★★★★★
9.2 op basis van 2128 beoordelingen Kiyoh

Inboedelverzekering opzegbrief

Opzeggen bij je inboedelverzekeraar

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 2.867.906 opzeggingen in totaal

back

Wat is een inboedelverzekering eigenlijk?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je schade aan je spullen in en rond je huis kan verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand, inbraak, waterschade en vandalisme.

Waar moet ik vooral op letten bij het afsluiten van een inboedelverzekering?

Niet iedere inboedelverzekering biedt dezelfde uitgebreide dekking. De meeste verzekeraars bieden echter een totaaldekking aan waarbij slechts een paar dingen niet verzekerd zijn, bijvoorbeeld wanneer je expres spullen kapot maakt. Bij de meeste inboedelverzekeringen zijn spullen zoals dure apparatuur of sieraden niet standaard meeverzekerd. Deze spullen moet je daarom vaak apart meeverzekeren

Opzegtermijn inboedelverzekering

Voordat je gaat opzeggen, is het van belang om te achterhalen of je inboedelverzekering al opzegbaar is. De meeste inboedelverzekeringen hanteren een jaarcontract. Zodra dit jaar voorbij is, zijn deze inboedelverzekeringen dagelijks opzegbaar, over het algemeen met een opzegtermijn van 1 maand.

Opzegbrief inboedelverzekering

Zoek je een opzegbrief om een inboedelverzekering op te zeggen? Zoek de verzekeraar die je wilt opzeggen, ga naar de opzegbrief, vul de gevraagde gegevens in en de opzegbrief wordt automatisch aangepast. Download de brief, onderteken deze en verstuur de brief naar het opgegeven adres. Je ontvangt een bevestiging van de inboedelverzekeraar per wanneer jouw inboedelverzekering en de eventuele automatische incasso worden stopgezet.Hieronder vind je directe links naar veel gebruikte opzegbrieven voor inboedelverzekeringen:

Inboedelverzekering opzeggen