★★★★★
9.1 op basis van 7017 beoordelingen Kiyoh

Greenpeace opzeggen

Zeg hier direct Greenpeace op

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7017 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3390 organisaties
 • Veilig

Greenpeace opzeggen werkt als volgt

Greenpeace Nederland opzeggen

Greenpeace is een onafhankelijke, internationaal opererende milieuorganisatie die zich inzet voor een groene, vreedzame planeet. Wie hier een bijdrage aan wil leveren, kan donateur van Greenpeace worden. Ben je donateur, maar wil je niet langer geld doneren aan dit goede doel? Dan moet je jouw donateurschap beëindigen. Helaas weten veel mensen niet hoe Greenpeace opzeggen in zijn werk gaat. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vertellen wij je namelijk alles over Greenpeace opzeggen.


Op deze pagina
Contactgegevens van Greenpeace Nederland
Donatie opzeggen of wijzigen: Greenpeace
Aanpassen donatie
Structurele machtiging
Periodieke schenkingen
Verwerking van een Greenpeace opzegging
Hoe kan ik het Greenpeace donateurschap opzeggen?
Zo werkt het stopzetten van Greenpeace via Opzeggen.nl
Greenpeace opzeggen via aangetekende verzending
Gratis je opzegbrief downloaden
Greenpeace opzeggen met opzeggarantie
Zo voorkom je dat je gebeld wordt door Greenpeace
Wat doet Greenpeace met mijn gegevens?
Klacht over Greenpeace doorgeven
Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van Greenpeace abonnement

Contactgegevens van Greenpeace Nederland

Naam Stichting Greenpeace Nederland
Adres Postbus 3946
Postcode 1001 AS
Plaats Amsterdam
Kamer van Koophandel 41200415
Telefoonnummer 0800 - 422 3344
E-mailadres info@greenpeace.nl

Donatie opzeggen of wijzigen: Greenpeace

Wie geld wil doneren aan Greenpeace kan kiezen voor een eenmalige of maandelijkse donatie. Als je eenmalig geld geeft, is Greenpeace opzeggen niet nodig. Het goede doel schrijft dan immers maar één keer geld van jouw rekening af. Bij een maandelijkse donatie wordt er iedere maand automatisch geld afgeschreven. Wil je dat dit stopt? Dan zit er niets anders op dan Greenpeace opzeggen. Dit is namelijk de enige manier om een automatische incasso van dit goede doel te beëindigen.

Aanpassen donatie

Greenpeace opzeggen is niet direct noodzakelijk als je vindt dat je te veel geld doneert aan dit goede doel. Je kunt jouw donatie namelijk ook wijzigen. Wie wil dat dit goede doel iedere maand een lager bedrag afschrijft, kan dit op verschillende manieren doorgeven. Je kunt telefonisch contact opnemen met Greenpeace, maar je kunt ook het contactformulier op de website van dit goede doel invullen. Als je tijdelijk even geen geld meer wilt doneren, kun je via deze wegen een donatie aan Greenpeace tijdelijk opzeggen.

Structurele machtiging

Wanneer je geld wilt doneren aan Greenpeace, kun je ervoor kiezen om op willekeurige momenten een bedrag over te maken naar dit goede doel. Het is ook mogelijk om voor een structurele machtiging te kiezen. Greenpeace schrijft dan op vaste momenten het door jou gekozen bedrag af van je bankrekening. Wil je een structurele machtiging aan dit goede doel stopzetten? Dan moet je Greenpeace opzeggen. Alleen dan zorg je er namelijk voor dat er niet langer automatisch geld van jouw rekening wordt afgeschreven door dit goede doel.

Periodieke schenkingen

Wie geld wil doneren aan Greenpeace kan ook voor een periodieke schenking kiezen. Een periodieke schenking is niets anders dan een structurele gift aan een goed doel die schriftelijk is vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. Het gaat hier om een overeenkomst tussen jou en Greenpeace. De looptijd van zo’n overeenkomst is minimaal vijf jaar. Tijdens de looptijd ben je verplicht om ieder jaar eenzelfde bedrag te schenken in vaste termijnen. Doordat deze gift volledig aftrekbaar is van je belastbaar inkomen, ontvang je een deel van je gift terug van de Belastingdienst. Een periodieke schenking aan Greenpeace opzeggen is niet mogelijk, want je sluit een overeenkomst voor minimaal vijf jaar.

Verwerking van een Greenpeace opzegging

Sommige mensen denken dat een Greenpeace opzegging direct verwerkt wordt, maar dat is niet het geval. Bij het opzeggen van een goed doel krijg je namelijk te maken met verwerkingstijd. In het geval van Greenpeace duurt het maximaal 30 dagen voordat jouw opzegging verwerkt is. Hierdoor kan het zijn dat er na Greenpeace opzeggen nog eenmalig geld van jouw rekening wordt afgeschreven. Dit gebeurt als de opzegging en automatische incasso elkaar kruisen. Je kunt dit geld tot twee maanden na de afschrijfdatum terug laten boeken (storneren). Hiervoor richt jij je tot de bank waarbij je bankiert.

Hoe kan ik het Greenpeace donateurschap opzeggen?

Doordat goede doelen niet werken met een opzegtermijn, kun je op ieder gewenst moment Greenpeace opzeggen. Als je niet langer wilt doneren aan dit goede doel, is het alleen wel handig om te weten hoe je jouw Greenpeace donateurschap stopzet. Hieronder zetten wij de manieren om op te zeggen voor je op een rijtje.

 1. Telefonisch

 2. Wie niet langer geld wil doneren aan Greenpeace, kan dit telefonisch doorgeven. Hiervoor bel je naar 0800 - 422 33 44. De medewerkers van dit goede doel zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar. Als je tussen 14.00 en 16.00 uur in de gelegenheid bent om te bellen, heeft dit de voorkeur. De kans op wachttijden is dan namelijk het kleinst.
 3. Via een online contactformulier

 4. Niet iedereen vindt het prettig om een donatie aan een goed doel via de telefoon stop te zetten. Gelukkig hoeft dit ook niet, want Greenpeace biedt jou de mogelijkheid om een donatie online te beëindigen. Hiervoor richt jij je simpelweg tot het contactformulier op de website van het goede doel.
 5. Mail

 6. Een derde manier om jouw Greenpeace donatie te beëindigen,is door een mail te sturen. Zorg dat je weet welke gegevens het goede doel nodig heeft, zodat een opzegging direct verwerkt kan worden. Naast NAW-gegevens heeft Greenpeace ook het rekeningnummer nodig waar het bedrag van afgeschreven wordt. Wie dit goede doel per mail op wil zeggen, richt zijn mail aan info@greenpeace.nl.
 7. Opzeggen.nl

 8. Tot slot kun je Greenpeace opzeggen via Opzeggen.nl. Dit is verreweg de makkelijkste manier om een goed doel op te zeggen. Je hoeft bij ons alleen jouw gegevens in te vullen en een verzendmethode te kiezen. Vervolgens zorgt Opzeggen.nl ervoor dat jouw opzegbrief verstuurd wordt naar Greenpeace. Hierdoor hoef je zelf maar weinig te doen om een donatie aan dit goede doel te beëindigen.

Zo werkt het stopzetten van Greenpeace via Opzeggen.nl

Wil je niet langer geld doneren aan een goed doel? Beëindig jouw donateurschap dan. Veel mensen willen vandaag de dag online een goed doel opzeggen. Opzeggen.nl maakt dit mogelijk. Via onze website is Greenpeace stopzetten simpel. Hierdoor wordt er voortaan niet langer automatisch geld afgeschreven van jouw rekening door dit goede doel.

Greenpeace opzeggen via aangetekende verzending

Als je gebruik maakt van de aangetekende verzendservice dan zorgt Opzeggen.nl ervoor dat je een track & trace code krijgt. Hiermee kun je jouw opzegbrief volgen. Bovendien krijg je bericht van ons op het moment dat jouw brief bij Greenpeace is afgeleverd. Kies je voor standaard verzending? Dan ben je weliswaar goedkoper uit, maar profiteer je niet van de voordelen die aangetekend versturen met zich meebrengt.

Gratis je opzegbrief downloaden

Wil je Greenpeace opzeggen? Vul dan de gevraagde gegevens in en de brief wordt automatisch aangepast. Download de brief, onderteken deze en verstuur de brief naar het opgegeven adres. Je ontvangt een bevestiging van Greenpeace per wanneer jouw donatie en de bijbehorende automatische incasso zullen worden stopgezet.

Greenpeace opzeggen met opzeggarantie

Wil je direct zekerheid over je opzegging? Laat dan ons je opzegging regelen. Wij verzenden je opzegging naar Greenpeace en je ontvangt hiervan van ons een bevestiging inclusief een kopie van je opzegbrief. Bekijk voor meer informatie de pagina over onze opzeggarantie .

Zo voorkom je dat je gebeld wordt door Greenpeace

Greenpeace kan telefonisch contact opnemen met donateurs of mensen die de afgelopen 3 jaar donateur zijn geweest. Vroeger kon jij je nog inschrijven voor het Bel-me-niet Register als je niet op dergelijk telefoontjes zat te wachten, maar dit register is sinds 1 juli 2021 opgeheven. Gelukkig betekent dit niet dat je niets kunt doen om te voorkomen dat je gebeld wordt door Greenpeace. Je kunt het goede doel namelijk informeren dat je telefonische acquisitie niet op prijs stelt. Als je toch gebeld wordt, kun jij je beroepen op het Recht van Verzet. De Greenpeace-medewerker mag het gesprek dan niet voortzetten en het goede doel mag je in de toekomst niet nogmaals bellen.

Wat doet Greenpeace met mijn gegevens?

Wanneer je donateur wordt van Greenpeace, moet je de nodige gegevens doorgeven. Het goede doel gebruikt jouw gegevens uitsluitend om je zo goed van dienst te kunnen zijn en om je - op verzoek - te informeren over acties en campagnes. Greenpeace gaat zorgvuldig om met jouw gegevens en speelt deze niet door naar derden. Wil je Greenpeace opzeggen? Dan is het goed denkbaar dat je ook jouw persoonsgegevens uit de systemen van dit goede doel wilt laten verwijderen. Dit kun je zelf aangeven, maar je kunt ook een verzoek tot verwijdering van jouw persoonsgegevens op laten nemen in de opzegbrief van Opzeggen.nl.

Klacht over Greenpeace doorgeven

Heb je een klacht over Greenpeace? Dan staat het Support Care-team van dit goede doel voor je klaar. Dit team kun je op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch bereiken via 0800 - 422 3344. WIe liever niet belt, kan een klacht mailen naar info@greenpeace.nl. Je kunt een klacht ook per post insturen. Adresseer je brief in dat geval aan Stichting Greenpeace Nederland, NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam. Greenpeace streeft ernaar om zo snel mogelijk te reageren op klachten.

Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van Greenpeace abonnement

Op welke manieren kan ik Greenpeace opzeggen?
Greenpeace opzeggen kan op verschillende manieren. Je kunt telefonisch contact opnemen als je niet langer wilt doneren aan dit goede doel, maar je kunt ook het contactformulier op de website invullen of een mail sturen. Wie niet onnodig veel tijd wil besteden aan Greenpeace opzeggen, kan zich het beste tot Opzeggen.nl richten.

Waarom Greenpeace opzeggen via Opzeggen.nl?
Greenpeace opzeggen via Opzeggen.nl brengt veel voordelen met zich mee. Zo hoef je enkel jouw gegevens in te vullen en een verzendmethode te kiezen. Opzeggen.nl zorgt er vervolgens voor dat jouw opzegbrief verstuurd wordt. Wie voor Opzeggen.nl kiest, profiteert bovendien van 100% opzeggarantie.

Wat houdt de opzeggarantie van Opzeggen.nl in?
Door de opzeggarantie van Opzeggen.nl weet je zeker dat een Greenpeace opzegging goed verwerkt wordt. Meestal gebeurt dit zonder problemen, maar dit is niet altijd het geval. Als je gebruik hebt gemaakt van de opzegservice van Opzeggen.nl, gaat onze jurist gratis voor je aan de slag om de opzegging alsnog goed te verwerken.

Kan ik een periodieke schenking aan Greenpeace opzeggen?
Nee, het is niet mogelijk om een periodieke schenking aan Greenpeace op te zeggen. Zo’n schenking wordt namelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. Deze overeenkomst heeft een looptijd van minimaal 5 jaar, waardoor je er niet onderuit kunt.

Kost een opzegbrief downloaden geld?
Opzeggen.nl biedt jou de mogelijkheid om een opzegbrief te downloaden. Hier zijn geen kosten aan verbonden, waardoor het hier echt gaat om een gratis opzegbrief. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, download je de brief. Verstuur deze vervolgens naar Greenpeace en jouw donateurschap wordt binnen maximaal 30 dagen stopgezet.

Moet ik mij registreren om de gratis opzegbrief te downloaden?
Nee, het is niet nodig om een account aan te maken op Opzeggen.nl als je onze opzegbrief wilt downloaden. Nadat je jouw gegevens in hebt gevuld, kun je de opzegbrief direct downloaden. Opzeggen.nl verwijdert jouw gegevens uit het systeem als je geen gebruik maakt van onze opzegservice.

Meest opgezegde goede doelen


Andere goede doelen


Bekijk alle bedrijven in de branche: Goede doelen

Veel gestelde vragen over Greenpeace

-Wat is het telefoonnummer van Greenpeace?
Het nummer van Greenpeace is 0800-4223344.

-Wanneer is Greenpeace bereikbaar?
De Supportercare is op elke werkdag tussen 09:00-17:00 uur bereikbaar.