★★★★★
9.1 op basis van 7155 beoordelingen Kiyoh

De Nederlandse Hartstichting opzeggen

Zeg hier direct De Nederlandse Hartstichting op

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7155 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3400 organisaties
 • Veilig

De Nederlandse Hartstichting opzeggen werkt als volgt

Nederlandse Hartstichting opzeggen

De Nederlandse Hartstichting investeert al meer dan 55 jaar in onderzoek en innovatie. Het goede doel draagt bij aan oplossingen om harten gezond te houden, wil Nederland hartveiliger maken en hartproblemen eerder opsporen en beter behandelen. Ben je donateur van de Nederlandse Hartstichting? Dan lever je hier een bijdrage aan. Toch kan het zijn dat je niet langer geld wilt geven aan dit goede doel. In dat geval kun je de Nederlandse Hartstichting opzeggen. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Je leest er alles over op deze pagina.


Op deze pagina
Contactgegevens van Nederlandse Hartstichting
Donatie Nederlandse Hartstichting
Wijzig jouw donatie online of telefonisch
Nederlandse Hartstichting opzeggen bij overlijden
Zijn er voorwaarden verbonden aan opzegging?
Donateurschap Nederlandse Hartstichting opzeggen doe je zo
Nederlandse Hartstichting stopzetten via Opzeggen.nl
Korting op aangetekend versturen
Donatie wordt gegarandeerd opgezegd
Gratis opzegbrief van Opzeggen.nl
Zo voorkom je dat je gebeld wordt door de Hartstichting
Afhandeling van klachten
Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van de donatie aan de Nederlandse Hartstichting

Contactgegevens van Nederlandse Hartstichting

Naam Hartstichting
Adres Postbus 300
Postcode 2501 CH
Plaats Den Haag
Kamer van Koophandel 41150408
Telefoonnummer 0800 - 821 2480

Donatie Nederlandse Hartstichting

De droom van de Nederlandse Hartstichting is dat iedereen een gezond hart heeft. Met een gezond hart haal je immers meer uit het leven. Om dit te bewerkstelligen investeert het goede doel al meer dan 55 jaar in onderzoek en innovatie op het gebied van preventie en zorg. Een donatie aan de Nederlandse Hartstichting wordt daarnaast gebruikt om ervoor te zorgen dat mensen hun hart beter leren kennen en om Nederland hartveiliger te maken. Tot slot investeert de stichting gedoneerd geld in wetenschappers, zodat zij op zoek kunnen gaan naar oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen.

Wijzig jouw donatie online of telefonisch

Wie niet langer geld wil doneren aan een goed doel, kan zijn donatie opzeggen. Dit hoeft niet direct, want je kunt er ook voor kiezen om jouw donatie te wijzigen. Een donatie aan de Nederlandse Hartstichting kun je op twee manieren wijzigen: online en telefonisch. Via de website van het goede doel kun je jouw donatiebedrag makkelijk en snel verlagen. Je kunt een donatie aan de Nederlandse Hartstichting ook tijdelijk stopzetten via het internet. WIjzig je jouw donatie liever telefonisch? Dat kan door te bellen naar 0800 - 821 2480.

Nederlandse Hartstichting opzeggen bij overlijden

Is er onlangs een dierbare overleden en doneerde hij/zij aan de Nederlandse Hartstichting? Dan wil je deze donatie waarschijnlijk beëindigen. Dit kan makkelijk en snel via een speciaal formulier op de website van het goede doel. Voor het stopzetten van de donatie na overlijden heb je een aantal gegevens nodig van de overleden persoon, zoals naam, adres, postcode, woonplaats en de IBAN waarvan het huidige bedrag afgeschreven wordt. Je kunt het overlijden van een donateur ook doorgeven via de donateurslijn van de Nederlandse Hartstichting (0800 - 821 2480).

Zijn er voorwaarden verbonden aan opzegging?

Wie een automatische incasso van de Nederlandse Hartstichting wil beëindigen, moet zijn donatie stopzetten. Je verwacht misschien dat hier voorwaarden aan verbonden zijn, maar dit is niet het geval. Het opzeggen van een goed doel kan namelijk op ieder gewenst moment. Het kan overigens wel voorkomen dat er na opzegging nog eenmalig geld van jouw rekening wordt afgeschreven door de Hartstichting. De maximale verwerkingstijd is namelijk 30 dagen. Hierdoor kunnen een opzegging en incasso elkaar kruisen. Je kunt het geld terug laten storten (storneren) door de bank, maar je kunt het goede doel dit ook gunnen. Storneren kan overigens tot twee maanden na een automatische incasso.

Donateurschap Nederlandse Hartstichting opzeggen doe je zo

Wil je jouw donateurschap van de Nederlandse Hartstichting opzeggen? Dan moet je weten dat je dit op verschillende manieren kunt doen. Je kunt contact opnemen met de klantenservice, een online formulier invullen of een opzegbrief versturen. Daarnaast kun je de Nederlandse Hartstichting opzeggen via Opzeggen.nl. Hieronder staan we kort stil bij de verschillende manieren om het donateurschap aan de Nederlandse Hartstichting te beëindigen.

 1. Bellen met de klantenservice

 2. Wie niet langer geld wil doneren aan de Nederlandse Hartstichting, kan telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Je kunt dit goede doel op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 08.30 tot 21.00 uur bereiken en op vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Hiervoor bel je naar 0800 - 821 2480. Wie de kans op wachttijden wil verkleinen, kan het beste bellen tussen 14.00 en 16.00 uur.
 3. Online formulier invullen

 4. Wil je de Nederlandse Hartstichting online opzeggen? Richt je dan tot de website van dit goede doel. Hier vind je namelijk een opzegformulier om jouw donatie te beëindigen. Je vult hier de gegevens in waar de Nederlandse Hartstichting om vraagt en klikt vervolgens op ‘versturen’. Zodra jouw opzegging verwerkt is, schrijft het goede doel niet langer automatisch geld af.
 5. Opzegbrief per post versturen

 6. Het is ook mogelijk om een donatie aan de Nederlandse Hartstichting per brief stop te zetten. Hiervoor stuur je een opzegbrief naar de Hartstichting, Postbus 300, 2501 CH Den Haag. Om jouw opzegging snel te kunnen verwerken, is het belangrijk om hierin alle gegevens te vermelden die het goede doel nodig heeft. Wanneer er iets ontbreekt, kan het betrekkelijk lang duren voordat jouw donatie eindelijk wordt stopgezet.
 7. Opzegservice van Opzeggen.nl

 8. Tot slot kun je de Nederlandse Hartstichting opzeggen via Opzeggen.nl. Dit is verreweg de makkelijkste manier om een donatie aan een goed doel te beëindigen. Het enige wat je hier hoeft te doen, is twee stappen doorlopen. Nadat jouw gegevens hebt ingevuld en een verzendmethode hebt gekozen, verstuurt Opzeggen.nl jouw opzegbrief. Hierdoor ben je zelf amper tijd kwijt aan de Nederlandse Hartstichting opzeggen.

Nederlandse Hartstichting stopzetten via Opzeggen.nl

Wil je een donatie aan de Nederlandse Hartstichting opzeggen zonder dat dit jou veel tijd en moeite kost? Kies dan voor Opzeggen.nl. Je hoeft namelijk maar twee stappen te doorlopen om een donatie aan dit goede doel te beëindigen. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, kies je een verzendmethode. Opzeggen.nl verstuurt jouw opzegbrief vervolgens naar de Nederlandse Hartstichting, waardoor je hier zelf verder geen omkijken naar hebt.

Korting op aangetekend versturen

Bij Opzeggen.nl kun je kiezen tussen standaard verzending en aangetekend versturen. Ondanks een hogere prijs voor een aangetekende zending, raden wij je toch aan om hiervoor te kiezen. Wij zorgen er dan namelijk voor dat je een track & trace code krijgt, zodat je jouw opzegbrief kunt volgen. Is de brief afgeleverd bij de Nederlandse Hartstichting? Dan krijg je hier een mail van. Een aangetekende brief versturen via Opzeggen.nl is overigens goedkoper dan in het postkantoor.

Donatie wordt gegarandeerd opgezegd

Ga je zelf een goed doel opzeggen? Dan kan het zijn dat er iets verkeerd gaat. Er wordt dan mogelijk nog meermaals geld van jouw rekening afgeschreven. Beëindig je jouw donatie aan de Nederlandse Hartstichting via Opzeggen.nl? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Bij ons profiteer je namelijk van 100% opzeggarantie . Hierdoor mag je aannemen dat jouw donatie ook daadwerkelijk wordt opgezegd. Wanneer er toch iets misgaat, gaat onze jurist gratis voor je aan de slag om ervoor te zorgen dat de opzegging alsnog goed verwerkt wordt.

Gratis opzegbrief van Opzeggen.nl

Wij bieden jou de mogelijkheid om een gratis opzegbrief te downloaden. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf geen brief op hoeft te stellen. Bovendien weet je zeker dat je de juiste gegevens aanlevert om de Nederlandse Hartstichting op te zeggen. Omdat je gegevens in moet vullen om onze gratis opzegbrief te downloaden, vraag jij je mogelijk af wat wij hiermee doen. Nadat jij jouw brief gedownload hebt, verwijderen wij jouw gegevens direct weer.

Zo voorkom je dat je gebeld wordt door de Hartstichting

De Nederlandse Hartstichting houdt geregeld campagnes om nieuwe donateurs te werven. Dit doet het goede doel onder meer door belacties. Hierdoor bestaat de kans dat je gebeld wordt door de Hartstichting. Donateurs mogen volgens de wet telefonisch benaderd worden door het goede doel. Vroeger kon jij je inschrijven voor het Bel-me-niet Register als je dit niet (meer) wilde, maar dit register is inmiddels opgeheven. Wie niet gebeld wil worden, kan dit telefonisch of via de mail aangeven bij de Nederlandse Hartstichting.

Als je gebeld wordt door dit goede doel, kun je ook aangeven dat je niet meer gebeld wilt worden. Je beroept je in dat geval op het Recht van Verzet. Een goed doel moet het gesprek dan direct beëindigen en mag niet opnieuw telefonisch contact opnemen. Opzeggen.nl biedt jou overigens de mogeiljkheid om hier een passage over mee te nemen in jouw opzegbrief. Je verzoekt de Hartstichting dan om jouw gegevens uit hun systemen te halen, zodat je niet meer benaderd kunt worden.

Afhandeling van klachten

Wie een klacht heeft over de Nederlandse Hartstichting, kan deze online, telefonisch of via de post indienen. Het goede doel neemt iedere klacht serieus en reageert zo snel mogelijk. Je krijgt uiterlijk binnen 15 werkdagen reactie. Duurt de afhandeling van een klacht langer? Dan brengt het goede doel je hiervan op de hoogte. Wie een klacht over de Nederlandse Hartstichting heeft, kan deze ook indienen bij het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Dit heeft alleen zin als je de klacht al eerder bij de Hartstichting in hebt gediend.

Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van de donatie aan de Nederlandse Hartstichting

Hoe zeg ik de Nederlandse Hartstichting op na overlijden?
De Nederlandse Hartstichting opzeggen na overlijden kan via een speciaal formulier op de website van dit goede doel. Voor het opzeggen heb je een aantal gegevens van de overleden donateur nodig. Opzeggen kan ook via de donateurslijn van de Hartstichting. Deze is te bereiken via 0800 - 821 2480.

Zijn er alternatieven voor de Nederlandse Hartstichting opzeggen?
Ja, je kunt er namelijk ook voor kiezen om jouw donatie aan de Nederlandse Hartstichting te wijzigen. Je kunt zowel telefonisch als online aangeven dat je wenst om minder geld te doneren aan het goede doel. Het is eveneens mogelijk om een donatie aan de Hartstichting tijdelijk stop te zetten.

Hoe voorkom je dat je gebeld wordt door de Hartstichting?
Wie niet langer gebeld wil worden door de Hartstichting, kan dit telefonisch of per mail doorgeven aan het goede doel. Tijdens een telefoongesprek kun jij je ook beroepen op het Recht van Verzet. Het gesprek moet dan direct beëindigd worden en de Hartstichting mag in de toekomst niet opnieuw contact met je opnemen.

Hoe lang duurt het voordat een opzegging van de Nederlandse Hartstichting verwerkt is?
Het duurt maximaal 30 dagen voordat de Nederlandse Hartstichting een opzegging verwerkt heeft. Dit is niet alleen het geval als je jouw donatie opzegt via Opzeggen.nl, maar ook als je telefonisch, per mail of per post opzegt.

Waarom kies je voor het stopzetten van de Nederlandse Harstichting via Opzeggen.nl?
Je kiest voor Opzeggen.nl omdat je een donatie aan de Nederlandse Hartstichting via onze site makkelijk en snel opzegt. Je hoeft namelijk alleen twee simpele stappen te doorlopen. Bovendien profiteer je bij ons van 100% opzeggarantie en krijg je korting op aangetekend versturen.

Zijn er kosten verbonden aan Opzeggen.nl?
Wie een opzegbrief verstuurt via Opzeggen.nl betaalt hier een klein bedrag voor. Je betaalt overigens alleen voor de verzendmethode die je kiest. Wanneer je onze opzegbrief zelf verstuurt, betaal je niets voor Opzeggen.nl. Je kunt onze opzegbrief immers gratis downloaden.

Meest opgezegde goede doelen


Andere goede doelen


Bekijk alle bedrijven in de branche: Goede doelen

Telefoonnummer De Nederlandse Hartstichting

Je kunt De Nederlandse Hartstichting bereiken via het telefoonnummer 070 - 315 55 55.

Adres De Nederlandse Hartstichting

De Nederlandse Hartstichting
Postbus 300
2501 CH Den Haag