9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Rode Kruis opzeggen

Hier vind je alle informatie over het opzeggen bij Rode Kruis

Stap 1Vul het onderstaande formulier in

Stap 2Voorwaarden accepteren en betalen

Je moet onze algemene voorwaarden accepteren

Kies een betaalmethode:

Selecteer een betaalmethode

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom Opzeggen.nl?

 • icon_opzeggarantie.svg

  Opzeggarantie

 • icon_juridisch.svg

  Gratis juridische hulp

 • icon_company.svg

  4000 organisaties

 • icon_veilig.svg

  Veilig

Dit is wat onze klanten over ons denken

We hebben 4.421.562 opzeggingen verwerkt. Lees hier enkele ervaringen van onze gebruikers

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

wordt netjes geregeld, dit was de tweede keer en is weer goed bevallen!!

martha , De Cocksdorp

15-5-2024

Lees alle beoordelingenDit zijn de beoordelingen van onze Nederlandse gebruikers

Het Rode Kruis opzeggen

Het Rode Kruis biedt hulp aan mensen in nood. Er wordt niet alleen hulp geboden aan mensen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Mede door het geld dat jij doneert kan het Rode Kruis deze hulp bieden. Desondanks kun je ervoor kiezen om jouw donatie stop te zeggen. Wie een automatische incasso van dit goede doel wil beëindigen, moet het Rode Kruis opzeggen. Als je niet weet hoe het opzeggen van een goed doel in zijn werk gaat, ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina richten we ons volledig tot het Rode Kruis opzeggen.

Op deze pagina

Donatie aan het Rode Kruis opzeggen
Contactgegevens van het Rode Kruis
Donatie opzeggen of wijzigen bij het Rode Kruis
Opties voor opzeggen donateurschap het Rode Kruis
Het Rode Kruis stopzetten via Opzeggen.nl
Mag het Rode Kruis mij telefonisch benaderen?
Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van het Rode Kruis

Donatie aan het Rode Kruis opzeggen

Wil jij stoppen met doneren aan het Rode Kruis? Vul eenvoudig de ontbrekende gegevens in, en het formulier past zich automatisch aan. Download het formulier gratis en verstuur het zelf naar Rode Kruis, of laat het door Opzeggen.nl versturen met 100% opzeggarantie. De keuze is aan jou!

Contactgegevens van het Rode Kruis

Naam Het Rode Kruis

Adres Postbus 28120, 2502 KC Den Haag

Telefoonnummer 070 - 445 5678

E-mailadres donateurs@rodekruis.nl

Donatie opzeggen of wijzigen bij het Rode Kruis

Als donateur van het Rode Kruis bepaal je zelf hoeveel geld je doneert en wanneer je dit doet. Je kunt kiezen voor een eenmalige donatie, maar het is ook mogelijk om iedere maand, ieder kwartaal, ieder half jaar of ieder jaar automatisch geld af te laten schrijven van jouw rekening. Bij een eenmalige donatie is het Rode Kruis opzeggen niet aan de orde. Heb je voor één van de andere opties gekozen? Dan moet je jouw donatie zelf stopzetten als je niet langer wilt doneren. Wie vindt dat hij te veel geld overmaakt naar dit goede doel, kan zijn donatie wijzigen.

Hoe wijzig ik mijn donatie?

Wil je een bijdrage blijven leveren aan het helpen van mensen in nood met medische zorg, onderdak, voedsel en schoon drinkwater? Dan komt het Rode Kruis opzeggen waarschijnlijk niet direct in je op. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt jouw donatie wijzigen als je wilt dat dit goede doel minder geld van jouw bankrekening afschrijft. Hiervoor richt jij je tot het formulier wijzigen donatiebedrag op de website van het Rode Kruis. Doneer je nu per maand? Dan kun je er eventueel ook voor kiezen om voortaan per kwartaal, halfjaar of jaar te doneren.

Automatische incasso en opzegging kruisen elkaar

Wanneer je jouw steun aan dit goede doel helemaal stop wilt zetten, zit er niets anders op dan het Rode Kruis opzeggen. Nadat je jouw donateurschap beëindigd hebt, schrijft het goede doel niet langer automatisch geld af van jouw bankrekening. Het kan overigens nog wel gebeuren dat er eenmalig geld wordt afgeschreven. Dit is het geval als jouw opzegging en een automatische incasso elkaar kruisen. Je kunt dit geld terug laten storten. Hiervoor dien je een verzoek tot storneren in bij je bank. Dit kan tot twee maand nadat het bedrag is afgeschreven.

Opzegtermijn en verwerkingstijd

Als we het over opzeggen hebben, denken veel mensen dat zij te maken krijgen met een opzegtermijn. Bij het opzeggen van loterijen en verzekeringen is dit inderdaad vaak het geval, maar bij het opzeggen van een goed doel is dat niet het geval. Hierdoor kun je het Rode Kruis op ieder gewenst moment opzeggen. Verwacht overigens niet dat een opzegging ook direct verwerkt wordt. Veel goede doelen hanteren namelijk een verwerkingstijd van maximaal 30 dagen. Hierdoor kan het zijn dat een opzegging en automatische incasso elkaar kruisen.

Opties voor opzeggen donateurschap het Rode Kruis

Wil je niet langer dat het Rode Kruis maandelijks, per kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks geld van jouw rekening afschrijft? Dan moet je het Rode Kruis opzeggen. Als je niet langer donateur wilt zijn, kun je dit op verschillende manieren kenbaar maken. Wij zetten de opties hieronder op een rijtje.

Rode Kruis schriftelijk opzeggen - een donatie aan het Rode Kruis kun je stopzetten door een brief te sturen naar het goede doel. Wie per post zijn donateurschap op wil zeggen, richt zijn opzegbrief aan het Nederlandse Rode Kruis, t.a.v. Contact center, Postbus 28120, 2502 KC Den Haag. Zoek uit welke gegevens het goede doel van jou nodig heeft en neem deze op in de brief. Op deze manier kan het Rode Kruis jouw opzegging goed en snel verwerken.

Rode Kruis per e-mail opzeggen - er zijn nog maar weinig mensen die het Rode Kruis opzeggen middels een brief. Dit is namelijk behoorlijk ouderwets. Gelukkig kun je jouw donatie ook stopzetten door een mail te sturen naar donateurs@rodekruis.nl. Net als bij een brief geldt ook voor een e-mail dat hierin alle benodigde gegevens moeten staan. Wanneer er gegevens ontbreken, duurt het langer dan gebruikelijk voordat jouw opzegging verwerkt is.

Rode Kruis telefonisch opzeggen - wie niet langer geld wil doneren aan het Rode Kruis, kan dit ook telefonisch kenbaar maken aan het goede doel. Hiervoor bel je naar 070 - 445 5678. Het Rode Kruis is van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 21.00 uur bereikbaar, vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Rode Kruis online opzeggen - als je zelf weinig tijd en moeite wilt steken in het Rode Kruis opzeggen, richt je tot Opzeggen.nl. Op onze website beëindig je jouw donatie aan dit goede doel door twee simpele stappen te doorlopen. Wij hebben enkel je gegevens nodig en vragen je een verzendmethode te kiezen. Nadat je deze stappen doorlopen hebt, versturen wij jouw opzegbrief naar het Rode Kruis.

Het Rode Kruis stopzetten via Opzeggen.nl

Opzeggen.nl heeft een speciale opzegservice voor het Rode Kruis. Als je hier gebruik van maakt, kost opzeggen jou amper tijd en moeite. Je hoeft alleen maar twee eenvoudige stappen te doorlopen en wij versturen jouw opzegbrief naar het Rode Kruis. Wil je liever zelf jouw opzegbrief versturen? Dat kan. Opzeggen.nl biedt je namelijk de mogelijkheid om een gepersonaliseerde opzegbrief te downloaden.

Volg jouw opzegbrief per aangetekende post

Wie gebruik wil maken van de opzegservice van Opzeggen.nl, bepaalt zelf op welke manier een opzegbrief verstuurd wordt. Je kunt kiezen voor standaard verzending, maar ook voor aangetekend versturen. Wanneer je voor deze laatste optie kiest, kun je jouw opzegbrief volgen. Je krijgt namelijk een track & trace code van ons.

Opzegging wordt altijd goed verwerkt

Als je jouw Rode Kruis donateurschap wilt beëindigen, wil je zeker weten dat dit op de juiste manier gebeurt. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar helaas gaat er regelmatig iets mis. Hier hoef je niet bang voor te zijn als je voor de opzegservice van Opzeggen.nl kiest. Bij ons geniet je namelijk van 100% opzeggarantie. Hierdoor mag je aannemen dat jouw opzegging goed verwerkt wordt. Gebeurt dit niet? Dan gaan wij gratis voor je aan de slag om de opzegging alsnog goed te verwerken.

Gratis download

Wil je zelf een opzegbrief versturen? Ook dan kun je gebruik maken van Opzeggen.nl. Op onze website kun je namelijk een gratis opzegbrief downloaden. Het is niet nodig om je te registreren als je onze opzegbrief wilt downloaden. Bovendien verwijderen wij jouw gegevens direct nadat je de brief gedownload hebt. Besef je wel dat Opzeggen.nl geen garantie of support kan bieden als je voor deze gratis variant kiest.

Mag het Rode Kruis mij telefonisch benaderen?

Regelmatig horen we van mensen dat ze telefonisch benaderd worden door een goed doel. Het Rode Kruis houdt ook regelmatig bel rondes. Je mag alleen gebeld worden door dit goede doel als je hier vooraf toestemming voor hebt gegeven of als je donateur bent. Daarnaast mag een goed doel je telefonisch benaderen als je jouw donateurschap kort geleden hebt opgezegd.

Vroeger kon jij je inschrijven voor het bel-me-niet register als je niet meer gebeld wilde worden door het Rode Kruis. Tegenwoordig kan dit niet meer. Het bel-me-niet register is op 1 juli 2021 namelijk opgeheven. Door nieuwe regels is dit register overbodig geworden.

Het Recht van Verzet

Wie gebeld wordt door het Rode Kruis kan zich beroepen op het Recht van Verzet. Maar wat is dit eigenlijk? Wanneer je tijdens een telefoongesprek aangeeft dat je hier gebruik van wilt maken, mag een goed doel het gesprek niet voortzetten. Bovendien mogen zij in de toekomst ook geen contact meer met jou opnemen. Hierdoor is het recht van verzet enigszins te vergelijken met het bel-me-niet register.

Wil je voorkomen dat je gebeld wordt door het Rode Kruis? Dan kun jij dit telefonisch of per mail aangeven bij dit goede doel. Wie gebruik maakt van de opzegservice van Opzeggen.nl, kan ervoor kiezen om hier een passage over toe te voegen aan de opzegbrief. Je verzoekt het Rode Kruis dan om jouw gegevens te verwijderen, waardoor zij niet langer contact met je op kunnen nemen.

Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van het Rode Kruis

Hoe werkt het Rode Kruis opzeggen?

Dat hangt ervan af welke manier je gebruikt om het Rode Kruis op te zeggen. Wanneer je jouw donatie telefonisch op wilt zeggen, bel je naar 070 - 445 5678. Voor het opzeggen per mail richt jij je tot donateurs@rodekruis.nl. Het Rode Kruis opzeggen kan ook makkelijk en snel via Opzeggen.nl.

Kan ik het Rode Kruis altijd opzeggen?

Ja, je kunt het Rode Kruis altijd opzeggen. Omdat het hier om een goed doel gaat, is er geen sprake van een opzegtermijn. Hierdoor is het mogelijk om jouw donateurschap direct te beëindigen.

Hoe lang duurt het voordat mijn opzegging verwerkt is?

Ondanks dat je het Rode Kruis makkelijk en snel op kunt zeggen, wordt een opzegging niet altijd direct verwerkt. Het kan een paar dagen duren voordat dit gebeurd is, maar het duurt nooit langer dan 30 dagen.

Kan ik een automatische incasso door het Rode Kruis storneren?

Ja, het is mogelijk om een automatische incasso door het Rode Kruis terug te laten boeken (storneren). Dit kan bijvoorbeeld als een opzegging en incasso elkaar gekruist hebben. Het terug laten boeken van een automatische incasso kan alleen via de bank.

Hoe kan ik voorkomen dat het Rode Kruis mij belt?

Als je niet gebeld wilt worden door het Rode Kruis, kun je dit telefonisch of per mail doorgeven aan het goede doel. Je kunt je tijdens een telefoongesprek ook beroepen op het recht van verzet. Het gesprek moet dan beëindigd worden en het Rode Kruis mag je in de toekomst niet opnieuw bellen.

Waarom een opzegbrief aangetekend versturen naar het Rode Kruis?

Wanneer je voor aangetekend versturen kiest, krijg je een track & trace code. Hierdoor kun je jouw opzegbrief volgen. Zodra jouw brief bij het Rode Kruis is bezorgd, ontvang je hier ook bericht van.

Hoe download ik de gratis opzegbrief van Opzeggen.nl?

Wie de opzegbrief van Opzeggen.nl wil downloaden, vult eerst zijn gegevens in. Wij verwerken deze direct in de brief, waarna je hem kunt downloaden. Vervolgens is het aan jezelf om de opzegbrief te versturen. Als je voor onze opzegservice kiest, doen wij dit voor je.

Meest opgezegde goede doelen

Telefoonnummer Rode Kruis

Je kunt Rode Kruis bereiken via het telefoonnummer 070 – 44 55 678.

Adres Rode Kruis

Rode Kruis

Postbus 28120

2502 KC Den Haag

Categorieën

 • Loterij
 • Goede doelen
 • Verzekering
 • Fitness
 • Krant & tijdschrift

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

GreenOnline BV Gebruiksvoorwaarden