★★★★★
9.1 op basis van 7018 beoordelingen Kiyoh

Univé Kostbaarhedenverzekering opzeggen

Zeg hier direct Univé Kostbaarhedenverzekering op

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7018 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3390 organisaties
 • Veilig

Univé Kostbaarhedenverzekering opzeggen werkt als volgt

Univé opzeggen

Wil je een verzekering van Univé opzeggen? Bij ons kan dat! Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen om een opzegbrief op te stellen. Hierna dien je deze brief te downloaden en te ondertekenen, zodat de brief naar het opgegeven adres kan worden gestuurd. Zodra de opzegging bij Univé verwerkt is, krijg jij daar een melding van.

Hoe kan ik mijn verzekering bij Univé opzeggen?

Je kan je verzekering meestal op maandelijkse basis opzeggen. Op de website van Univé staat aangegeven dat je 0592 349 340 moet bellen als je vragen/klachten hebt en in contact wil komen met hun klantenservice. In het geval dat je een zorgverzekering bij Univé vóór 1 januari wil opzeggen zonder dat je meteen bij een andere zorgverzekeraar een zorgverzekering afsluit, kan je een e-mail sturen of bellen naar 072 527 7595. Wanneer je per 1 januari overstapt naar een nieuwe zorgverzekeraar, dan hoef je niks zelf te regelen. Jouw nieuwe verzekeraar zal dit voor je regelen.

Gratis uitschrijven Univé

Op onze website kan je een gratis opzegbrief vinden die direct te downloaden is. Om deze brief te kunnen downloaden, hoef je je niet eerst aan te melden en dus hebben wij geen gegevens van jou om (eventueel) op te slaan. Deze opzegbrief is dus écht gratis en kan je simpel helemaal zelf versturen!

Opzegtermijn

Alle verzekeringen van Univé zijn maandelijks opzegbaar. Dat betekent dat je na de eerste maand van de verzekering je deze elke maand kan opzeggen, op voorwaarde dat je geen verzekering hebt afgesloten met een vaste looptijd (bijv. een 1-jarig contract). In zulke gevallen kan je de verzekering natuurlijk niet elke maand opzeggen. Let op: ook je zorgverzekering kun je NIET maandelijks opzeggen. Dit kan alleen aan het einde van een kalenderjaar.

Automatische incasso

Als het lang duurt voordat jij een bevestiging krijgt van je opzegging bij Univé, kun je er altijd voor kiezen om jouw bank te verzoeken de automatische incasso te blokkeren. Je blijft daarentegen wel te maken hebben met de betalingsverplichting tot op het moment dat je én de verzekering (schriftelijk) hebt opgezegd én de bevestiging van deze opzegging reeds hebt gekregen.

Storneren

De situatie kan zich voordoen dat je wel degelijk een bevestiging hebt gekregen van de opzegging, maar dat er nog altijd geen sprake is van een annulering van de automatische incasso. In dergelijke situaties kan je het betreffende geldbedrag altijd binnen 56 dagen laten terugstorten.

Nog meer zekerheid met aangetekend verzenden

Naast de standaard opzegbrief, kan je Univé bij ons ook opzeggen door het sturen van een aangetekende opzegbrief. Hiermee weet je zeker dat je opzegbrief de bestemming bereikt. Voor zo’n aangetekende brief betaal je bij Opzeggen.nl slechts iets meer dan wanneer je de opzegbrief zelf bij een postkantoor verzend. Het is dus niet alleen makkelijker om ons je aangetekende brieven te laten opsturen, maar ook nog vergelijkbaar qua prijs! De reden dat het voor ons wat goedkoper is om deze brieven te versturen, is dat wij elke maandag grote hoeveelheden aangetekende brieven versturen en de prijs per brief daardoor lager is voor ons. Als je voor zo’n aangetekende brief kiest, ontvang je van ons een track&trace code. Hiermee kan je de brief blijven volgen.

Verzekeringen bij Univé

Univé biedt verschillende schadeverzekeringen voor particulieren aan, waaronder:

 • Reisverzekering, vanaf €1,37 per maand
 • Fietsverzekering, vanaf €2,41 per maand
 • Scooterverzekering, vanaf €10,13 per maand
 • Motorverzekering, de kosten verschillen sterk op basis van het type motor
 • Rechtsbijstandsverzekering, vanaf €2,84 per maand
 • Inboedelverzekering, vanaf €34,95 per maand
 • Opstalverzekering, wederom verschillen de kosten sterk op basis van het soort woning
 • Collectieve zorgverzekering, vanaf €107,95 per maand

Over Univé

Univé is een coöperatieve verzekeraar die werkt als vereniging. Tevens zijn klanten van Univé meestal ook lid van hun vereniging. Op dit moment heeft Univé twee hoofdkantoren: Assen en Zwolle. Ook hebben ze negen regionale Univé vestigingen, rond de 110 winkels en 2700 mensen in dienst.

Wat zeggen opzeggers over opzeggen bij Univé?

Joost uit IJmuiden - "Opzeggen hier ging soepeler dan ik had verwacht, top!"

Lisanne uit Hoogeveen - "Nadat ik erachter kwam dat er nog steeds geen contracten tussen Achmea en Univé en de ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen waren overeengekomen, was ik helemaal klaar met Univé en dus heb ik mijn verzekeringen daar opgezegd."

Terrence uit Zoetermeer - "Ik wilde overstappen naar een andere verzekeraar en dat is m.b.v. van Opzeggen nu gelukt."

Klanttevredenheid van onze opzeggers

Hoe jij onze opzegservice ervaart, vinden wij erg belangrijk. Om die reden vragen we onze klanten om een review te geven over hun opzegging. We kunnen nu met trots zeggen dat de meesten van onze gebruikers erg tevreden waren over onze opzegservice! Mocht je nou zelf nog een review willen schrijven of de bestaande reviews willen lezen, ga dan naar reviews over opzeggen.nl.


Meest opgezegde verzekeraars


Andere verzekeraars


Bekijk alle bedrijven in de branche: Verzekering