★★★★★
9.1 op basis van 7163 beoordelingen Kiyoh

FBTO opzeggen

Hier vind je alle informatie over het opzeggen bij FBTO

Welk product wil je opzeggen bij FBTO?


Staat het product van FBTO er niet tussen? Gebruik dan onze algemene opzegbrief.


FBTO opzeggen werkt als volgt

FBTO opzeggen

FBTO is één van de bekendste verzekeraars van Nederland. Vandaar dat veel Nederlanders hier een verzekering hebben lopen. Geldt dit ook voor jou, maar wil je deze verzekering beëindigen? Dan moet je zelf actie ondernemen en FBTO opzeggen. Jouw verzekering stopt namelijk niet vanzelf, ook niet als de afgesproken contractduur eindigt. FBTO informeert je weliswaar over het naderende einde van je verzekering, maar deze loopt gewoon verder als je zelf geen actie onderneemt. Wil je dit voorkomen? Dan ben je vast en zeker benieuwd hoe FBTO opzeggen in zijn werk gaat. Op deze pagina lees je alles over het opzeggen van jouw verzekering(en) bij deze verzekeraar.


Op deze pagina
Contactgegevens van FBTO
Deze producten van FBTO kun je opzeggen
Praktische informatie over FBTO verzekeringen
Een aantal manieren om je verzekering bij FBTO op te zeggen
Veelgestelde vragen over het opzeggen van je verzekering bij FBTO

Contactgegevens van FBTO

Naam FBTO
Adres Postbus 318
Postcode 8901 BC
Plaats Leeuwarden
Kamer van Koophandel 28080300
Telefoonnummer 058 - 2345 678
E-mailadres info@fbto.nl

Deze producten van FBTO kun je opzeggen

FBTO biedt een groot aantal verzekeringen aan. Heb je één van de onderstaande verzekeringen afgesloten en wil je deze opzeggen? Klik dan op de link van de betreffende verzekering en je komt direct bij de juiste opzegbrief terecht.

Staat een product van FBTO er niet tussen? Gebruik dan onze algemene opzegbrief.

Praktische informatie over FBTO verzekeringen

Ben je verzekerd bij FBTO, maar wil je deze verzekering opzeggen? Zorg dan dat je weet waar je aan begint. Als je voor het eerst een verzekering op gaat zeggen, weet je mogelijk niet hoe je dit aanpakt. Daarom zetten wij hieronder een aantal praktische zaken met betrekking tot FBTO verzekeringen opzeggen op een rijtje.

 • Opzegtermijn
 • Bij het opzeggen van een verzekering krijg je vaak te maken met een opzegtermijn, maar bij de meeste verzekeringen van FBTO is hier geen sprake van. Hierdoor kun je jouw FBTO verzekering elke dag opzeggen. Uitzondering hierop is de FBTO doorlopende reisverzekering. Deze kun je vanaf één jaar na de ingangsdatum elke dag stopzetten.

 • Bedenktijd
 • FBTO werkt met een bedenktijd. Sluit je hier een verzekering af, maar bedenk jij je binnen 14 dagen na de ingangsdatum? Dan kun je de verzekering dankzij het herroepingsrecht direct opzeggen. Voor de overlijdensrisico- en uitvaartverzekering geldt zelfs een bedenktijd van 30 dagen.

 • Wijzigen
 • Wil je jouw verzekering uitbreiden of een adreswijziging doorgeven? Dan kun je dit meestal zelf regelen via MijnFBTO. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met FBTO als je jouw verzekering wilt wijzigen.

 • Polisnummer
 • Wie zijn verzekering bij FBTO wil opzeggen heeft hier zijn polisnummer voor nodig. Als je dit nummer niet meer weet, ga je naar MijnFBTO en open je de verzekering. Onder ‘Polisdetails’ vind je jouw polisnummer. Bij FBTO is een polisnummer hetzelfde als een contractnummer.

 • Overzicht van je verzekeringen
 • Als je wilt weten welke verzekeringen je allemaal hebt lopen bij FBTO, log je in op MijnFBTO. Hier vind je een overzicht van jouw verzekeringen. Benieuwd naar de voorwaarden of de polis? Klik dan op een verzekering en alle informatie verschijnt.

Een aantal manieren om je verzekering bij FBTO op te zeggen

Wie zijn verzekering bij FBTO wil beëindigen, moet de verzekeraar hier zelf van op de hoogte brengen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Hieronder lees je op welke manieren je een FBTO verzekering op kunt zeggen en hoe dit precies in zijn werk gaat.

 1. Via de chat


 2. Je kunt jouw FBTO verzekering opzeggen via de chat op de website van deze verzekeraar. Hiervoor doorloop je de volgende stappen:
  1. Typ ‘opzeggen’ en verstuur dit naar de chatbot.
  2. Wacht op antwoord en stuur vervolgens ‘ja’.
  3. Klik op ‘verzekering opzeggen’.
  4. Selecteer de reden voor opzegging.
  5. Ga naar MijnFBTO en zeg hier jouw verzekering op.
  6. Liever opzeggen via een medewerker? Stuur dan ‘via medewerker’ in de chat.
  7. Bepaal of je wilt chatten, bellen of WhatsAppen met een medewerker.
 3. Door te appen of bellen


 4. Een verzekering bij FBTO opzeggen kan ook door te appen of bellen. Hieronder volgen twee korte stappenplannen voor beide manieren van opzeggen.
  FBTO opzeggen door te bellen
  1. Bel naar 058 - 2345 678. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 14.00 uur.
  2. Geef aan welke verzekering je op wilt zeggen.
  3. Voorzie de medewerker van de benodigde gegevens.
  4. Rond het gesprek af en jouw verzekering is opgezegd.

  FBTO opzeggen via Whatsapp
  1. Stuur een bericht naar 06 - 8275 6758 en geef hierin aan dat je jouw FBTO verzekering op wilt opzeggen. Van maandag tot en met vrijdag zitten er van 08.00 tot 21.00 uur medewerkers voor je klaar en op zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur.
  2. Lever de informatie aan waar de medewerker je om vraagt, maar deel nooit gevoelige, persoonlijke informatie.
  3. Rond het gesprek af en jouw verzekering is beëindigd.
 5. Via MijnFBTO


 6. Heb je een account aangemaakt bij MijnFBTO? Dan kun je jouw verzekering ook via deze weg opzeggen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe FBTO opzeggen via MijnFBTO in zijn werk gaat.
  1. Ga naar fbto.nl en klik op ‘Inloggen MijnFBOT. Heb je gechat met de chatbot? Dan kun je in dit gesprek ook op de link ‘MijnFBTO’ klikken om doorgestuurd te worden naar MijnFBTO.
  2. Vul jouw e-mailadres en wachtwoord in en klik op ‘inloggen’.
  3. Selecteer de verzekering waar het om gaat.
  4. Kies voor de optie ‘opzeggen’ en vul de benodigde gegevens in.
  5. Verstuur jouw aanvraag om de opzegging af te ronden.
 7. Online via Opzeggen.nl


 8. Tot slot kun je ook gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.nl als je jouw verzekering bij FBTO op wilt zeggen. Het voordeel hiervan is dat je profiteert van 100% opzeggarantie Benieuwd hoe FBTO opzeggen via Opzeggen.nl in zijn werk gaat? Je leest het in het onderstaande stappenplan.
  1. Ga naar Opzeggen.nl.
  2. Typ in het zoekveld op de homepage ‘FBTO’ en klik op het resultaat.
  3. Selecteer de verzekering die je op wilt zeggen.
  4. Vul de benodigde gegevens in.
  5. Bepaal of je wel of geen reclame (meer) wilt ontvangen van FBTO.
  6. Kies of je jouw opzegbrief standaard of aangetekend wilt versturen.
  7. Kies een betaalmethode en vul het e-mailadres in waarop je de bevestiging wilt ontvangen.
  8. Vink het vakje voor ‘ik ga akkoord met de voorwaarden’ aan.
  9. Verstuur jouw opzegbrief.
  Meer informatie over het opzeggen van een verzekering?

  Veelgestelde vragen over het opzeggen van je verzekering bij FBTO  Hoe kan ik mijn verzekering(en) bij FBTO opzeggen?
  Je kunt jouw FBTO verzekering(en) opzeggen door telefonisch contact op te nemen, via WhatsApp en via de chat op FBTO.nl. Daarnaast kun je jouw FBTO verzekering(en) op laten zeggen door Opzeggen.nl.


  Wat is de opzegtermijn van FBTO?
  De meeste verzekeringen van FBTO hebben geen opzegtermijn. Hierdoor kun je ze iedere dag opzeggen. De FBTO doorlopende reisverzekering zit iets anders in elkaar. Deze verzekering kun je - een jaar na de ingangsdatum - elke dag stoppen.

  Wat moet ik doen met mijn zorgverzekering bij FBTO als ik ga emigreren?
  Je moet jouw zorgverzekering bij FBTO opzeggen als je gaat emigreren. Dit hoeft overigens niet als je in het buitenland gaat wonen, maar een inkomen (salaris, WW of ziektewet) vanuit Nederland krijgt.

  Kan ik zelf mijn FBTO verzekering wijzigen?
  In de meeste gevallen kun je zelf jouw FBTO verzekering wijzigen. Dit doe je makkelijk en snel via MijnFBTO. Sommige gegevens kun je niet zelf wijzigen. Neem in dat geval contact op met FBTO om toch een wijziging door te voeren.

  Waar vind ik mijn FBTO polisnummer?
  Je vindt jouw FBTO polisnummer onder ‘Polisdetails’ in MijnFBTO. Dit nummer heb je onder meer nodig als je jouw verzekering wilt opzeggen. Wanneer je het polisnummer zelf niet kunt vinden, neem je contact op met FBTO.


Meest opgezegd


Andere verzekeraars


Bekijk alle bedrijven in de branche: Verzekering

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7163 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3400 organisaties
 • Veilig