★★★★★
9.1 op basis van 7155 beoordelingen Kiyoh

Amnesty International opzeggen

Zeg hier direct Amnesty International op

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7155 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3400 organisaties
 • Veilig

Amnesty International opzeggen werkt als volgt

Amnesty International opzeggen

Amnesty International is een mondiale beweging die streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechteninstrumenten. Doneer je aan dit goede doel? Dan lever je hier een bijdrage aan. Toch kan het zijn dat je niet langer geld wilt geven. Als er automatisch geld van jouw rekening wordt afgeschreven, moet je Amnesty International opzeggen. Hoe je dit doet? Dat vertellen wij je in deze tekst.


Op deze pagina
Contactgegevens van Amnesty International
Belangrijke informatie over Amnesty International stopzetten
Op welke manier steun je Amnesty?
Voorwaarden Amnesty International opzeggen
Lidmaatschap wijzigen
Amnesty International opzeggen? 4 opties op een rijtje
Waarom Amnesty International stopzetten via Opzeggen.nl?
Laat jouw opzegbrief aangetekend versturen
Download onze gratis opzegbrief en verstuur hem zelf
Amnesty International en het Recht van Verzet
Hoe zit het met het Bel-me-niet Register?
Verzoek tot verwijdering persoonsgegevens
Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van Amnesty International

Contactgegevens van Amnesty International

Naam Amnesty International
Adres Postbus 1968
Postcode 1000 BZ
Plaats Amsterdam
Kamer van Koophandel 40530953
Telefoonnummer 020 - 626 4436
E-mailadres servicecenter@amnesty.nl

Belangrijke informatie over Amnesty International stopzetten

Vaak wordt gedacht dat een goed doel opzeggen nogal ingewikkeld en tijdrovend is. Er zijn inderdaad goede doel waarbij opzeggen omslachtig is, maar dit geldt niet voor Amnesty International. Wanneer jij jouw Amnesty lidmaatschap wilt beëindigen, kost dit je niet bijzonder veel tijd en moeite. Voordat je overgaat tot Amnesty International opzeggen, wil je waarschijnlijk eerst weten wat je precies te wachten staat. Daarom zetten wij hier belangrijke informatie over Amnesty International stopzetten op een rijtje.

Op welke manier steun je Amnesty?

Hoe Amnesty International opzeggen in zijn werk gaat, hangt af van de manier waarop je geld doneert. Heb je voor een eenmalige donatie aan dit goede doel gekozen? Dan is opzeggen niet nodig. Dit is wel het geval als je maandelijks of jaarlijks geld doneert. Wanneer je jouw lidmaatschap niet opzegt, blijft Amnesty International namelijk geld afschrijven van je rekening.

Heb je voor een periodieke schenking aan Amnesty International gekozen? Dan ben je een overeenkomst aangegaan voor minimaal 5 jaar. Gedurende deze periode maak je op vaste momenten een afgesproken bedrag over. Voordeel voor jou is dat je een (groot) deel van de schenking terug kunt krijgen via de belasting. Dit kan alleen als jij jouw bijdrage vast laat leggen als periodieke schenking. Amnesty International opzeggen is niet mogelijk als je voor een periodieke schenking hebt gekozen.

Voorwaarden Amnesty International opzeggen

Wie zijn Amnesty International lidmaatschap wil beëindigen, kan dit op ieder gewenst moment doen. Er is namelijk geen sprake van een opzegtermijn. Verwacht niet dat jouw opzegging altijd direct verwerkt wordt, want dit kan een aantal dagen duren. Amnesty International verwerkt een opzegging doorgaans binnen maximaal 30 dagen. Het gevolg hiervan kan zijn dat een incasso en opzegging elkaar kruisen, waardoor er alsnog geld van jouw rekening wordt afgeschreven. Dit kun je eventueel terug laten boeken (storneren) via de bank.

Lidmaatschap wijzigen

Vind je dat Amnesty International goed werk verricht? Dan wil je jouw steun aan dit goede doel mogelijk niet helemaal stopzetten. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt jouw donatie wijzigen. Dit is ideaal als er iets veranderd is in jouw financiële situatie. Als donateur denk je dan mogelijk al snel aan Amnesty International opzeggen, maar je kunt ook een lager bedrag doneren. WIe een lager bedrag wil doneren aan dit goede doel, kan dit telefonisch of per mail doorgeven.

Amnesty International opzeggen? 4 opties op een rijtje

Heb je Amnesty International toestemming gegeven om bijvoorbeeld maandelijks of jaarlijks geld van jouw rekening af te schrijven? Dan moet je zelf actie ondernemen om hier een einde aan te maken. Gelukkig kan Amnesty opzeggen op verschillende manieren. Wij zetten hier 4 opties op een rijtje.

 1. Bel met Amnesty International

 2. Wie zijn Amnesty International lidmaatschap op wil zeggen, kan telefonisch contact opnemen met dit goede doel. Amnesty is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar via 020 - 626 4436. Het grote voordeel van telefonisch opzeggen is dat Amnesty International jouw lidmaatschap direct kan verwerken. Hierdoor is de kans kleiner dat een opzegging en incasso elkaar kruisen.
 3. Vul het contactformulier in

 4. Op de website van Amnesty International vind je een contactformulier. Via dit formulier kun je doorgeven dat je jouw lidmaatschap op wilt zeggen. Amnesty vraagt je jouw gegevens in te vullen, zoals naam, e-mailadres, postcode, huisnummer en lidmaatschapsnummer. Vul in de onderwerpregel iets als ‘Amnesty opzeggen’ in. In het veld ‘Bericht’ kun je eventueel nog het bankrekeningnummer vermelden waarvan het bedrag wordt afgeschreven. Zodoende is Amnesty International in staat om jouw opzegging goed te verwerken.
 5. Stuur een e-mail

 6. Een derde manier om jouw Amnesty International lidmaatschap te beëindigen, is door een mail te sturen naar dit goede doel. Richt jouw mail aan servicecenter@amnesty.nl. Geef in de onderwerpregel duidelijk aan dat het om de opzegging van jouw lidmaatschap gaat. Hierdoor kan jouw mail intern worden doorgezet naar de juiste afdeling. Het is belangrijk om de juiste gegevens in de mail te vermelden. Doe je dit niet? Dan kan Amnesty jouw opzegging mogelijk niet verwerken.
 7. Gebruik de opzegservice van Opzeggen.nl

 8. De makkelijkste manier om Amnesty International op te zeggen, is door gebruik te maken van de opzegservice van Opzeggen.nl. Je hoeft dan zelf immers amper iets te doen. Wij vragen je namelijk alleen om je gegevens in te vullen en een verzendmethode te kiezen. Nadat je deze twee simpele stappen doorlopen hebt, versturen wij jouw opzegbrief naar Amnesty International.

Waarom Amnesty International stopzetten via Opzeggen.nl?

Amnesty International opzeggen kan via de website van dit goede doel, maar je kunt ook gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.nl. Jouw Amnesty lidmaatschap stopzetten is bijzonder gemakkelijk als je voor onze opzegservice kiest. Wij nemen de opzegging namelijk grotendeels voor onze rekening. Het enige wat we van jouw nodig hebben, zijn je persoonsgegevens. Vervolgens kies je een verzendmethode en wij zorgen ervoor dat jouw opzegbrief wordt afgeleverd bij Amnesty International.

Laat jouw opzegbrief aangetekend versturen

Wil je dat wij jouw Amnesty International opzegbrief versturen? Dan kun je kiezen voor standaard verzending en aangetekend versturen. Een opzegbrief aangetekend versturen heeft de voorkeur. Doordat je een track & trace code krijgt, kun je jouw opzegbrief volgen. Bovendien krijg je een bericht als jouw brief bij Amnesty International is afgeleverd. Voor standaard verzending betaal je minder dan aangetekend versturen, maar je kunt jouw brief dan niet volgen en krijgt ook geen ontvangstbevestiging.

Wanneer je gebruik maakt van onze opzegservice, dan profiteer je ook van de opzeggarantie van Opzeggen.nl bij een aangetekende verzending. Gaat er toch iets mis? Dan is dat geen reden tot paniek. Onze jurist gaat dan namelijk gratis voor je aan de slag om ervoor te zorgen dat jouw opzegging alsnog goed verwerkt wordt.

Download onze gratis opzegbrief en verstuur hem zelf

Ondanks dat Amnesty International opzeggen via Opzeggen.nl veel voordelen met zich meebrengt, zijn er mensen die hun lidmaatschap liever zelf opzeggen. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je op onze site een gratis opzegbrief downloaden. Je vult jouw gegevens in en wij verwerken deze direct in de brief. Nadat je deze gedownload hebt, stuur je hem zelf naar Amnesty International. Wie zelf zijn opzegbrief verstuurt, profiteert niet van de garantie en service van onze opzegservice.

Amnesty International en het Recht van Verzet

Een goed doel mag in verschillende situaties telefonisch contact met je opnemen. Dit mag als je donateur bent (geweest) of als je toestemming hebt gegeven om telefonisch benaderd te worden. Als je veelvuldig gebeld wordt, kan dit jou frustreren. Wie niet langer gebeld wil worden, kan dit tijdens een telefoongesprek aangeven. Je beroept je in dat geval op het Recht van Verzet. De medewerker mag het gesprek dan niet voorzetten en je mag in de toekomst niet opnieuw telefonisch benaderd worden door Amnesty International. Om te voorkomen dat je gebeld wordt, kun je zelf contact opnemen met het goede doel. Geef aan dat je telefonisch contact niet op prijs stelt en Amnesty zal je niet (meer) bellen.

Hoe zit het met het Bel-me-niet Register?

Wie niet meer gebeld wil worden door een goed doel, richt zich mogelijk tot het Bel-me-niet Register. Je ontdekt waarschijnlijk al snel dat jij je hier niet meer voor in kunt schrijven. Dit register is sinds 1 juli 2021 namelijk opgeheven. Voornaamste reden hiervoor is de nieuwe regelgeving die is ingevoerd. Bovendien bleek dat het Bel-me-niet Register niet volledig waterdicht was.

Verzoek tot verwijdering persoonsgegevens

Wil je jouw Amnesty International lidmaatschap opzeggen? Dan zit je er waarschijnlijk niet op te wachten dat dit goede doel in de toekomst contact met je opneemt. Als je gebruik maakt van de opzegservice van Opzeggen.nl, hoef je hier niet bang voor te zijn. Wij bieden je namelijk de mogelijkheid om een verzoek tot verwijdering van jouw persoonsgegevens op te nemen in de opzegbrief. Doordat Amnesty jouw gegevens moet verwijderen, mag dit goede doel in de toekomst geen contact meer met je opnemen.

Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van Amnesty International

Wat is de opzegtermijn van Amnesty International?
Amnesty International heeft geen opzegtermijn. Wie zijn lidmaatschap stop wil zetten, kan dit dus op ieder gewenst moment doen.

Waarom schrijft Amnesty International nog geld af na mijn opzegging?
Amnesty International verwerkt een opzegging doorgaans binnen 30 dagen. Hierdoor kan het zijn dat een opzegging en incasso elkaar kruisen. Er wordt in dat geval mogelijk nog geld van jouw rekening afgeschreven. Dit bedrag kun je terug laten boeken door de bank.

Wat is de makkelijkste manier om Amnesty International op te zeggen?
De makkelijkste manier om Amnesty International op te zeggen is via Opzeggen.nl. Je doorloopt twee simpele stappen en wij doen de rest. Hierdoor kost Amnesty opzeggen je amper tijd en moeite.

Wat gebeurt er als mijn Amnesty International opzegging niet goed verwerkt wordt?
Als jouw Amnesty International opzegging niet goed verwerkt wordt, blijft dit goede doel geld van jouw rekening afschrijven. Wanneer je gebruik maakt van de opzegservice van Opzeggen.nl, hoef je hier niet bang voor te zijn. Onze jurist gaat namelijk gratis voor je aan de slag als een goed doel jouw opzegging niet goed verwerkt heeft.

Waarom zou ik ervoor kiezen om mijn opzegbrief aangetekend te laten versturen naar Amnesty International?
Je laat jouw opzegbrief aangetekend versturen omdat je hem dan kunt volgen. Opzeggen.nl voorziet je namelijk van een track & trace code nadat de brief is verzonden. Bovendien krijg je een ontvangstbevestiging als jouw opzegbrief bij Amnesty International is afgeleverd.

Hoeveel betaal ik voor de opzegservice van Opzeggen.nl?
Wie gebruik maakt van de opzegservice van Opzeggen.nl, betaalt enkel voor de verzending. Standaard verzending is het goedkoopst, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw brief aangetekend te laten versturen. Voordeel van een aangetekende brief is dat je een track & trace code krijgt, zodat je hem kunt volgen.

Meest opgezegde goede doelen


Andere goede doelen


Bekijk alle bedrijven in de branche: Goede doelen

Amnesty contact

Wil je contact opnemen met Amnesty International? Je donatie aan Amnesty International opzeggen kan telefonisch via 020 - 626 44 36 op werkdagen tussen 09.00 uur 's ochtends en 17.00 uur 's middags. Er wordt gevraagd om naam, postcode en huisnummer bij het opzeggen van je donatie.. Hou er rekening mee dat je in een wachtrij terecht kunt komen als het druk is.

Direct je donatie aan Amnesty online opzeggen? Gebruik dan de opzegservice van opzeggen.nl. Geen wachtrijen, direct geregeld!

Adres Amnesty

Amnesty International
Postbus 1968
1000 BZ AMSTERDAM