9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Opzegbrief

Wil je onder een contract of abonnement uit? Dan moet je deze zelf opzeggen. Dit kun je doen door telefonisch contact op te nemen met een bedrijf, maar je kunt ook een opzegbrief versturen. Wanneer je voor deze laatste optie kiest, moet je weten hoe je een opzegbrief opstelt. Als je bepaalde gegevens vergeet te vermelden, kan jouw opzegging namelijk niet verwerkt worden. Daarom lees je op deze pagina alles over een opzegbrief. Daarnaast gaan we in op de mogelijkheid om een gratis opzegbrief te downloaden op Opzeggen.nl.

Wat handig is om te vermelden in een opzegbrief
Waar je rekening mee moet houden
Gratis opzegbrief van Opzeggen.nl
Opzeggen.nl helpt jouw graag verder!

Wat handig is om te vermelden in een opzegbrief

Met een opzegbrief geef je aan dat je een contract of abonnement wilt beëindigen. Om jouw opzegging goed en snel te kunnen verwerken, is het belangrijk dat je de juiste gegevens vermeldt in deze brief. Helaas weten veel mensen niet precies wat er wel en niet in zo’n brief moet staan. Daarom zetten wij hier een aantal zaken op een rijtje die handig zijn om te vermelden in een opzegbrief.

Jouw adres

Je start een opzegbrief altijd met je adresgegevens. Noteer op de eerste regel jouw voor- en achternaam, op de tweede regel de straat en het huisnummer en op de derde regel postcode en plaats waar je woont.

Plaats en datum

Na het adres van de geadresseerde volgt de plaats vanuit waar je de brief stuurt, gevolgd door de datum waarop je de brief opstelt.

Betreft:

Schrijf of typ vervolgens ‘Betreft:’ en volg dit op door bijvoorbeeld: ‘opzegging deelname Staatsloterij’.

Aanhef

Als aanhef van een opzegbrief gebruik je altijd ‘geachte heer/mevrouw’. Hierna volgt een komma.

Een alinea over dat je wenst te stoppen met een abonnement of iets wilt opzeggen

Onder de aanhef volgt een (korte) alinea waarin je aangeeft dat je jouw abonnement of contract wilt beëindigen of iets op wilt zeggen per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening van de opzegbrief. Onder deze alinea vermeld je jouw naam, adres, postcode + woonplaats, rekeningnummer, e-mailadres en het abonnementsnummer. Ga je een loterij opzeggen? Vermeld dan de lotnummers waarmee je meespeelt.

Een passage over de incassomachtiging en het Recht van Verzet.

Verzoek de organisatie vervolgens om de machtiging voor de automatische incasso gelijktijdig met jouw abonnement te beëindigen. Je kunt eventueel ook nog een passage opnemen met betrekking tot het Recht van Verzet.

Vraag om schriftelijke bevestiging

Onderaan jouw opzegbrief verzoek je de organisatie om per mail een schriftelijke bevestiging van de opzegging te versturen naar het mailadres dat je eerder in de brief genoemd hebt.

Afsluiting en handtekening

Je sluit een opzegbrief altijd af met ‘Met vriendelijke groet,’ gevolgd door jouw handtekening en voor- en achternaam.

Waar je rekening mee moet houden

Wil je een abonnement, contract of lidmaatschap opzeggen? Verwacht dan niet dat dit van de ene op de andere dag geregeld is. Je moet namelijk rekening houden met een aantal zaken. Hieronder maken we duidelijk waar je precies rekening mee moet houden.

De looptijd

Controleer de looptijd. In veel gevallen is sprake van een looptijd van 1 jaar bij afsluiten van een contract of abonnement. Daarna is meestal sprake van 1 maand opzegtermijn. Dit kan per organisatie verschillen. Hou er rekening mee dat een boete in rekening kan worden gebracht wanneer je voor het einde van de looptijd opzegt.

Automatische incasso

Wanneer het erg lang duurt voordat je een bevestiging ontvangt van je leverancier, dan kun je de automatische incasso door je bank laten blokkeren. De betalingsverplichting blijft echter bestaan tot je (schriftelijk) hebt opgezegd en hier een bevestiging van hebt ontvangen.

Storneren

Heb je een bevestiging van je opzegging ontvangen, maar wordt er nog steeds geld van je rekening geïncasseerd? Dit kun je altijd binnen 56 dagen door je bank laten terugstorten.

Wet van Dam en opzegtermijn

Als jouw abonnement stilzwijgend verlengd wordt, is er sprake van een abonnement voor onbepaalde tijd. Dankzij de Wet van Dam kun je deze op ieder gewenst moment opzeggen. Er geldt meestal een opzegtermijn van 1 maand.

Herroepingsrecht

Heb je online, telefonisch of op straat een abonnement afgesloten maar krijg je hier spijt van? Dan biedt het herroepingsrecht mogelijk uitkomst. Je kunt jouw abonnement dan binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden annuleren.

Gratis opzegbrief van Opzeggen.nl

De opzegbrief wordt automatisch aangepast. Download de opzegbrief, onderteken deze en verstuur de brief. Je ontvangt een bevestiging van de organisatie per wanneer je opzegging een feit is. Met onze opzegbrieven kun je onder andere een loterij opzeggen, goed doel opzeggen, krant en tijdschrift opzeggen, verzekering opzeggen en streaming dienst opzeggen.

Opzeggen.nl helpt jouw graag verder!

Belangrijk om te weten: je kunt alle informatie op onze website gratis en vrijblijvend gebruiken. Ook de opzegformulieren - die we voor elke organisatie individueel hebben opgesteld omdat voor iedere organisatie andere informatie noodzakelijk is - kun je eenvoudig en gratis gebruiken.

Als je nog meer gemak wilt en het niet erg vindt om daar iets voor te moeten betalen, dan kun je ook nog gebruik maken van onze opzegservice; wij versturen jouw opzegging direct naar de juiste afdeling van de organisatie en we garanderen dat jouw opzegging wordt verwerkt. Deze 100% opzeggarantie ontvang je alleen als je gebruik maakt van onze opzegservice. Je betaalt van te voren, dus geen verrassingen achteraf zoals bij veel van de andere opzegservices die er actief zijn. Uiteraard gaat het om een éénmalige betaling en geldt ook nog eens een 'niet tevreden-geld terug' beleid. Je kunt dus zonder risico gebruik maken van onze service.

Tenslotte nog een percentage waar we trots op zijn; 96% van onze gebruikers beveelt onze opzegservice aan!

Categorieën

  • Loterij
  • Goede doelen
  • Verzekering
  • Fitness
  • Krant & tijdschrift

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

Welke organisatie zoek je?

16.574 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

GreenOnline BV Gebruiksvoorwaarden

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh