★★★★★
9.1 op basis van 7163 beoordelingen Kiyoh

Interpolis Beleggingsverzekering opzeggen

Zeg hier direct Interpolis Beleggingsverzekering op

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7163 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

  • Opzeggarantie
  • Gratis juridische hulp
  • 3400 organisaties
  • Veilig

Interpolis Beleggingsverzekering opzeggen werkt als volgt

NIET opzeggen

Zeg nooit een beleggingsverzekering op. Dit heeft namelijk gevolgen; Interpolis brengt kosten in rekening en de belastingdienst zal ook met een heffing komen. Wanneer je de polis overboekt naar een andere maatschappij, dan zal dit geen fiscale gevolgen hebben. Let op: voor zogenaamde 'oud regime' polissen gelden wel enkele wijzigingen bij overboeking (klik op 'meer informatie' om hier meer over te lezen).

Woekerpolis

Een ‘woekerpolis’ is een andere naam voor een beleggingsverzekering. ‘Woekerpolis’ verwijst naar beleggingsverzekeringen waarvoor verzekeraars aanzienlijke kosten inhouden. Hierdoor is het waarschijnlijk dat het netto rendement van de polis sterk zal dalen.

Brief

We bieden voor een beleggingsverzekering geen opzegbrief. Toch is het verstandig om een brief te sturen naar je verzekeringsmaatschappij om er zeker van te zijn dat het mogelijke recht op een claim niet verjaart. Stuur dus een stuitingsbrief aangetekend naar je verzekeringsmaatschappij. Je kunt je polis overboeken zonder dat dit effect heeft op een mogelijke claim.


Oud regimepolis

Dit zijn koopsompolissen (een éénmalige storting) van voor 1 januari 1992 of premiepolissen (periodieke betalingen, zoals maandelijks) van voor 16 oktober 1990. Wanneer deze polis wordt overgeboekt, verlies je enkele voordelen, waarvan de belangrijkste zijn: (1) De mogelijkheid om op uw pensioendatum in één keer het bedrag uit te laten keren (in plaats van een periodieke pensioenuitkering aan te kopen) en (2) De mogelijkheid om een andere begunstigde aan te wijzen voor de uitkeringen.


Meest opgezegde verzekeraars


Andere verzekeraars


Bekijk alle bedrijven in de branche: Verzekering