9.1 op basis van 7663 beoordelingen

ANWB Verzekeren opzeggen

Hier vind je alle informatie over het opzeggen bij ANWB Verzekeren

Stap 1Vul het onderstaande formulier in

Stap 2Voorwaarden accepteren en betalen€ 6,95

Direct Verzonden – Juridisch Rechtsgeldig – Bevestiging binnen Minuten – 100% Opzeggarantie

Je moet onze algemene voorwaarden accepteren

Kies een betaalmethode:

Selecteer een betaalmethode

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom Opzeggen.nl?

 • icon_opzeggarantie.svg

  Opzeggarantie

 • icon_juridisch.svg

  Gratis juridische hulp

 • icon_company.svg

  4000 organisaties

 • icon_veilig.svg

  Veilig

Dit is wat onze klanten over ons denken

We hebben 4.421.562 opzeggingen verwerkt. Lees hier enkele ervaringen van onze gebruikers

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

Jullie hebben het snel geregeld, via vriendenloterij zelf is een ramp. Jammer dat je voor het opzeggen via jullie het moet regelen en daar dan geld aan moet uitgeven. Vriendenloterij zou het beter en makkelijker moeten regelen.

Carla , Terneuzen

15-5-2024

10

Geen zorgen, was goed verlopen

Frans , Erkamp

15-5-2024

10

wordt netjes geregeld, dit was de tweede keer en is weer goed bevallen!!

martha , De Cocksdorp

15-5-2024

Lees alle beoordelingenDit zijn de beoordelingen van onze Nederlandse gebruikers

Anwb verzekering opzeggen

Wie denkt dat de ANWB zich alleen bezighoudt met wegenwacht heeft het mis. Je kunt hier namelijk ook verzekeringen afsluiten. Naast verzekeringen voor auto en fiets kun je bij de ANWB ook verzekeringen voor vakantie en vrije tijd en verzekeringen met betrekking tot huis en inboedel afsluiten. Ben je verzekerd bij de ANWB, maar wil je jouw verzekering beëindigen? Dan moet je zelf jouw ANWB-verzekering opzeggen. Wij vertellen je hier hoe opzeggen van zo’n verzekering in zijn werk gaat. Daarnaast zetten we belangrijke informatie over ANWB-verzekeringen op een rijtje. Zodoende weet je waar je rekening mee moet houden bij het opzeggen van een verzekering van de ANWB.

Op deze pagina

Contactgegevens van de ANWB
Welke ANWB-verzekeringen kun je opzeggen?
Belangrijke informatie over ANWB-verzekeringen
Zo werkt het opzeggen van je verzekering bij de ANWB
Veelgestelde vragen over het opzeggen van je ANWB verzekering

Contactgegevens van de ANWB

Naam - ANWB

Adres - Postbus 93200, 2509 BA Den Haag

Telefoonnummer - 088 - 2692 222

E-mailadres - verzekeringen@anwb.nl

Welke ANWB-verzekeringen kun je opzeggen?

Belangrijke informatie over ANWB-verzekeringen

Wil je een ANWB-verzekering opzeggen? Dan krijg je te maken met de voorwaarden waar je bij het afsluiten van de verzekering mee akkoord bent gegaan. Om te voorkomen dat dit voor problemen zorgt, geven we hier belangrijke informatie over ANWB-verzekeringen. Een verzekering opzeggen wordt hierdoor hopelijk een stuk makkelijker.

Kosteloos herroepen binnen 14 dagen

Ben je niet tevreden over de verzekering of heb je spijt van het afsluiten? Dan biedt het herroepingsrecht uitkomst. Hierdoor kun je een ANWB-verzekering opzeggen binnen 14 dagen nadat je het polisblad ontvangen hebt. Hier zijn geen kosten aan verbonden en bovendien hoef je geen reden voor opzeggen door te geven.

Hoe het zit met de opzegtermijn

Het merendeel van de ANWB-verzekeringen kun je dagelijks opzeggen zonder opzegtermijn, maar er zijn uitzonderingen. Zo hebben een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering, veilig van huis woonverzekeringen en bootverzekeringen een looptijd van 1 jaar. Na dit jaar zijn ook deze verzekeringen dagelijks opzegbaar. Als ANWB-verzekeringen bijna ten einde lopen, licht de verzekeraar je in. Zij mogen schadeverzekeringen sinds 1 januari 2010 namelijk niet meer stilzwijgend verlengen.

Tijdelijk stopzetten

Heb je een ANWB voertuigverzekering? Dan kun je deze tijdelijk stopzetten. Je betaalt dan geen premie. Als je jouw voertuigverzekering tot 3 jaar schorst, gaan opgebouwde schadevrije jaren bovendien niet verloren. Ook aan het weer activeren van de verzekering zijn geen kosten verbonden.

Zo vind je jouw polisnummer

Bij het opzeggen van een ANWB-verzekering heb je jouw polisnummer nodig. Weet je niet wat je polisnummer is? Kijk dan op je polisblad. Wanneer je deze niet meer hebt of hem niet kunt vinden, kun je ook op je bankafschrift kijken. Het polisnummer staat namelijk vermeld bij een automatische incasso voor een ANWB-verzekering.

Wijziging doorvoeren

Sommige mensen denken dat een ANWB-verzekering opzeggen bij een verhuizing nodig is, maar dat is niet het geval. Je kunt jouw persoonsgegevens namelijk snel en gemakkelijk zelf aanpassen. Via jouw ANWB-account regel je online alle zaken met betrekking tot jouw verzekering(en).

Zo werkt het opzeggen van je verzekering bij de ANWB

Heb je elders een goedkopere verzekering gevonden? Of wil je meer grip op je uitgaven en contracten? Dan wil je mogelijk jouw ANWB verzekering opzeggen. Om jou een handje te helpen vertellen we je hier hoe je een ANWB verzekering op kunt zeggen.

Opzeggen via mijn ANWB

Als je een verzekering bij de ANWB hebt afgesloten, is de kans groot dat je ook een mijn ANWB-account hebt. Je kunt dit account gebruiken voor het opzeggen van een verzekering. Log in en selecteer de verzekering(en) die je op wilt zeggen. Doorloop vervolgens de verschillende stappen en je hebt jouw ANWB verzekering binnen een mum van tijd opgezegd. Deze manier is niet alleen makkelijk en snel, maar jouw opzegging wordt ook direct verwerkt. Bovendien stuurt de ANWB je vrijwel direct een bevestiging nadat je jouw verzekering hebt opgezegd.

Opzeggen per mail

Je kunt jouw ANWB verzekering niet alleen opzeggen via mijn ANWB, maar ook per mail. Hiervoor stuur je een mail naar verzekeringen@anwb.nl. Wanneer je voor deze manier van opzeggen kiest, is het belangrijk dat je weet wat er allemaal in de mail moet staan. De ANWB kan jouw opzegging namelijk niet verwerken als bepaalde gegevens ontbreken. Zorg er daarom voor dat in ieder geval naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, bankrekeningnummer en polisnummer in de mail staan. Vermeld daarnaast in de onderwerpregel dat het om een opzegging gaat.

Telefonisch opzeggen

Wil je jouw ANWB-verzekering telefonisch opzeggen? Dat is ook mogelijk. Hiervoor bel je naar 088 - 2692 222. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het voordeel van telefonisch een ANWB verzekering opzeggen is dat jouw opzegging direct verwerkt kan worden. Zorg er wel voor dat je de benodigde gegevens bij de hand hebt, zoals je polisnummer.

Opzeggen via Opzeggen.nl

Tot slot kun je een ANWB-verzekering opzeggen via Opzeggen.nl. Op onze website kun je een gratis opzegbrief downloaden, maar je kunt ook gebruik maken van de opzegservice. Kies je voor de laatste optie? Dan vul je simpelweg jouw gegevens in en kies je tussen standaard verzending of aangetekend versturen. Opzeggen.nl verstuurt vervolgens jouw opzegbrief naar de ANWB. Je profiteert in dat geval van onze 100%opzeggarantie. Dit is niet het geval als je ervoor kiest om een gratis opzegbrief te downloaden en je deze zelf verstuurt.

Meer informatie over het opzeggen van een verzekering?

Veelgestelde vragen over het opzeggen van je ANWB verzekering

Kan ik mijn ANWB-verzekering via het internet opzeggen?

Ja, er zijn meerdere manieren om jouw ANWB verzekering via het internet op te zeggen. Online een ANWB-verzekering opzeggen kan via mijn ANWB, maar ook door te mailen naar verzekeringen@anwb.nl. Je kunt ook gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.nl.

Hoe kan ik contact opnemen met ANWB verzekeringen?

Er zijn verschillende manieren waarop je contact op kunt nemen met ANWB-verzekeringen. Je kunt een mail sturen (verzekeringen@anwb.nl) of bellen (088 - 2692 222). Daarnaast kun je een bericht sturen via de chat op de site van de ANWB.

Welke ANWB verzekering is dagelijks opzegbaar?

Bijna alle ANWB-verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar. Alleen voor de doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering, veilig aan huis woonverzekeringen en bootverzekering geldt een looptijd van 1 jaar. Na dit jaar kun je deze verzekeringen ook ieder dag opzeggen.

Kan ik mijn ANWB verzekering binnen 14 dagen opzeggen?

Ja, je kunt jouw ANWB-verzekering opzeggen binnen 14 dagen nadat je het polisblad ontvangt. Opzeggen kan bijvoorbeeld als je niet tevreden bent of je bedenkt. Je betaalt geen premie of andere kosten als je binnen deze periode opzegt. Bovendien hoef je geen reden voor opzegging door te geven.

Wordt de teveel betaalde premie teruggestort bij een opzegging van ANWB verzekering?

Als na opzegging van een ANWB-verzekering blijkt dat je meer premie betaald hebt dan nodig, stort de ANWB de teveel betaalde premie terug op je rekening.

Meest opgezegde verzekeraars

Telefoonnummer ANWB Verzekeren

Je kunt ANWB Verzekeren bereiken via het telefoonnummer 088 - 269 2837.

Adres ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren

Postbus 999

7900 AZ HOOGEVEEN

Categorieën

 • Loterij
 • Goede doelen
 • Verzekering
 • Fitness
 • Krant & tijdschrift

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

GreenOnline BV Gebruiksvoorwaarden