★★★★★
9.1 op basis van 7162 beoordelingen Kiyoh

Allianz Nederland opzeggen

Hier vind je alle informatie over het opzeggen bij Allianz Nederland

Welk product wil je opzeggen bij Allianz Nederland?


Staat het product van Allianz Nederland er niet tussen? Gebruik dan onze algemene opzegbrief.


Allianz Nederland opzeggen werkt als volgt

Verzekeringen van Allianz Nederland opzeggen

Allianz Nederland is één van de grootste verzekeraars van Nederland. Je kunt hier onder meer een aansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en autoverzekering afsluiten. Heb je een verzekering lopen bij Allianz Nederland, maar wil je deze opzeggen? Dan ben je vast en zeker benieuwd hoe je dit doet. Lees dan vooral verder. Deze pagina staat namelijk volledig in het teken van je verzekering bij Allianz Nederland opzeggen. Je leest waar je op moet letten bij het opzeggen van een verzekering en we vertellen je op welke manieren je Allianz Nederland op kunt zeggen.


Op deze pagina
Contactgegevens van Allianz Nederland
Producten van Allianz Nederland: verzekeringen voor particulieren
Waar je op moet letten bij het opzeggen van je particuliere verzekeringen van Allianz Nederland
Zo zeg je je schadeverzekering bij Allianz Nederland op
Veelgestelde vragen over het opzeggen van je verzekering bij Allianz Nederland

Contactgegevens van Allianz Nederland

Naam Allianz Nederland Groep N.V.
Adres Postbus 761
Postcode 3000 AT
Plaats Rotterdam
Kamer van Koophandel 59395435
Telefoonnummer 088 - 577 2828
E-mailadres n.b.

Producten van Allianz Nederland: verzekeringen voor particulieren

Allianz Nederland biedt een groot aantal verzekeringen voor particulieren aan. Hierdoor weet je misschien niet precies hoe je het opzeggen van een verzekering aan moet pakken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we hier een aantal opzegbrieven voor verschillende particuliere verzekeringen onder elkaar gezet. Klik simpelweg op de link en je kunt direct de betreffende verzekering bij Allianz Nederland opzeggen.

Staat het product van Allianz Nederland er niet tussen? Gebruik dan onze algemene opzegbrief.

Waar je op moet letten bij het opzeggen van je particuliere verzekeringen van Allianz Nederland

Een verzekering opzeggen is vaak lastiger dan mensen op voorhand denken. Uiteraard wil je voorkomen dat je bij het opzeggen tegen problemen aanloopt. Daarom vertellen wij hier waar je op moet letten bij het opzeggen van een particuliere verzekering bij Allianz Nederland.

 • Opzegtermijn

 • Bij Allianz Nederland opzeggen geldt een opzegtermijn van 2 maanden. Een verzekering voor bepaalde tijd kun je pas tegen het einde van de looptijd opzeggen. Is jouw particuliere verzekering bij Allianz Nederland verlengd? Dan kun je op ieder moment opzeggen. Dit is het gevolg van de Wet van Dam. Er geldt in dat geval een opzegtermijn van 1 maand.

 • Wijzigen

 • Ben je niet meer tevreden met jouw verzekering? Of wil je meer grip op je uitgaven? Dan kun je er - in plaats van Allianz Nederland opzeggen - ook voor kiezen om jouw verzekeringen op een rijtje te zetten en te wijzigen. Wijzigingen doorgeven kan door telefonisch contact op te nemen met Allianz Nederland, maar ook in de online omgeving van deze verzekeraar.

 • Polisnummer en voorwaarden

 • Als je van plan bent om Allianz Nederland op te zeggen, heb je het polisnummer van jouw verzekering nodig. Deze vind je in de documenten die je hebt gekregen na het afsluiten van de verzekering. Daarnaast moet je rekening houden met de voorwaarden bij het opzeggen. De voorwaarden kunnen namelijk per verzekering anders zijn.

 • Automatische incasso

 • Omdat je maandelijks premie af moet dragen aan Allianz Nederland als je hier een verzekering afsluit, kiezen veel mensen voor een automatische incasso. Het geld wordt dan iedere maand automatisch en op tijd afgeschreven. Wil je Allianz Nederland opzeggen? Let er dan op dat ook de automatische incasso stop wordt gezet.

Zo zeg je je schadeverzekering bij Allianz Nederland op

Een schadeverzekering bij Allianz Nederland opzeggen kan op verschillende manieren. Je kunt een online formulier invullen op de site van Allianz, gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.nl of een brief sturen. Hieronder lichten we iedere manier toe.

 1. Online formulier invullen op de site van Allianz

 2. Op de website van Allianz Nederland kun je een formulier invullen als je een verzekering op wilt zeggen. De verzekeraar vraagt je onder meer naar je voor- en achternaam, adres, e-mail, telefoonnummer en polisnummer. Verder moet je ook invullen om wat voor soort verzekering het gaat en met ingang van welke datum je Allianz Nederland wilt opzeggen. Nadat je alle verplichte velden ingevuld hebt, verstuur je het opzegformulier.
 3. Gemakkelijk met de opzegservice van Opzeggen.nl

 4. Wie zijn Basic-Fit abonnement op wil zeggen kan dit ook in één van de vestigingen doen. Wanneer jij je hier meldt bij de kiosk en aangeeft dat je jouw lidmaatschap wilt beëindigen, is Basic-Fit wettelijk verplicht om hier gehoor aan te geven. Het grote voordeel hiervan is dat jouw opzegging direct in het systeem verwerkt kan worden. 
  1. Opzegdatum kiezen: zo spoedig mogelijk of met ingang van een specifieke datum.
  2. Gegevens invullen, zoals naam, adres, postcode, woonplaats, polisnummer en e-mailadres.
  3. Bepalen of je wel of geen reclame van Allianz Nederland wilt ontvangen. Als je dit niet wenst, vink je het vakje voor ‘Ik wil geen reclame meer ontvangen’ aan. Opzeggen.nl voegt dan een alinea toe aan jouw opzegbrief.
  4. Verzendmethode kiezen. Bij Allianz Nederland opzeggen kun je kiezen voor standaard verzending of aangetekend versturen.
  5. Betaalmethode kiezen en e-mailadres invullen waarop je de bevestiging wilt ontvangen.
  6. Ga akkoord met de voorwaarden.
  7. Verstuur jouw opzegbrief.

  Meer informatie over het opzeggen van een verzekering?

 5. Brief sturen

 6. Een laatste manier om een verzekering bij Allianz Nederland op te zeggen is door een brief te sturen. Richt deze aan Allianz Nederland Groep N.V., Postbus 761, 3000 AT Rotterdam. Zorg ervoor dat alle gegevens in de brief staan. Ontbreken er bepaalde gegevens? Dan kan Allianz Nederland jouw opzegging niet verwerken.

  Veelgestelde vragen over het opzeggen van je verzekering bij Allianz Nederland  Hoe kan ik contact opnemen met Allianz Nederland?
  Allianz Nederland is telefonisch bereikbaar via 088 - 577 2828. De verzekeraar is op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur te bereiken. Daarnaast kun je ook via de online chat van Allianz Nederland vragen stellen.


  Welke gegevens heeft Allianz Nederland nodig om mijn opzegging te verwerken?
  Allianz Nederland heeft in ieder geval jouw naam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer nodig. Daarnaast moet je bij Allianz Nederland opzeggen jouw polisnummer doorgeven en aangeven om wat voor soort verzekering het gaat.

  Hoe kan ik mijn autoverzekering bij Allianz Nederland online opzeggen of wijzigen?
  Een autoverzekering bij Allianz Nederland opzeggen kan via het formulier op de website van Allianz, maar ook door gebruik te maken van de opzegservice opzegservice van Opzeggen.nl. Daarnaast kun je een brief sturen. Wie zijn autoverzekering wil wijzigen kan dit telefonisch of online regelen.

  Kan ik Allianz Nederland maandelijks opzeggen?
  Dat hangt van de status van je verzekering af. Als de verzekering al eens verlengd is door Allianz Nederland kun je hem op ieder gewenst moment opzeggen. Voor particulieren geldt dan een opzegtermijn van 1 maand. Wanneer de verzekering nog niet verlengd is, geldt een opzegtermijn van 2 maanden. Opzeggen kan dan bovendien pas tegen het einde van de looptijd.

  Stopt mijn automatische incasso automatisch als ik Allianz Nederland opzeg?
  Over het algemeen wordt een automatische incasso automatisch stopgezet als je jouw verzekering bij Allianz Nederland opzegt. Check altijd wel even of dit ook daadwerkelijk het geval is, want heel soms komt het voor dat er na een opzegging toch nog geld afgeschreven wordt.


Meest opgezegd


Andere verzekeraars


Bekijk alle bedrijven in de branche: Verzekering

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7162 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3400 organisaties
 • Veilig