★★★★★
9.1 op basis van 7147 beoordelingen Kiyoh

Loterij opzeggen

Welke loterij wil je opzeggen?

16.561 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 3.505.244 opzeggingen in totaal

back

Loterij opzeggen

Speel je automatisch mee met één of meerdere Nederlandse loterijen? Dan heb je hier een abonnement op afgesloten. De loterij incasseert voor iedere trekking automatisch geld van jouw rekening, zodat je er zelf niet aan hoeft te denken om loten te kopen. Als je niet langer mee wilt spelen met een loterij, moet je zelf de betreffende loterij opzeggen. Helaas is dit niet altijd even makkelijk. Bovendien weet niet iedereen hoe een loterij opzeggen werkt. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over een loterij opzeggen. Via Opzeggen.nl kun je bovendien direct een loterij abonnement opzeggen.

Op deze pagina
Meest opgezegde loterijen via Opzeggen.nl
Hoe kan ik een loterij opzeggen?
Het beste opzegmoment bij een loterij
Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een loterij

Meest opgezegde loterijen via Opzeggen.nl

Veel mensen die niet langer mee willen spelen met een loterij zeggen deze op via Opzeggen.nl. Een loterij opzeggen is via onze website namelijk een fluitje van een cent. Benieuwd welke loterijen er het meest opgezegd worden via onze website? Wij zetten ze hieronder op een rijtje.

 1. Nationale Postcode Loterij

 2. De Nationale Postcode Loterij is één van de grootste en bekendste loterijen van Nederland. Hierdoor spelen veel mensen mee met de Lotto. Ben je ook lid, maar wil je stoppen met meespelen? Dan moet je zelf de Nationale Postcode Loterij opzeggen. Hier lees je hoe je jouw abonnement op deze loterij beëindigt.

  Nationale Postcode Loterij opzeggen →

 3. VriendenLoterij

 4. Wie meespeelt met de VriendenLoterij maakt niet alleen kans op mooie prijzen, maar steunt ook goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op de gezondheid en het welzijn van mensen. Ondanks dat je een bijdrage levert aan de samenleving, wil je mogelijk toch de VriendenLoterij opzeggen. Wij vertellen je op deze pagina hoe je dit doet.

  Vriendenloterij opzeggen →

 5. Staatsloterij

 6. In dit overzicht met loterijen mag de Staatsloterij uiteraard niet ontbreken. Dit is namelijk de oudste loterij van Nederland. Veel Nederlanders spelen automatisch mee met de trekking die iedere 10e van de maand plaatsvindt. Heb je nog nooit wat gewonnen of vind je de loten te duur geworden? Dan kun je de Staatsloterij opzeggen. Opzeggen.nl helpt jou hier een handje bij.

  Staatsloterij opzeggen →

 7. Nederlandse loterij organisatie

 8. De Nederlandse Loterij is geen loterij op zich, maar een overkoepelende organisatie. Het is de naam achter de Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Wil je niet langer automatisch deelnemen aan één van de loterijen die de Nederlandse Loterij organiseert? Dan kun je de Nederlandse loterij opzeggen.

  Nederlandse Loterij Organisatie opzeggen →

 9. Lotto

 10. Het spel met de gele balletjes, wie kent het niet. Omdat de Lotto-jackpot de vaakst vallende jackpot is in Nederland, spelen veel mensen automatisch mee met deze loterij. Geldt dit ook voor jou, maar heb je eigenlijk nog nooit iets gewonnen? Dan kun je de Lotto opzeggen. Via Opzeggen.nl beëindig je jouw abonnement op deze loterij binnen een handomdraai.

  Lotto opzeggen →

 11. Lot of Happiness

 12. Bij Lot of Happiness maak je niet alleen kans op €1 miljoen, maar steun je ook nog eens een goed doel. Zolang je meespeelt gaat minimaal 50% van jouw inleg naar dit goede doel. Heb je een abonnement? Dan wordt het geld voor deelname automatisch van jouw rekening afgeschreven. Wie zo’n automatisch incasso wil beëindigen, moet Lot of Happiness opzeggen. Hier lees je hoe dit in zijn werk gaat.

  Lot of Happiness opzeggen →

 13. Nationale Sporttotalisator

 14. De Nationale Sporttotalisator is een stichting die in 1961 werd opgericht door de overheid. Zij vonden dat de organisatie die de opbrengsten van de Toto verdeelde los moest staan van de KNVB. Door de jaren heen kwamen er meer spellen bij, waaronder Lotto (1974), Lucky 10 (1993, sinds 2000 bekend als Lucky Day) en EuroJackpot (2012). Neem je deel aan één van deze loterijen en wil je hiermee stoppen? Dan kun je de Nationale Sporttotalisator opzeggen.

  Nationale Sporttotalisator opzeggen →

 15. EuroJackpot

 16. De EuroJackpot is Europees gecoördineerd kansspel dat binnen Nederland georganiseerd wordt door de Nederlandse Loterij. Deelnemers kunnen wekelijks tot wel €90 miljoen winnen. De minimale jackpot bedraagt €10 miljoen. Ondanks dat je veel geld kunt winnen met deze loterij, wil je er mogelijk toch mee stoppen. In dat geval moet je de EuroJackpot opzeggen. Via Opzeggen.nl stel je makkelijk en snel een opzegbrief op.

  EuroJackpot opzeggen →

 17. KWF Loterij

 18. De KWF Loterij wordt georganiseerd door KWF Kankerbestrijding. Speel je mee met deze loterij? Dan draag je bij aan goede zorg voor kankerpatiënten en levensveranderend onderzoek. Jaarlijks is er viermaal een trekking waarbij je kans maakt op mooie prijzen. Wil je de KWF Loterij opzeggen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Via Opzeggen.nl beëindig je jouw abonnement namelijk in een handomdraai.

  KWF Loterij opzeggen →

 19. Miljoenenspel

 20. Het Miljoenenspel is één van de loterijen die georganiseerd wordt door de Nederlandse Loterij. Iedere zaterdag is er rond 21.30 uur een trekking. Deelnemers maken wekelijks drie keer kans op €1 miljoen. Ondanks dat je veel geld kunt winnen met deze loterij, wil je mogelijk het Miljoenenspel opzeggen. Wij helpen je hier graag een handje bij.

  Miljoenenspel opzeggen →

 21. Lucky Day

 22. Lucky Day is een loterij met een dagelijkse trekking. Meespelen kan al met één geluksgetal, maar je kunt ook tien geluksgetallen kiezen. Ondanks dat je de prijs van een lot grotendeels zelf in de hand hebt, wil je mogelijk stoppen met meespelen. In dat geval moet je Lucky Day opzeggen. Dit kun je via de loterij zelf doen, maar ook via Opzeggen.nl. Op onze site regel je jouw opzegging binnen de kortste keren.

  Lucky Day opzeggen →

 23. Care a lot

 24. Wie maandelijks mee wil spelen met een loterij, kan een Care a Lot abonnement afsluiten. Als je een abonnement afsluit kun je niet vergeten loten te kopen voor de volgende trekking. Het bedrag wordt immers via een automatisch incasso van jouw rekening afgeschreven. Wanneer je dit niet langer wenst, moet je Care a Lot opzeggen. Via Opzeggen.nl beëindig je jouw abonnement op deze loterij vandaag nog.

  Care a lot opzeggen →

 25. Zonnebloemloterij

 26. Ieder jaar vindt er eenmaal een trekking van de Zonnebloemloterij plaats. De organisatie van deze loterij is in handen van De Zonnebloem. Dit is een stichting die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking. Ondanks dat je het goede doel steunt door deel te nemen aan deze loterij, wil je mogelijk De Zonnebloem opzeggen. Via Opzeggen.nl kun je een gratis opzegbrief opstellen.

  Zonnebloemloterij opzeggen →

 27. Supportactie loterij

 28. De Supportactie loterij is opgezet om Nederlandse verenigingen, stichtingen, instellingen en goede doelen aan extra financiële middelen te helpen. Er zijn twaalf trekkingen per jaar en maandelijks zijn er mooie prijzen te winnen. Van de loten die je koopt gaat 80% direct naar de organisatie die je support. Wil je desondanks toch de Support Actie opzeggen? Dan ben je bij Opzeggen.nl aan het juiste adres.

  Supportactie loterij opzeggen →

 29. De Grote Clubactie

 30. De Grote Clubactie helpt verenigingen in heel Nederland om hun doelen te verwezenlijken. Dit doen zij met behulp van een jaarlijkse loterij. In tegenstelling tot veel andere loterijen kun je geen Grote Clubactie abonnement afsluiten. Hierdoor is de Grote Clubactie opzeggen ook niet mogelijk. Wil je de volgende keer niet meer meespelen met de loterij? Dan koop je simpelweg geen loten meer.

  De Grote Clubactie opzeggen →

Hoe kan ik een loterij opzeggen?

Wie niet langer mee wil spelen met een loterij, kan zijn abonnement makkelijk en snel opzeggen via Opzeggen.nl. Het enige wat je hoeft te doen, is de onderstaande 6 stappen doorlopen.

Stap 1: Zoek de loterij die je op wilt zeggen
Voordat je een loterij op kunt zeggen, moet je deze eerst zoeken op Opzeggen.nl. Hiervoor vul je simpelweg de naam van de betreffende loterij in. Klik vervolgens op ‘Zoek nu’ en je komt op de opzegpagina terecht.

Stap 2: Bepaal de opzegdatum
Zodra je op de opzegpagina bent beland, kies je allereerst een opzegdatum. Als je direct wilt stoppen met een loterij, kies je voor de optie ‘zo spoedig mogelijk’. Kun je jouw abonnement pas vanaf een bepaalde datum opzeggen? Selecteer dan deze datum op Opzeggen.nl. Wij zorgen er vervolgens voor dat jouw abonnement op deze datum wordt beëindigd.

Stap 3: Vul je gegevens in
Wanneer je de opzegdatum hebt gekozen, vul je de benodigde gegevens in. Om jouw opzegging te regelen hebben wij een aantal gegevens nodig. Onze opzegbrief wordt direct aangepast nadat je jouw gegevens hebt ingevuld. Opzeggen.nl gebruikt jouw gegevens enkel voor de opzegbrief en slaat deze niet op.

Stap 4: Persoonsgegevens verwijderen of niet?
Wie een loterij opzegt via Opzeggen.nl kan er ook voor kiezen om zijn persoonsgegevens te laten verwijderen uit het systeem van de loterij. Hierdoor verklein je de kans dat de loterij in de toekomst (opnieuw) contact met jou opneemt. Wil je dat jouw persoonsgegevens verwijderd worden? Vink dan het vakje met ‘verwijder mijn persoonsgegevens’ aan. In dat geval nemen wij een verzoek tot verwijdering van persoonsgegevens op in jouw persoonlijke opzegbrief.

Stap 5: Kies een verzendmethode en verstuur je brief
Staat jouw opzegbrief klaar? Kies dan een verzendmethode. Via Opzeggen.nl kun je jouw brief standaard of aangetekend versturen. Standaard verzending is goedkoper, maar een aangetekende brief heeft de voorkeur. Je ontvangt in dat geval een track & trace code om de brief te volgen en bovendien krijg je een ontvangstbevestiging. Je betaalt overigens €1,06 minder als je voor aangetekende verzending via Opzeggen.nl kiest.

Het beste opzegmoment bij een loterij

Speel je mee met een loterij, maar overweeg je jouw lidmaatschap te beëindigen? Dan moet je de loterij opzeggen. Ondanks dat je veel loterijen tegenwoordig op ieder gewenst moment op kunt zeggen, vragen veel mensen zich af wat het beste moment is. Opzeggen.nl raadt je aan om jouw abonnement (ruim) voor een automatisch incasso stop te zetten. De kans dat de incasso al verstuurd is, is dan het kleinst. In dat geval wordt er voor de eerstvolgende trekking mogelijk geen geld meer van jouw bankrekening afgeschreven. Dit gebeurt wel als de incasso al verstuurd is.

De opzegtermijn van loterijen in Nederland

Wie denkt dat iedere loterij in Nederland direct opgezegd kan worden, heeft het mis. Er zijn namelijk loterijen die werken met een opzegtermijn. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval als je via een actie lid bent geworden. Je kunt jouw abonnement dan vaak pas na een x-aantal trekkingen opzeggen. De opzegtermijn verschilt overigens per loterij. Sommige loterijen hanteren een opzegtermijn van een maand, terwijl je andere loterijen (vrijwel) direct op kunt zeggen.

Problemen bij het opzeggen

Een loterij opzeggen lijkt misschien niet lastig, maar het kan behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Loterijen doen er namelijk alles aan om jou als klant te behouden. Dit kun je als vervelend ervaren. Mogelijk loop je zelfs wel tegen problemen bij het opzeggen aan. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Beëindig je jouw abonnement via Opzeggen.nl. Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Bij ons zeg je jouw loterij abonnement op zonder dat je contact op hoeft te nemen met de loterij. Een loterij opzeggen is hierdoor een fluitje van een cent.

Net een jackpot gevallen? Bye bye winkansen

Wie meespeelt met een loterij hoopt er uiteraard vurig op om de jackpot te winnen. Helaas is deze kans bijzonder klein. Is de jackpot gevallen, maar niet op jouw lotnummer(s)? Dan hoop je misschien dat je de volgende keer meer geluk hebt. Toch kan het bij sommige loterijen behoorlijk lang duren voordat je weer wint nadat de jackpot is gevallen. In dat geval nemen jouw winkansen dus af. Dit gebeurt overigens niet bij iedere loterij, maar er zijn wel degelijk loterijen waarbij de winkansen lager zijn nadat de jackpot is gevallen.

Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een loterij

Hoe zeg je de Nationale Postcode Loterij op?
De Nationale Postcode Loterij opzeggen kan op verschillende manieren. Je kunt telefonisch contact opnemen met de loterij, maar ook schriftelijk of online een verzoek tot opzegging indienen. Je kunt de Nationale Postcode Loterij ook opzeggen via Opzeggen.nl. Op onze website zeg jij jouw abonnement op deze loterij makkelijk en snel op.

Hoe zeg je de Bankgiroloterij op?
De BankGiro Loterij opzeggen is niet meer mogelijk. Deze loterij werd op 16 augustus 2021 namelijk samengevoegd met de VriendenLoterij. Als gevolg van deze samenvoeging is het merk BankGiro Loterij komen te vervallen. De loterij opereert inmiddels onder de vlag van de VriendenLoterij.

Hoe zeg je de Vriendenloterij op?
Een abonnement op de VriendenLoterij zeg je makkelijk en snel op via Opzeggen.nl. Op onze website stel je binnen de kortste keren een opzegbrief voor de VriendenLoterij op. Je kiest vervolgens tussen standaard verzending of aangetekend versturen. Nadat jouw opzegbrief verstuurd is, wordt jouw VriendenLoterij abonnement snel beëindigd. Je kunt de VriendenLoterij ook opzeggen door contact op te nemen met de loterij.

Kan je telefonisch opzeggen?
Ja, de meeste Nederlandse loterijen kun je telefonisch opzeggen. Het voordeel van telefonisch opzeggen is dat jouw opzegging vaak direct verwerkt wordt. Telefonisch opzeggen brengt ook een nadeel met zich mee. Je krijgt namelijk een medewerker van de loterij aan de telefoon. Hij/zij zal proberen je over te halen mee te blijven spelen.

Wanneer kun je een loterij opzeggen?
Dit verschilt per loterij. Sommige loterijen kun je op ieder gewenst moment opzeggen, maar dit geldt niet voor iedere loterij. Er zijn namelijk ook loterijen die werken met een opzegtermijn. Hier krijg je bijvoorbeeld mee te maken als je meespeelt naar aanleiding van een actie. In dat geval kun je een loterij vaak pas opzeggen nadat je een x-aantal trekkingen hebt meegespeeld.

Hoe werkt opzeggen via Opzeggen.nl?
Een loterij opzeggen via Opzeggen.nl is een fluitje van een cent. Je zoekt eerst de loterij die je op wilt zeggen, kiest de opzegdatum en vult jouw gegevens in. Je kunt een loterij bovendien verzoeken om jouw persoonsgegevens te verwijderen. Vervolgens kies je een verzendmethode en verstuurt Opzeggen.nl jouw opzegbrief.

Kan ik de Grote Clubactie opzeggen?
Nee, je kunt de Grote Clubactie niet opzeggen. Het is namelijk niet mogelijk om een abonnement op deze loterij af te sluiten. De loterij wordt namelijk maar eenmaal per jaar gehouden en voor iedere trekking moet je zelf loten kopen. Wie de volgende keer niet meer mee wil spelen, koopt simpelweg geen loten.


Staat de organisatie er niet tussen? Gebruik dan onze algemene opzegbrief.


Meest opgezegde loterijen

Je bent namelijk niet de enige

Net opgezegde loterijen

Meest opgezegd in deze categorie

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7147 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3400 organisaties
 • Veilig