★★★★★
9.1 op basis van 7163 beoordelingen Kiyoh

Libelle opzeggen

Zeg hier direct Libelle op

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7163 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3400 organisaties
 • Veilig

Libelle opzeggen werkt als volgt

Libelle opzeggen

Libelle is een uitgave van DPG Media. Naast het tijdschrift biedt Libelle ook een website, met dezelfde onderwerpen als het tijdschrift: lifestyle, wonen en eten zijn hierbij belangrijke onderdelen. Heb je al jarenlang een abonnement op dit tijdschrift, maar lees je het blad de laatste tijd steeds minder? Dan vind je het mogelijk zonde om hiervoor te betalen. In dat geval kun je de Libelle opzeggen. Helaas weten veel mensen niet hoe zij dit aan moeten pakken. Daarom staat deze pagina volledig in het teken van de Libelle opzeggen. Naast de manieren om dit tijdschrift op te zeggen, halen we ook voorwaarden aan waar je bij de Libelle opzeggen mee te maken krijgt.


Op deze pagina
Contactgegevens van Libelle
Abonnementsvormen Libelle
Aantal voorwaarden Libelle
Herroepingsrecht
Automatische verlenging
Betaling abonnementsgeld
Opzegtermijn Libelle
Zo beëindig je jouw Libelle abonnement
Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van de Libelle

Contactgegevens van Libelle

Naam DPG Media t.a.v. Klantenservice Libelle
Adres Postbus 75
Postcode 2400 AB
Plaats Alphen aan de Rijn
Kamer van Koophandel 34172906
Telefoonnummer 088 - 5500 250

Abonnementsvormen Libelle

Wie een abonnement op de Libelle neemt, moet een abonnementsvorm kiezen. Je kunt kiezen uit Libelle + Specials, Libelle, Libelle Digitaal, Libelle Digitaal Basis, Libelle Bookazine en Libelle Specials. Hieronder gaan we kort in op deze verschillende abonnementsvormen.

 • Libelle + Specials
  Je ontvangt wekelijks een Libelle (56 nummers) en zestien keer een Special. Bovendien kun je wekelijks het digitale magazine lezen en heb je volledige toegang tot premium artikelen en verhalen.

 • Libelle
  Er wordt wekelijks een Libelle thuisbezorgd (56 nummers). Daarnaast heb je iedere week toegang tot het digitale magazine en heb je volledige toegang tot premium artikelen en verhalen.

 • Libelle Digitaal
  Je kunt elke week het digitale magazine lezen en hebt volledige toegang tot premium artikelen en verhalen.

 • Libelle Digitaal Basis
  Je hebt volledige toegang tot premium artikelen en verhalen.

 • Libelle Bookazine
  Je krijgt iedere maand een Libelle Bookazine thuisbezorgd (13 nummers). Het is bovendien mogelijk om de Libelle Bookazines online te lezen via Tijdschrift.nl.

 • Libelle Specials
  Je krijgt zestien keer per jaar een Libelle Special thuisbezorgd. Naast het fysieke tijdschrift kun je de Libelle Specials ook online lezen.

Aantal voorwaarden Libelle

Bij het afsluiten van een abonnement op de Libelle ben je akkoord gegaan met een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen invloed hebben op de Libelle opzeggen. Hieronder zetten we een aantal voorwaarden op een rijtje waarmee je te maken kunt krijgen als je jouw abonnement op dit tijdschrift op wilt zeggen.

Herroepingsrecht

Heb je een abonnement op de Libelle afgesloten, maar ontdek je al snel dat dit tijdschrift niets voor jou is? Dan wil je jouw abonnement mogelijk alweer opzeggen. Wanneer je dit binnen 14 dagen na ontvangst van het eerste nummer doet, ben je snel van het abonnement af. Dit is mogelijk dankzij het herroepingsrecht dat in Nederland geldt. Aan het opzeggen van een Libelle abonnement zijn geen kosten verbonden als je voor herroeping kiest. Het herroepen van een Libelle abonnement kan telefonisch via 088 - 0561 561. Daarnaast kun je een speciaal formulier downloaden op de website van DPG Media en deze per post versturen. Het is niet mogelijk om jouw Libelle abonnement online te herroepen.

Automatische verlenging

Een Libelle abonnement wordt altijd aangegaan voor een opgegeven periode. Na deze periode wordt een abonnement stilzwijgend verlengd, tenzij je het abonnement opzegt Bij een automatische verlenging wordt het abonnement omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd. Wanneer dit gebeurd is, kun je jouw abonnement op ieder gewenst moment opzeggen.

Betaling abonnementsgeld

Wie een abonnement afsluit op het Libelle tijdschrift, dient het abonnementsgeld voorafgaand aan iedere abonnementsperiode te voldoen. Dit kan via automatische incasso, iDEAL, NotaBox, acceptgiro of creditcard. Gedurende de abonnementsperiode is het mogelijk om de betaalmethode te wijzigen. Betaal je via automatische incasso en heb je jouw abonnement opgezegd? Dan kun je de automatische incasso laten blokkeren door de bank. Doe dit alleen als je een bevestiging van opzegging hebt ontvangen van Libelle. Als dit niet het geval is, ben je namelijk nog verplicht om te betalen. Heb je een bevestiging ontvangen, maar wordt er toch nog geld afgeschreven? Dan kun je dit terug laten boeken (storneren) door de bank.

Opzegtermijn Libelle

Net als bij andere tijdschriften krijg je ook bij de Libelle opzeggen te maken met een opzegtermijn. Wat jouw opzegtermijn is, hangt af van de status van je abonnement. Ben je abonnee geworden naar aanleiding van een aanbieding? Dan kun je de Libelle opzeggen aan het einde van de actieperiode. Let er goed op dat je uiterlijk één maand voor het verlopen van de periode aangeeft dat je jouw abonnement wilt beëindigen. Als er sprake is van een abonnement voor onbepaalde tijd, kun je jouw abonnement op ieder gewenst moment opzeggen. Dit is mogelijk door de Wet Van Dam. Jouw abonnement eindigt dan overigens niet direct, want ook nu geldt er een opzegtermijn van 1 maand.

Zo beëindig je jouw Libelle abonnement

Wil je niet langer abonnee van Libelle zijn? Dan moet je zelf de Libelle opzeggen. Wanneer je dit niet doet, wordt jouw abonnement namelijk stilzwijgend verlengd. Wie zijn abonnement stop wil zetten, kan dit gelukkig op verschillende manieren doen. Om jou een handje te helpen, vertellen we je hier welke manieren voor de Libelle opzeggen er allemaal zijn.

 1. Neem telefonisch contact op met de klantenservice

 2. Je kunt jouw Libelle abonnement allereerst telefonisch opzeggen. Hiervoor neem je contact op met de klantenservice van de Libelle via 088 - 5500 250. Doordat je een medewerker aan de lijn krijgt, kan jouw opzegging direct verwerkt worden in het systeem. Wel zal de medewerker proberen je over te halen om abonnee te blijven. Wil je telefonisch de Libelle opzeggen? Dan kun je bovendien te maken krijgen met wachttijden. Bel daarom bij voorkeur op rustige tijdstippen.
 3. Stuur een opzegbrief naar de Libelle

 4. Naast telefonisch opzeggen is schriftelijk de Libelle opzeggen ook mogelijk. Hiervoor stuur je een opzegbrief naar DPG Media t.a.v. Klantenservice Libelle, Postbus 75, 2400 AB Alphen aan de Rijn. Wil je jouw Libelle abonnement schriftelijk opzeggen? Vermeld dan de juiste gegevens in de brief. Alleen dan kan jouw opzegging namelijk op de juiste manier verwerkt worden. Let op: schriftelijk opzeggen duurt over het algemeen langer dan de andere manieren op de Libelle op te zeggen. Het duurt namelijk enige tijd voordat jouw opzegbrief bij de Libelle bezorgd wordt.
 5. Opzeggen via de online omgeving van de Libelle

 6. Wil je online de Libelle opzeggen? Dat behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dit kan via de online omgeving van Libelle. Nadat je hier ingelogd bent, kun je makkelijk en snel jouw abonnement aanpassen of opzeggen. Een opzegging kan hierdoor snel verwerkt worden. Wie online zijn abonnement op de Libelle op wil zeggen, doet er goed aan een aantal gegevens bij de hand te hebben. Zo moet je bijvoorbeeld jouw abonnementsnummer doorgeven om een opzegging af te ronden.
 7. Online opzeggen via Opzeggen.nl

 8. Online de Libelle kan niet alleen via de online omgeving van Libelle, maar ook via Opzeggen.nl. Je vult simpelweg jouw gegevens in en Opzeggen.nl stelt een opzegbrief op. e kunt bovendien gebruik maken van het Recht van Verzet. In onze opzegbrief kun je namelijk een verzoek tot verwijdering van persoonsgegevens opnemen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je in de toekomst gebeld wordt door de Libelle en bovendien ontvang je niet langer reclame van het tijdschrift. Zodra jouw opzegbrief klaar staat, kun je deze downloaden en zelf versturen. Dankzij onze

Meer informatie over het opzeggen van een krant of tijdschrift?

Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van de Libelle

Hoe kan ik de klantenservice van Libelle bereiken?
De klantenservice van Libelle is te bereiken via 088 - 5500 250. Op werkdagen kun je tussen 08.30 en 21.00 uur telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Wanneer je lange tijd in de wacht staat, kun je eventueel een verzoek tot terugbellen invullen op de website.

Hoe kan ik de Libelle opzeggen?
Libelle opzeggen kan door telefonisch contact op te nemen of een opzegbrief te versturen. Wie liever online op wil zeggen, kan zich tot de online omgeving van Libelle richten. Je kunt bovendien een opzegbrief laten versturen door Opzeggen.nl.

Kan ik de Libelle digitaal lezen?
Dat hangt af van het abonnement waarvoor je gekozen hebt. Bij de abonnementsvorm Libelle + Specials, Libelle en Libelle Digitaal is dit mogelijk. Ook de Bookazines en Specials van Libelle zijn online te lezen als jij je hierop geabonneerd hebt.

Kan ik mijn incasso voor de Libelle terugboeken?
Ja, het is mogelijk om jouw incasso voor de Libelle terug te boeken. Doe dit alleen als je jouw abonnement hebt opgezegd, hier en bevestiging van hebt gekregen en er toch nog geld wordt afgeschreven. Als je nog geen bevestiging gehad hebt, ben je namelijk verplicht om te betalen.

Meest opgezegde kranten en tijdschriften


Andere kranten en tijdschriften


Bekijk alle bedrijven in de branche: Krant & tijdschrift

Telefoonnummer Libelle

Je kunt Libelle bereiken via het telefoonnummer 088 5500130.

Adres Libelle

Libelle
Postbus 75
2400 AB ALPHEN AAN DE RIJN