★★★★★
9.1 op basis van 7005 beoordelingen Kiyoh

Allianz Direct opzeggen

Zeg hier direct Allianz Direct op

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7005 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3390 organisaties
 • Veilig

Allianz Direct opzeggen werkt als volgt

Allianz Direct opzeggen

Allianz Direct is een dochtermaatschappij van Allianz Benelux N.V. en opgericht in 2008 onder de naam Allsecur. Bij deze verzekeraar kun je tal van verzekeringen afsluiten, waaronder een autoverzekering, woonverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en  reisverzekering. Heb je een verzekering lopen bij Allianz Direct, maar wil je hier onderuit? Dan moet je deze opzeggen. Op deze pagina lees je hoe Allianz Direct opzeggen in zijn werk gaat.


Op deze pagina
Contactgegevens van Allianz Direct
Allianz Direct: Auto-, aansprakelijkheids-, woon- en reisverzekeringen
Het opzeggen van je verzekeringen bij Allianz Direct: dit moet je weten
Dit zijn de 3 mogelijkheden om je verzekering op te zeggen bij Allianz Direct
Veelgestelde vragen over het opzeggen van je verzekering bij Allianz Direct

Contactgegevens van Allianz Direct

Naam Allianz Direct
Adres Postbus 1008
Postcode 3000 BA
Plaats Rotterdam
Kamer van Koophandel 59395435
Telefoonnummer 010 - 300 6540
E-mailadres n.b.

Allianz Direct: Auto-, aansprakelijkheids-, woon- en reisverzekeringen

Allsecur bestaat niet meer, maar heet tegenwoordig Allianz Direct. Via Allianz Direct heb je de mogelijkheid om de volgende verzekeringen af te sluiten:

 • Autoverzekering: pechhulp

Bij Allianz Direct kun je jouw auto je jouw auto op drie manieren verzekeren: WA, Beperkt Casco of allrisk. Je betaalt 0 euro eigen risico en bent 24/7 verzekerd van hulp en service. Aanvullend kun je een pechhulp verzekering afsluiten.

 • Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct ben je verzekerd voor schade die je bij anderen aanricht. Ook geleende spullen zijn meeverzekerd. Deze verzekering is voor het hele gezin, al je huisgenoten en je huisdieren.

 • Woonverzekering

Wil je jouw huis goed verzekeren? Dat kan met een woonverzekering van Allianz Direct. De woonverzekeringen die je hier af kunt sluiten zijn een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

 • Reisverzekering

Het is belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat. Een reisverzekering van Allianz Direct kan je hierbij helpen. Je verzekert niet alleen reizen en vakanties, want weekendjes weg vallen ook binnen de dekking van deze reisverzekering.

Het opzeggen van je verzekeringen bij Allianz Direct: dit moet je weten

Bij het opzeggen van een verzekering moet je rekening houden met een aantal zaken. Dit is bij Allianz Direct opzeggen niet anders. Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan, zetten we hier de belangrijkste zaken op een rijtje.

 

 • Opzegtermijn

Je kunt een Allianz Direct verzekering dagelijks opzeggen. Deze verzekeraar werkt namelijk niet met een opzegtermijn.

 

 • Pauzeren

Sommige Allianz Direct verzekeringen kun je pauzeren, zoals de autoverzekering. Dit kan één keer per verzekeringsjaar voor een periode van maximaal zes maanden. Tijdens de pauze betaal je geen premie, maar bouw je wel schadevrije jaren op. 

 

 • Wijzigen

Allianz Direct biedt je de mogelijkheid om jouw verzekering te wijzigen. Dit kan dagelijks. Belangrijk om te weten is dat je de dekking alleen kunt verlagen en niet kunt verhogen. 

 

 • Polisnummer

Wil je jouw verzekering bij Allianz Direct opzeggen? Kijk dan eerst even of het polisnummer begint met ‘DN11’. Als jouw polisnummer hier niet mee begin, is de kans namelijk groot dat je de verzekering hebt afgesloten via een tussenpersoon Allianz Nederland en moet je hier jouw verzekering opzeggen.

Dit zijn de 3 mogelijkheden om je verzekering op te zeggen bij Allianz Direct

Wil je jouw verzekering bij Allianz Direct opzeggen? Dan ben je vast en zeker benieuwd hoe je dit kunt doen. Hieronder zetten wij de 3 mogelijkheden op een rijtje.

 1. In twee eenvoudige stappen via Opzeggen.nl

Wie zelf weinig tijd en moeite in Allianz Direct opzeggen wil steken, kan gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.nl. Hiermee zeg je in twee eenvoudige stappen jouw Allianz Direct verzekering op. 

 1.  Vul je jouw gegevens in, zoals voor- en achternaam, straatnaam en huisnummer, postcode, woonplaats, polisnummer en e-mailadres. Daarnaast geef je aan wanneer je jouw verzekering stop wilt zetten: zo spoedig mogelijk of vanaf een specifieke datum. Je kunt in deze stap ook aangeven dat je geen reclame meer wilt ontvangen. Opzeggen.nl voegt dan een extra alinea toe onderaan de opzegbrief.
 2. Vervolgens hoef je in principe slechts twee dingen in te vullen: de betaalmethode en het e-mailadres waarop je de bevestiging wilt ontvangen. Vink vervolgens het vakje ‘Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden’ aan en klik op ‘Verstuur mijn opzegging’. Het grote voordeel van de opzegservice van Opzeggen.nl is dat je profiteert van onze opzeggarantie.

2. Door te bellen met Allianz Direct of in je Allianz Direct account

Je kunt jouw verzekering ook rechtstreeks bij Allianz Direct opzeggen. Sommige verzekeringen kun je telefonisch opzeggen, zoals een Allianz Direct autoverzekering. Dit kan op doordeweekse dagen van 08.30 tot 19.00 uur via 010 - 300 6540. Dit kan ook door op de website van de Allianz Direct in te loggen in Mijn Account. Je vindt de optie om je verzekering op te zeggen vervolgens onder ‘Mijn Verzekeringen’.

 

3. Via het opzegformulier op de site van Allianz Direct

Sommige verzekeringen van Allianz Direct kun je ook opzeggen door het opzegformulier op de website van deze verzekeraar te downloaden. Dit kan bijvoorbeeld bij een autoverzekering. Nadat je dit formulier gedownload hebt, vul je de gegevens in die Allianz Direct van je nodig heeft, zoals voorletter(s) en achternaam, adres, postcode en woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, polisnummer en opzegdatum. Nadat je deze brief hebt ingevuld, stuur je hem naar Allianz Direct.Meer informatie over het opzeggen van een verzekering?

Veelgestelde vragen over het opzeggen van je verzekering bij Allianz Direct

 

Hoort Allsecur bij Allianz Direct?

Ja, Allsecur is sinds de start in 2008 al onderdeel van Allianz. De online verzekeraar nam in het najaar van 2019 de merknaam van moederbedrijf Allianz aan, waardoor de naam veranderde in Allianz Direct.

Hoe kan ik mijn verzekering bij Allianz Direct opzeggen?

Een Allianz Direct verzekering opzeggen kan via de opzegservice van Opzeggen.nl. Je beëindigt jouw verzekering dan in twee simpele stappen. Opzeggen kan ook via het opzegformulier op de website van Allianz Direct of via je Allianz Direct account Sommige verzekering, zoals de autoverzekering, kun je bovendien telefonisch opzeggen.

 

Kan ik mijn autoverzekering bij Allianz Direct pauzeren?

Ja, Allianz Direct biedt je de mogelijkheid om een autoverzekering per verzekeringsjaar één keer te pauzeren. Dit kan voor een maximale periode van zes maanden. Tijdens een ‘pauze’ betaal je geen premie, maar bouw je wel schadevrije jaren op.

Is Allianz hetzelfde als Allianz Direct?

Allianz Direct is weliswaar onderdeel van Allianz, maar toch zijn er ook verschillen. Het grootste verschil is dat je bij Allianz een verzekering afsluit via een tussenpersoon, terwijl je een Allianz Direct verzekering zelf online afsluit.

Wat is het opzegtermijn van Allianz Direct?

Allianz Direct heeft geen opzegtermijn. Dit betekent dat je jouw verzekering iedere dag op kunt zeggen. Daarnaast is het mogelijk om jouw verzekering dagelijks te wijzigen.

Meest opgezegde verzekeraars


Andere verzekeraars


Bekijk alle bedrijven in de branche: Verzekering

Telefoonnummer Allianz Direct

Je kunt Allianz Direct bereiken via het telefoonnummer 088 548 5000.

Adres Allianz Direct

Allianz Direct
Coolsingel 139
3012 AG Rotterdam