★★★★★
9.2 op basis van 4429 beoordelingen Kiyoh

Nationale Postcode Loterij opzeggen

Zeg hier direct Nationale Postcode Loterij op

★★★★★
9.2 van 10 op basis van 4429 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3370 organisaties
 • Veilig

Nationale Postcode Loterij opzeggen werkt als volgt

Postcodeloterij opzeggen

De Postcodeloterij opzeggen kan op verschillende manieren:
 1. Opzeggen per telefoon op 088 – 020 1010, bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur en elke zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
 2. Opzeggen via de website van de Postcodeloterij.
 3. Online opzeggen met de opzegservice van opzeggen.nl. Met opzeggarantie en gratis juridische hulp.

Deelname Postcodeloterij direct online opzeggen

Wil je de Postcodeloterij opzeggen? Vul de gevraagde gegevens in en de brief wordt automatisch aangepast. Download de brief, onderteken deze en verstuur de brief naar het opgegeven adres. Je ontvangt een bevestiging van de Postcodeloterij per wanneer jouw deelname wordt stopgezet.

Gratis opzegbrief Postcodeloterij

Alle opzegbrieven kun je direct gratis downloaden. Registratie is niet noodzakelijk en we slaan je gegevens niet op. De gratis opzegbrief kun je zelf versturen. Zo eenvoudig werkt opzeggen.nl.

Opzeggarantie

Wil je direct zekerheid over het stopzetten van je deelname aan de Postcodeloterij? Laat dan ons het afmelden voor je regelen. Wij versturen je opzegging naar de Postcodeloterij en je ontvangt hiervan van ons een bevestiging inclusief een kopie van je opzegbrief. Klik hier voor meer informatie over onze opzeggarantie.

Automatische incasso Postcodeloterij

Hou er rekening mee dat je de automatische incasso die je hebt afgegeven, alleen via de Postcodeloterij kunt laten beëindigen. Dit wordt ook direct opgenomen in je opzegbrief, dus je hoeft hier geen extra handeling voor te verrichten.

Lidmaatschap Postcodeloterij

Veel consumenten durven hun lidmaatschap bij de Postcodeloterij niet op te zeggen. De angst bestaat dat er een grote prijs in de straat valt en dat je dan net buiten de boot valt. Dit is natuurlijk hele fijne marketing voor de Postcodeloterij, maar de kans dat dit gebeurt blijft erg gering. Wat wij merken is dat veel consumenten hun extra loten bij de Postcodeloterij opzeggen en nog maar met 1 lot meespelen.

Nationale Postcodeloterij

De Nationale Postcodeloterij heeft meer dan 2.500.000 deelnemers. Er vindt maandelijks een trekking plaats. Van de totale inleg wordt 50% gedoneerd aan 93 goede doelen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, sociale samenhang in Nederland, natuurbescherming en milieu. Naast de Nationale Postcodeloterij vallen ook de Bankgiro Loterij en de Vriendenloterij onder de Goededoelenloterijen.

 • Je postcode met een volgnummer is het lotnummer
 • Uitslagen iedere 8de van de maand
 • Prijzen in geld of je wint een fiets of een bak ijs...
 • Een lot kost € 13,50 per trekking
 • 14 trekkingen per jaar
 • Postcodeloterij opzeggen kan op ieder gewenst moment

Postcodeloterij opzeggen online

De meest gebruikte manier om de Postcodeloterij op te zeggen, is opzeggen online. Online stopzetten is nou eenmaal de makkelijkste manier. Je kan dit doen door gebruik te maken van onze opzegservice, maar ook via de website van de Postcodeloterij zelf. Daarnaast kan je de Postcodeloterij ook opzeggen door middel van een brief naar hun huidige adres te sturen of door te bellen naar de klantenservice. Let daarbij wel op de gehanteerde kantooruren. Bij opzeggen.nl zien we vaak dat dit niet altijd goed gaat, daarom is het fijn om via onze opzegservice het direct in één keer te regelen, zonder dat je überhaupt hoeft te wachten tot je iemand aan de lijn krijgt.

Aangetekend verzenden, met korting

Opzeggen.nl is dus gemakkelijk en direct: je vult je gegevens in en wij doen de rest. Postcodeloterij opzeggen kan nu ook door middel van een aangetekende brief. Er is dan bewijs dat de Postcodeloterij je brief heeft ontvangen en jij nog meer zekerheid hebt dat ze je lot opzeggen. Wij bieden de aangetekende brief voor een lagere prijs dan wanneer je zelf naar een postkantoor gaat en jouw aangetekende brief voor 9,05 euro moet versturen! En wij zenden jouw opzegbrief gewoon aangetekend via PostNL! Elke maandag sturen wij aangetekende brieven naar de Postcodeloterij. Nadat je brief is verstuurd krijg je van ons je track & trace code, waarmee je de brief kan volgen.
Zo wordt de Postcodeloterij opzeggen dus niet alleen gemakkelijk en direct, je krijgt ook nog eens extra zekerheid over wanneer je brief aankomt, dat het aan is gekomen en dat het beëindigen van je deelname bij de Postcodeloterij wordt verwerkt.

Als Postcodeloterij opzeggen niet lukt

Bij opzeggen.nl horen we vaak van klanten dat zelf opzeggen bij loterijen zoals de Postcodeloterij ontzettend lastig kan zijn. Telefonisch probeert de klantenservice je altijd over te halen om toch lid te blijven, vaak doen ze nog allerlei pogingen met acties en kortingen om dit te realiseren. Hoewel jij de klant bent, lijkt het vaak alsof je niet zelf de keuze hebt om op te zeggen. Vaak moet je eerst ook nog eens lang in de wachtrij staan voordat je eindelijk iemand kan spreken. Ook via websites is het vaak lastig om in eerste instantie te vinden waar en hoe je kan opzeggen. Het is dan ook niet raar dat we vaak horen dat opzeggen lang duurt en erg frustrerend is.

Wij als opzeggen.nl vinden het dan ook erg belangrijk dat opzeggen makkelijk en snel is. Het enige wat je hoeft te doen is een paar van je gegevens in te vullen en opzeggen is bijna zo goed als geregeld! Je hoeft de opzegbrief voor Postcodeloterij alleen nog maar op te sturen en je bent ervan af. Geen wachttijd, niemand die je tegenhoudt en alles duidelijk en simpel. Makkelijk toch?

Als we onze opzeggers moeten geloven, zijn loterijen als de Postcodeloterij inderdaad lastig om op te zeggen. Bij opzeggen.nl merken we daar gelukkig niets van. Bijna nooit ervaren onze consumenten problemen met de Postcodeloterij opzeggen via onze opzegservice. Mocht het toch het geval zijn dat de uitschrijving niet is gelukt, dan nemen wij natuurlijk contact op met de Postcodeloterij en zorgen wij ervoor dat het stopzetten van je deelname alsnog goed wordt verwerkt. Wij zorgen ervoor dat het sowieso goed komt!

Wat zeggen opzeggers over opzeggen bij de Postcodeloterij?

Frank uit Eindhoven - "Ik heb me aan de telefoon laten overhalen om mee te blijven doen bij de Postcodeloterij. Ik kreeg een gratis maand maar ik moest eerst nog paar maanden meespelen en betalen. Eigenlijk heel vervelend achteraf. Nu heb ik mijn deelname opgezegd met track & trace, dus dat komt goed. Ik denk niet dat ik nog ooit ga meespelen met de Postcode loterij. "

Erwin uit Wassenaar - "Een dikke 10, probleem goed opgelost zonder te vragen. Echt aan te raden om Postcodeloterij op te zeggen via opzeggen.nl!"

Hans uit Deventer - "Ik had een andere loterij opgezegd via een aangetekende brief. Nu zag ik dat ik ook online Postcode loterij aangetekend kan opzeggen tegen lagere kosten. Super initiatief van jullie!"

Mijn Postcodeloterij

Vanuit je mijn Postcodeloterij omgeving kun je ook contact opnemen. Je kunt je hier ook uitschrijven of afmelden van deelname. Je hebt wel een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te loggen op je Mijn Postcodeloterij omgeving. Als je nog geen account hebt, dan is het zeker makkelijker om je deelname stop te zetten door telefonisch contact op te nemen met de Postcodeloterij, online op te zeggen bij de Postcodeloterij of schriftelijk op te zeggen.

Postcodeloterij in het nieuws

Januari 2020
Een doorn in het oog van vele (oud-) deelnemers aan de Postcodeloterij; de stapels post die je ontvangt. Zowel wanneer je deelneemt aan de loterij als daarna. De poststukken blijven maar binnenstromen. De Postcodeloterij geeft als reden dat het simpelweg de beste methode is om nieuwe deelnemers te werven (of bestaande deelnemers mee te laten spelen met meer loten). Het volgende argument is dat de werving van deelnemers belangrijk is aangezien dit ervoor zorgt dat er weer meer geld richting goede doelen gaat. Allemaal argumenten die ongetwijfeld juist zijn, maar natuurlijk ook erg goed in het 'straatje' passen van de Postcodeloterij.

Wanneer je gebruik maakt van de opzegbrief van opzeggen.nl, dan kun je direct aangeven dat je geen reclame meer wenst te ontvangen (je maakt gebruik van je 'Recht van Verzet'). Als je deze paragraaf toevoegt aan je opzegbrief, dan zal de Postcodeloterij er ook direct voor zorgen dat je geen post meer zult ontvangen. Hou er wel rekening mee dat de verwerking daarvan enige tijd kan duren, dus misschien ontvang je nog wel een keer een envelop.

Ben je geen deelnemer en wil je af van al die poststukken van de Postcodeloterij? Dan kun je dit ook aangeven op de website van de Postcodeloterij.


Jan de Hoop twitterde dat hij de hoeveelheid mediaaandacht voor de Postcodeloterij wat overdreven vindt. Daarop twitterde Humberto Tan (ambassadeur van de Postcodeloterij - hoeveel zou hij daarvoor ontvangen vragen wij ons af, of doet hij dit gratis?) dat het voor de goede doelen waar - laten we eerlijk - ontzettend veel geld naartoe gaat, nooit genoeg kan zijn. De Goede Doelen loterijen hebben in ieder geval aan aandacht niet te klagen; elk tv avondje is doorspekt met reclame van de loterijen en veel programma's worden zelfs door de loterijen gefinancieerd. Dat alles levert blijkbaar zoveel nieuwe deelnemers op, dat alle goede doelen er garen bij spinnen!

Meest opgezegde loterijen


Andere loterijen


Bekijk alle bedrijven in de branche: Loterij


Nationale Postcode Loterij telefoonnummer en adres