★★★★★
9.2 op basis van 4447 beoordelingen Kiyoh

Amnesty International opzeggen

Zeg hier direct Amnesty International op

★★★★★
9.2 van 10 op basis van 4447 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

  • Opzeggarantie
  • Gratis juridische hulp
  • 3370 organisaties
  • Veilig

Amnesty International opzeggen werkt als volgt

Amnesty International opzeggen

Wil je Amnesty online opzeggen? Vul de gevraagde gegevens in en de opzegbrief is direct klaar voor gebruik. Download de brief, onderteken deze en verstuur de brief naar het opgegeven adres. Je ontvangt een bevestiging van Amnesty per wanneer je donatie en de bijbehorende automatische incasso worden stopgezet.

Opzeggarantie

Wil je direct zekerheid over je opzegging? Laat ons voor jou opzeggen bij Amnesty International. Van ons ontvang je een verzendbevestiging per e-mail inclusief een kopie van je opzegbrief. Gaat er iets mis met opzeggen? Dan gaat onze jurist gratis voor jou aan de slag. Klik hier voor meer informatie over onze opzeggarantie.

Automatische incasso Amnesty

Wanneer het erg lang duurt voordat je een bevestiging ontvangt van Amnesty, dan kun je de automatische incasso door je bank laten blokkeren. De betalingsverplichting blijft echter bestaan tot je (schriftelijk) hebt opgezegd en hier een bevestiging van hebt ontvangen.

Donatie Amnesty storneren

Heb je een bevestiging van je opzegging ontvangen, maar wordt er nog steeds geld van je rekening geïncasseerd? Dit kun je altijd binnen 56 dagen door je bank laten terugstorten. Bij Goede doelen kun je sowieso geld van je laatste donaties laten terugboeken door je bank. Ga naar je online bankomgeving en zoek de donatie op. Hier biedt je bank de optie 'terugboeken'. Zo simpel is het om je donatie terug te laten storten.

Amnesty opzeggen via opzeggen.nl

Wat kan het grootste opzegplatform van Europa voor jou betekenen als je je donatie aan Amnesty International online wilt opzeggen? Dat bepaal jij zelf. Je kunt de contactinformatie van Amnesty vinden en rechtstreeks met Amnesty bellen om je donatie op te zeggen. Of je gebruikt de opmaak van de opzegbrief die wij voor Amnesty voor je hebben klaarstaan. Allemaal gratis en zonder registratie. Wil je nog iets meer gemak en wil je ons laten helpen bij het opzeggen van je donatie? Dat doen we uiteraard graag! Wij kunnen je opzegbrief via geregistreerde e-mail of aangetekende post verzenden voor je. Dit hebben we makkelijk voor je gemaakt dat je in 3 minuten klaar bent. Daarna gaan wij voor je aan de slag en kun jij het loslaten. Wij houden je op de hoogte van hetgeen wij doen en je ontvangt van Amnesty een bevestiging dat je donatie wordt stopgezet.

In Europa hebben we inmiddels enkele miljoenen opzeggingen voor consumenten afgehandeld. Bij veel organisaties verloopt dit soepel. Als het niet soepel verloopt, dan neemt onze jurist contact op met de betreffende organisatie en wordt het meestal direct opgelost. In enkele gevallen starten we een juridische procedure om de organisatie te dwingen zich te schikken naar de Europese wetgeving. En uiteraard communiceren we deze zaken naar onze achterban, want organisaties waar consumenten zich heel erg makkelijk kunnen aanmelden maar die het heel moeilijk maken om op te zeggen... Daar houden wij niet van!

Over Amnesty

Op 19 november 1960 las de Londense advocaat Peter Benenson in de krant een bericht over twee Portugese studenten die tot zeven jaar gevangenisstraf waren veroordeeld omdat ze een dronk uitbrachten op de vrijheid. Benenson was verontwaardigd en startte de actie ‘Appeal for Amnesty 1961’. Intussen is ‘Appeal for Amnesty 1961’ uitgegroeid tot het Amnesty International van nu: een bekende mensenrechtenorganisatie met miljoenen leden wereldwijd.

Amnesty International is een onafhankelijke beweging die zich inzet voor slachtoffers van schendingen van mensenrechten. Amnesty heeft 3 miljoen leden, donateurs en vaste begunstigers in meer dan 150 landen. Amnesty Nederland is met 250.000 leden één van de grootste afdelingen.

Waar staat Amnesty eigenlijk voor? We hebben enkele thema's even voor jou op een rijtje gezet:

  • De rol van bedrijven bij het onderwerp mensenrechten
  • Detentie, marteling en verdwijningen
  • Gelijke behandeling / discriminatie
  • Afschaffing van de doodstraf
  • LHBTI-rechten
  • Internationale rechtspraak

Wat zeggen opzeggers over opzeggen bij Amnesty International?

Bas uit Heerhugowaard - "Super goed doel is Amnesty International. Maar ik kom elke maand geld tekort doordat mijn pensioen minder waard wordt. Ik kan helaas niet anders dan al mijn donaties opzeggen, zodat ik zelf wat meer geld over hou aan het eind van de maand"

Paul uit Vught - "Amnesty slaat heel vaak de spijker op de kop. Maar de discussie over boerka's begrijpt zij duidelijk niet. Blijkbaar toch niet het goede doel waar ik aan wil doneren."

Helmi uit Utrecht - "Ik ben ruim 20 jaar donateur geweest en ga nu aan een ander goed doel doneren."

Jeroen uit Helmond - "Amnesty opzeggen was onderdeel van grote schoonmaak. Ik heb nog 3 donaties stop gezet en ook 2 tijdschriften opgezegd. Misschien dat ik later weer ga doneren, maar weet nog niet of dit aan Amnesty zal zijn."

Amnesty International in het nieuws

Amnesty komt geregeld in het nieuws. Dat kan ook niet anders, wanneer je het grote aantal acties in ogenschouw neemt. Ook komt Amnesty af en toe minder positief in het nieuws. We hebben een aantal interessante nieuwsitems voor jou op een rij gezet.

Augustus 2019 - Telegraaf - Amnesty International is helemaal de weg kwijt - De Telegraaf bericht dat honderden donateurs van Amnesty International hun donatie opzeggen. En dit vanwege een filmpje van Amnesty waarin zij opkomt voor het dragen van de boerka door vrouwen (let wel; Amnesty neemt het standpunt in dat er sprake moet zijn van vrije keuze). Dit is bij veel donateurs in het verkeerde keelgat geschoten. Veel donateurs zien de boerka namelijk als een teken van onderdrukking van vrouwen en ondersteunen de wet die het dragen van een boerka verbiedt op scholen en in openbare gebouwen. Volgens een hoogleraar filantropie neemt Amnesty ook wel een risico met haar standpunt omdat het een gevoelig onderwerp is in de samenleving en er veel uiteenlopende meningen zijn over het onderwerp.

Augustus 2019 - NOS - Amnesty geeft 'reiswaarschuwing' af voor VS - Bij wijze van actie geeft Amnesty een reiswaarschuwing af voor reizen naar de VS. Vanwege het hoge aantal incidenten met slachtoffers door vuurwapengeweld. Niet iedereen is het eens met deze vorm van actie, maar Amnesty neemt het standpunt in dat het fenomeen zo wijdverbreid is binnen de VS, dat sprake is van een mensenrechtencrisis.

Januari 2019 - Metro Nieuws - Amnesty niet blij met Tiësto - DJ Tiësto geeft een optreden in Saudi-Arabië en daar is Amnesty International niet blij mee. Amnesty stelt dat artiesten zich niet voor het karretje van het land moeten laten spannen, aangezien er nogal wat mis is in het land.

Veel gestelde vragen over Amnesty International

-Hoe lang duurt het voordat een opzegging verwerkt is?
Een opzegging is altijd binnen maximaal 30 dagen verwerkt.

Meest opgezegde goede doelen


Andere goede doelen


Bekijk alle bedrijven in de branche: Goede doelen


Amnesty International telefoonnummer en adres