dan van de opzeggarantie van Opzeggen.nl. Hiermee garanderen wij je dat jouw opzegging op de juiste wijze verwerkt wordt. Gebeurt dit niet direct? Dan gaat onze jurist gratis voor je aan de slag om de opzegging alsnog te verwerken.

Gratis download

Je bent niet verplicht om gebruik te maken van onze opzegservice. Opzeggen.nl biedt je namelijk ook de mogelijkheid om een gratis opzegbrief te downloaden. Deze brief kun je vervolgens zelf printen en opsturen naar het Wereld Natuur Fonds. Wanneer je voor deze optie kiest, kunnen wij je geen garantie of support bieden bij WNF opzeggen.

Zo voorkom je dat het Wereld Natuur Fonds je belt

Ben je donateur van het Wereld Natuur Fonds of heb je jouw lidmaatschap onlangs opgezegd? Dan heeft het WNF het recht om jou telefonisch te benaderen. Veel mensen zitten hier alleen niet op te wachten. Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat je telefonisch benaderd wordt door dit goede doel. Je kunt bijvoorbeeld bij het Wereld Natuur Fonds aangeven dat je niet langer gebeld wilt worden. Daarnaast kun jij je beroepen op het recht van verzet. Wie een medewerker van het WNF aan de telefoon heeft een aangeeft telefonisch contact niet op prijs te stellen, wordt in de toekomst niet meer gebeld door dit goede doel.

Laat jouw persoonsgegevens verwijderen met onze opzegbrief

Wie een opzegbrief verstuurt via Opzeggen.nl, kan hierin een passage op laten nemen over het verwijderen van persoonsgegevens. Wie dit wil, hoeft enkel een vinkje te zetten in het vakje onder de velden met jouw gegevens. Onderaan de brief wordt dan een alinea toegevoegd. Hierin verzoek je het Wereld Natuur Fonds om over te gaan tot onmiddellijke verwijdering van al jouw persoonsgegevens. Wanneer jouw gegevens niet langer in het systeem staan, kan het WNF jou in de toekomst ook niet meer bellen.

Veelgestelde vragen omtrent het stopzetten van donatie aan Wereld Natuur Fonds

Wat is het verschil tussen het WNF en WWF

WNF is de afkorting voor Wereld Natuur Fonds, terwijl WWF voor World Wide Fund for nature staat. WWF is de naam die gebruikt wordt voor de wereldwijd opererende organisatie voor bescherming voor de natuur. Het WNF is hier de Nederlandse tak van.

Op welke manieren kan ik mijn WNF lidmaatschap opzeggen?

Je kunt jouw WNF lidmaatschap opzeggen door telefonisch contact op te nemen of door het contactformulier op de website in te vullen. Online het Wereld Natuur Fonds opzeggen kan ook via Opzeggen.nl. Dit is de snelste manier om een goed doel op te zeggen.

Waarom het Wereld Natuur Fonds opzeggen via Opzeggen.nl?

Het Wereld Natuur Fonds opzeggen via Opzeggen.nl is de makkelijkste manier om jouw donateurschap op dit goede doel te beëindigen. Je hoeft enkel jouw gegevens in te vullen en een verzendmethode te kiezen. Opzeggen.nl verstuurt vervolgens jouw opzegbrief en garandeert dat de opzegging goed verwerkt wordt.

Kan ik het Wereld Natuur Fonds direct opzeggen?

Ja, je kunt het Wereld Natuur Fonds direct opzeggen. Er is namelijk geen sprake van een opzegtermijn bij dit goede doel. Verwacht overigen niet dat jouw opzegging ook direct verwerkt wordt. Het WNF verwerkt opzeggingen over het algemeen binnen maximaal 30 dagen.

Wanneer kan ik een automatische incasso door het WNF terug laten storten?

Je kunt een automatische incasso door het WNF terug laten storten als een opzegging en incasso elkaar gekruist hebben. Voor het terug laten storten van een donatie (storneren) richt jij je tot de bank. Je kunt een automatische incasso tot twee maanden na de afschrijving terug laten boeken.

Is het verstandig om een WWF opzegbrief aangetekend te versturen?

Ja, het is verstandig om een opzegbrief aangetekend te versturen. De ontvanger van een aangetekende brief moet tekenen voor ontvangst, waardoor je zeker weet dat jouw opzegbrief afgeleverd is. Bovendien krijg je een track & trace code nadat je de brief verstuurd hebt, zodat je jouw zending kunt volgen.

Meest opgezegde goede doelen

Telefoonnummer Wereld Natuur Fonds

Je kunt Wereld Natuur Fonds bereiken via het telefoonnummer 0800-1962 .

Adres Wereld Natuur Fonds

Wereld Natuur Fonds

Postbus 7

3700 AA Zeist

Categorieën

 • Loterij
 • Goede doelen
 • Verzekering
 • Fitness
 • Krant & tijdschrift

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

GreenOnline BV Gebruiksvoorwaarden