★★★★★
9.1 op basis van 7147 beoordelingen Kiyoh

Staatsloterij opzeggen

Zeg hier direct Staatsloterij op

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7147 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

  • Opzeggarantie
  • Gratis juridische hulp
  • 3400 organisaties
  • Veilig

Staatsloterij opzeggen werkt als volgt

Staatsloterij opzeggen

De Staatsloterij is de oudste loterij van Nederland. De allereerste trekking van deze loterij vond in het jaar 1726 plaats in de Ridderzaal in Den Haag. Destijds ging de loterij nog door het leven onder de naam Generaliteitsloterij. Nederlanders namen toen al veelvuldig deel aan deze loterij en tegenwoordig is dit nog steeds het geval. Toch kun je na jaren meespelen besluiten om te stoppen. In dat geval moet je de Staatsloterij opzeggen. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Opzeggen.nl vertelt jou hier alles over een Staatsloterij abonnement opzeggen. Op deze pagina kun je bovendien direct de Staatsloterij opzeggen.


Op deze pagina
Contactgegevens van de Staatsloterij
Abonnement van de Staatsloterij opzeggen
Opzegtermijn
Minder vaak meespelen
XL staatsloterij verwijderen
Recht van Verzet
Drie manieren om deelname Staatsloterij stop te zetten
Opzeggen van de Staatsloterij via Opzeggen.nl
Goede afhandeling van opzegging
Standaard of aangetekend versturen
Gratis voorbeeldbrief
Staatsloterij opzeggen is moeilijk
Ervaringen staatsloterij opzeggen
Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van de Staatsloterij

Contactgegevens van de Staatsloterij

Naam Nederlandse Loterij
Adres Postbus 818
Postcode 2700 AV
Plaats Zoetermeer
Kamer van Koophandel 27139788
Telefoonnummer 070 - 550 0806

Abonnement van de Staatsloterij opzeggen

Er kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen aan de Staatsloterij opzeggen. Zo vind je de prijs per lot misschien te duur geworden. Dit kan het gevolg zijn van een prijsverhoging, maar ook van een verandering in jouw persoonlijke situatie. Door jouw abonnement op te zeggen blijft er geld over voor andere zaken. Je kunt de Staatsloterij ook opzeggen omdat je niet of nauwelijks iets wint. Hierdoor vind je het mogelijk zonde om hier iedere maand nog geld aan uit te geven. Voordat je de Staatsloterij opzegt, moet je rekening houden met een aantal zaken. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Opzegtermijn

Wil je niet langer meespelen met de Staatsloterij? Dan kun je op ieder gewenst moment jouw abonnement opzeggen. Deze loterij werkt namelijk niet met een opzegtermijn. Wel is er sprake van een verwerkingstijd van maximaal vier weken. Ga er daarom niet vanuit dat jouw abonnement ook direct opgezegd is. Hierdoor kan het zijn dat je nog deelneemt aan een volgende trekking. De incasso wordt namelijk al enige tijd voor de trekking in gang gezet.

Minder vaak meespelen

Staatsloterij opzeggen is vaak het gevolg van een stijgende prijs of een lager inkomen. Dit betekent alleen niet dat je helemaal moet stoppen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om minder vaak mee te spelen met de Staatsloterij. Via Mijn Staatsloterij kies je helemaal zelf met welke trekkingen je meespeelt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel met de trekkingen op de 10e van de maand mee te spelen. Daarnaast kun je enkel met de even trekkingen meespelen. Speel je met meerdere loten mee? Overweeg dan om met minder loten mee te spelen. Je kunt er ook voor kiezen om met 1/5 loten mee te spelen in plaats van met hele loten.

XL staatsloterij verwijderen

Bij de Staatsloterij kun je ervoor kiezen om mee te spelen met loten met XL. Naast de trekking die iedere 10e van de maand plaatsvindt is er ook een XL-trekking. Bij deze trekking win je al als je minimaal de eerste vier cijfers van je lotnummer goed hebt. Je maakt hierdoor in principe kans op extra prijzen. Het nadeel van XL is dat dit jou extra geld kost. Gelukkig kun je XL via Mijn Staatsloterij makkelijk in- en uitschakelen. Wil je de Staatsloterij opzeggen omdat dit jou te veel kost en speel je mee met XL? Overweeg dan eerst XL te verwijderen. Je betaalt in dat geval namelijk minder voor een lot.

Recht van Verzet

De Staatsloterij houdt regelmatig een belronde om nieuwe klanten te werven. Vroeger kon jij je inschrijven bij het Bel-me-niet Register als je niet gebeld wilde worden voor dergelijke acties, maar dit register is sinds 1 juli 2021 opgeheven. Bedrijven mogen tegenwoordig alleen nog consumenten bellen die hier vooraf mee hebben ingestemd, die klant zijn of die dat onlangs zijn geweest. Als jij jouw Staatsloterij abonnement recent hebt opgezegd, kan het zijn dat je door de loterij gebeld wordt. Zit je hier niet op te wachten? Geef dit dan aan tijdens het telefoongesprek. Het gesprek moet dan direct beëindigd worden en bovendien mag de verkoper jou in de toekomst ook niet meer bellen.

Drie manieren om deelname Staatsloterij stop te zetten

Wie wil stoppen met automatisch meespelen met de Staatsloterij dient zijn abonnement op te zeggen. Ben je dit van plan, maar weet je niet hoe je dit het beste aan kunt pakken? Dan moet je weten dat er drie verschillende manieren zijn om de Staatsloterij op te zeggen. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

  1. Opzeggen per telefoon

  2. Allereerst kun je de Staatsloterij opzeggen per telefoon. De loterij is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur bereikbaar via 070 - 550 0806. Telefonisch opzeggen is volgens de Staatsloterij zelf de snelste manier om jouw abonnement te beëindigen. Om (lange) wachttijden te vermijden, kun je het beste bellen tussen 14.00 en 16.00 uur.
  3. Schriftelijk

  4. Niet iedereen vindt het prettig om de Staatsloterij telefonisch op te zeggen. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je voor schriftelijk opzeggen kiezen. Vermeld in deze opzegbrief jouw voornaam, achternaam, postcode en huisnummer, het bij de loterij bekende e-mailadres, je telefoonnummer, het spel waarvan je een abonnement wilt beëindigen en (eventueel) de reden van opzegging. Je stuurt deze brief naar Staatsloterij Klantenservice, Postbus 818, 2700 AV Zoetermeer.
  5. Gebruik de opzegservice van Opzeggen.nl

  6. Is zowel telefonisch als schriftelijk opzeggen niets voor jou? Geen probleem, want via Opzeggen.nl zeg je een abonnement op de Staatsloterij online op in twee simpele stappen. Nadat je bij stap 1 jouw gegevens invult, kies je bij stap 2 hoe wij jouw opzegbrief versturen: standaard of aangetekend. Als alternatief voor onze makkelijke manier van opzeggen kun je jouw abonnement ook opzeggen via de website van de Staatsloterij.

Opzeggen van de Staatsloterij via Opzeggen.nl

Opzeggen.nl helpt jou een handje bij de Staatsloterij opzeggen. Wanneer je dit via onze website doet, kost dit je slechts een fractie van jouw tijd. Wij weten namelijk precies hoe we de Staatsloterij op moeten zeggen. Doordat wij wekelijks contact hebben met onze contactpersoon bij de Staatsloterij zijn de lijntjes kort. Hierdoor kunnen we snel schakelen als er vragen zijn over een opzegging.

Opzeggen gaat helaas niet altijd goed, maar Opzeggen.nl kan altijd aantonen dat wij de opzegbrief hebben afgeleverd. Wij maken namelijk gebruik van geregistreerde e-mail voor gewone verzending. Aangetekende brieven zijn te volgen via track & trace.

Goede afhandeling van opzegging

Wie zijn abonnement opzegt, wil de zekerheid hebben dat dit ook echt gebeurt. Laat je jouw Staatsloterij abonnement opzeggen door Opzeggen.nl? Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Wij werken namelijk op basis van 100% opzeggarantie bij een aangetekende verzending. Dit betekent dat wij garanderen dat jouw abonnement ook daadwerkelijk wordt opgezegd als je dit via Opzeggen.nl doet. Gaat er toch iets mis met de Staatsloterij opzeggen? Dan gaat onze jurist gratis voor je aan de slag om de opzegging alsnog naar volle tevredenheid te regelen. Als je hierdoor een maand langer hebt meegespeeld dan strikt noodzakelijk vergoeden wij jouw laatste lot(en).

Standaard of aangetekend versturen

Laat je de Staatsloterij opzeggen door Opzeggen.nl? Dan moet je kiezen uit standaard of aangetekend versturen. Een Staatsloterij abonnement opzeggen per aangetekende brief heeft de voorkeur. Wie een aangetekende brief verstuurt, krijgt namelijk een track & trace code. Hierdoor kun je jouw opzegbrief volgen. Daarnaast krijg je een ontvangstbevestiging als de brief bij de Staatsloterij is afgeleverd. Een aangetekende brief versturen kost doorgaans €9,05, maar als je dit via Opzeggen.nl doet betaal je hier maar €7,99 voor.

Gratis voorbeeldbrief

Stuur je liever zelf een opzegbrief naar de Staatsloterij? Dan betekent dit niet dat Opzeggen.nl jou niet kan helpen. Op onze website kun je namelijk gratis opzegbrieven downloaden zonder dat jij je hiervoor hoeft te registreren. Nadat je een opzegbrief van Opzeggen.nl gedownload hebt, hoef jij enkel nog jouw gegevens in te vullen. Wanneer je dit gedaan hebt, stuur je de brief naar de Staatsloterij. Zo eenvoudig werkt de Staatsloterij opzeggen via Opzeggen.nl.

Staatsloterij opzeggen is moeilijk

Het opzeggen van jouw Staatsloterij abonnement kan behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Wie online of schriftelijk opzegt kan bijvoorbeeld vergeten belangrijke gegevens aan te leveren. Hierdoor neemt het opzeggen van een loterij mogelijk meer tijd in beslag dan je lief is. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Gelukkig hoef je hier niet bang voor te zijn als je jouw abonnement bij de Staatsloterij opzegt via Opzeggen.nl. Doordat wij precies weten welke gegevens de loterij nodig heeft om jouw abonnement op te zeggen, gaat dit niet mis. Kortom: reden genoeg om jouw Staatsloterij abonnement op te zeggen via Opzeggen.nl.

Ervaringen staatsloterij opzeggen

Lisa uit Aruba - "Vanuit Aruba de Staatsloterij opzeggen is helemaal niet lastig. Aangetekend nog wel. Ik heb verder niets meer wat ik moet opzeggen in Nederland, anders zou ik Opzeggen.nl zeker weer gebruiken."

Maurice uit Sleeuwijk - "Super geregeld, briefje gemaakt, laten versturen en week later had ik bevestiging van de Staatsloterij binnen. Ben benieuwd of ze mijn gegevens daadwerkelijk hebben verwijderd. Maar zolang ik niets hoor zal het wel goed zijn!"

Jeroen uit Eindhoven - "Liever betaal ik niet voor opzeggen, dus super service van jullie dat jullie ook adresgegevens en telefoonnummer van de Staatsloterij communiceren. Ik heb ze gebeld en opgezegd, was direct geregeld."

Ilse uit Riemst - "Op zondagavond vond ik het tijd worden dat ik overbodige kosten ging wegstrepen. Maar op zondag is geen bedrijf beschikbaar. Maar Opzeggen.nl wel, dus ik heb direct 2 loterijen en een donatie beëindigd. Dat ruimde lekker op."Meer informatie over het opzeggen van een loterij?Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van de Staatsloterij

Wat is de opzegtermijn van Staatsloterij?
De Staatsloterij heeft geen opzegtermijn. Je kunt jouw abonnement op deze loterij op ieder gewenst moment opzeggen. Jouw abonnement wordt alleen niet direct beëindigd, want de Staatsloterij heeft een verwerkingstijd van maximaal vier weken. Hierdoor kan het zijn dat je toch nog meedoet met de eerstvolgende trekking terwijl jij je abonnement al hebt opgezegd.

Op welke manieren kan ik de Staatsloterij opzeggen?
De Staatsloterij opzeggen kan op drie manieren: telefonisch, schriftelijk en online. Volgens de loterij zelf is telefonisch opzeggen de beste manier. Wie liever online op wil zeggen, kan dit makkelijk en snel via Opzeggen.nl doen. Je kunt je ook tot de website van de Staatsloterij richten om jouw abonnement te beëindigen.

Wat moet ik doorgeven bij een schriftelijke opzegging?
Als je voor een schriftelijke Staatsloterij opzegging kiest is het belangrijk dat je de juiste gegevens in de brief zet. Zorg er in ieder geval voor dat jouw voornaam, achternaam, postcode en huisnummer, het bij de loterij bekende e-mailadres, je telefoonnummer, het spel waarvan je een abonnement wilt beëindigen en (eventueel) de reden van opzegging in de brief staan.

Hoe voorkom ik dat ik door de Staatsloterij gebeld wordt?
Wie niet langer door de Staatsloterij gebeld wil worden, kan dit tijdens een telefoongesprek met een verkoper van de loterij aangeven. Op basis van het recht van verzet moet een verkoper het gesprek namelijk direct beëindigen als je dit aangeeft. Bovendien mag je in de toekomst niet nogmaals gebeld worden door de Staatsloterij.

Waarom de Staatsloterij opzeggen per aangetekende brief?
De Staatsloterij opzeggen per aangetekende brief heeft de voorkeur omdat je een track & trace code krijgt. Hierdoor kun je jouw opzegbrief volgen. Daarnaast krijg je een ontvangstbevestiging als de brief bij de Staatsloterij is afgeleverd. Wie een aangetekende brief verstuurt via Opzeggen.nl betaalt hier bovendien €1,06 minder voor dan gebruikelijk.

Is de Staatsloterij opzeggen makkelijk?
Dit hangt af van de manier waarop je jouw abonnement opzegt. Als je dit via de Staatsloterij zelf doet, kan opzeggen behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Via Opzeggen.nl is de Staatsloterij opzeggen een fluitje van een cent. Je vult jouw gegevens in, kiest een verzendmethode en wij regelen de rest voor je.

Meest opgezegde loterijen


Andere loterijen


Bekijk alle bedrijven in de branche: Loterij

Staatsloterij contact

Je kunt de Staatsloterij bereiken via het telefoonnummer 070 - 550 08 52. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Hou er rekening mee dat je in een wachtrij terecht kunt komen.

Liever niet bellen maar direct online regelen? Gebruik dan onderstaande opzegservice. Geen wachtrijen, in 2 stappen geregeld!

Adres Staatsloterij

Nederlandse Loterij
Postbus 818
2700 AV ZOETERMEER