★★★★★
9.1 op basis van 7162 beoordelingen Kiyoh

Fitness opzeggen

Wat kan je allemaal opzeggen?

16.573 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 3.525.116 opzeggingen in totaal

back

Fitness of sportschool abonnement opzeggen

Veel Nederlanders hebben een fitness of sportschool abonnement. Er zijn mensen die dagelijks of een aantal keer per week sporten, maar lang niet iedereen maakt veel gebruik van een fitness of sportschool abonnement. Sommige mensen gaan zelfs helemaal niet (meer) naar de sportschool terwijl zij wel een abonnement hebben. In dat geval is het logisch dat je denkt aan een fitness of sportschool abonnement opzeggen. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? Op deze pagina lees je er alles over. Hierdoor weet je straks precies hoe je jouw fitness of sportschool abonnement op moet zeggen.

Op deze pagina
Meest opgezegde sportscholen en fitnessclubs via Opzeggen.nl
Zo beëindig je een lidmaatschap bij een sportschool of fitnessclub via Opzeggen.nl
Een abonnement bij een sportschool of fitnessclub opzeggen? Houd hier rekening mee!
Problemen bij het opzeggen van een sportschool of fitnessclub?
Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een abonnement bij een sportschool of fitnessclub

Meest opgezegde sportscholen en fitnessclubs via Opzeggen.nl

Een fitness en sportschool abonnement opzeggen kan via Opzeggen.nl. Doordat veel mensen gebruik maken van onze opzegservice kunnen wij jou vertellen wat de meest opgezegde sportscholen en fitnessclubs zijn. Hieronder hebben wij ze voor je op een rijtje gezet.

 1. Fit For Free

 2. Fit For Free is één van de bekendste fitnessclubs van Nederland. Verspreid door het land kom je dan ook verschillende vestigingen van deze keten tegen. Wanneer je een Fit For Free abonnement hebt, heb je onbeperkt toegang tot alles wat de clubs van deze keten jou te bieden hebben. Maak je hier eigenlijk amper gebruik (meer) van? Dan is het zonde om jouw abonnement op deze fitnessclub aan te houden.

  Fit For Free opzeggen →

 3. BigGym

 4. Bij BigGym ligt de nadruk op creativiteit, interieur, muziek en entertainment. Deze sportschool prijst zichzelf bovendien aan als de goedkoopste sportschool van Nederland. Heb je een BigGym lidmaatschap afgesloten, maar maak je hier minder gebruik van dan je lief is? Of wil je overstappen naar een andere fitnessclub of sportschool? Dan doe je er goed aan om jouw BigGym abonnement op te zeggen.

  BigGym opzeggen →

 5. TrainMore

 6. Verspreid door Nederland kom je verschillende vestigingen van TrainMore tegen. Deze sportschool motiveert abonnees om meer te trainen door korting te geven voor iedere work-out die zij in één van de gyms doen. Als je niet of nauwelijks meer sport maar nog wel lid bent, is het niet interessant om abonnee te blijven. Je betaalt namelijk maandelijks geld voor een TrainMore abonnement. Als je dit niet langer wenst, zit er niets anders op dan jouw TrainMore lidmaatschap opzeggen.

  TrainMore opzeggen →

 7. Basic-Fit

 8. Basic-Fit is de grootste sportschoolketen van Nederland. Mogelijk zit er ook wel een vestiging bij jou in de buurt. In dat geval heb je hier misschien wel een abonnement afgesloten. Als lid van deze sportschool mag je elke dag van de week onbeperkt sporten, zonder dat je hiervoor de hoofdprijs betaalt. Ben je niet tevreden over Basic-Fit of sport je er eigenlijk nooit meer? Dan wil je jouw abonnement mogelijk opzeggen. Logisch, want het is zonde om te betalen voor iets waar je amper gebruik van maakt.

  Basic-Fit opzeggen →

 9. SportCity

 10. Wil je graag tegelijkertijd inspannen en ontspannen? Dan heb je mogelijk een abonnement afgesloten bij SportCity. Als abonnee van deze fitnessclub profiteer je van een gevarieerd aanbod en professionele begeleiding. Toch kan het zijn dat je jouw abonnement stop wilt zetten. Dit gebeurt niet vanzelf, maar dit moet je zelf kenbaar maken bij SportCity. Door op de onderstaande link te klikken lees je hoe SportCity opzeggen in zijn werk gaat en waar je rekening mee moet houden.

  SportCity opzeggen →

 11. Anytime Fitness

 12. In vergelijking met andere fitnessclubs en sportscholen gaat Anytime Fitness net een stapje verder. Mogelijk was dit voor jou een reden om je aan te melden als lid bij Anytime Fitness. Sport je inmiddels niet zo vaak meer als vroeger? Dan vind je het abonnement misschien aan de dure kant. In dat geval kun je Anytime Fitness opzeggen. Je betaalt in dat geval niet langer voor iets waar je weinig tot geen gebruik van maakt.

  Anytime Fitness opzeggen →

 13. Club Pellikaan

 14. Van fitness tot bodypump en van squash tot sauna: bij Club Pellikaan vind je alles onder één dak. Deze sportschool is gericht op het hele gezin, waardoor jouw kinderen hier ook van harte welkom zijn. Zij kunnen zich vermaken in de kidsclub, maar ook meedoen aan de kidslessen. Ondanks dat je bij Club Pellikaan alles onder één dak vindt, wil je jouw abonnement mogelijk toch opzeggen. Opzeggen.nl zocht voor je uit hoe dit in zijn werk gaat..

  Club Pellikaan opzeggen →

 15. My HealthClub

 16. Als abonnee van My HealthClub kun je onbeperkt fitnessen in een moderne en ruime fitnessstudio. De studio’s zijn voorzien van de nieuwste fitnessapparatuur een een freestyle trainingszone, waardoor jij hier volledig aan je trekken komt. Desondanks kun je toch besluiten om jouw abonnement op te zeggen. Door op de link hieronder te klikken lees je hoe My HealthClub opzeggen in zijn werk gaat. Bovendien kun je jouw abonnement direct opzeggen.

  My HealthClub opzeggen →

  Zo beëindig je een lidmaatschap bij een sportschool of fitnessclub via Opzeggen.nl

  Wil je een fitness of sportschool abonnement opzeggen? Dat kan via Opzeggen.nl. Wanneer je jouw abonnement opzegt via onze website kost opzeggen je weinig tijd en moeite. Wie een fitness of sportschool abonnement wil opzeggen via Opzeggen.nl doorloopt de onderstaande 6 stappen.

  Stap 1: Zoek de fitnessclub of sportschool die je op wilt zeggen
  Een fitness of sportschool abonnement opzeggen via Opzeggen.nl begint met het vinden van de juiste pagina. Hiervoor typ je simpelweg de naam van de fitnessclub of sportschool in op onze homepage. Verschijnt de naam in beeld? Klik hier dan op en je wordt doorgestuurd naar de juiste pagina.

  Stap 2: Vul jouw gegevens in
  Zodra je op de juiste pagina beland bent, vul je hier jouw gegevens in. Om jouw abonnement op te kunnen zeggen, hebben we in ieder geval jouw naam, adres, postcode, woonplaats, lid- of pasnummer, vestiging waarin je sport, geboortedatum en e-mailadres nodig.

  Stap 3: Wel of geen persoonsgegevens verwijderen?
  Onder de velden met gegevens kun je het vakje ‘Verwijder mijn persoonsgegevens’ selecteren. Wanneer je hiervoor kiest, neemt Opzeggen.nl een verzoek tot verwijdering van persoonsgegevens mee in de opzegbrief.

  Stap 4: Kies een verzendmethode
  Sommige fitnessclubs en sportscholen kun je alleen opzeggen via standaard verzending óf een aangetekende brief, maar soms kun je ook kiezen uit één van beide opties. Kies je voor aangetekend versturen? Dan profiteer je van de 100% opzeggarantievan Opzeggen.nl.

  Stap 5: Onderteken jouw opzegbrief
  Nadat je de bovenstaande vier stappen doorlopen hebt, staat jouw opzegbrief klaar. Het is nu alleen nog een kwestie van ondertekenen. Hiervoor klik je in het vak waarin het blauwe potlood staat, onder ‘met vriendelijke groet,’. Er verschijnt vervolgens een venster waarin je jouw handtekening kunt zetten.

  Stap 6: Verstuur je opzegging
  Maak je gebruik van de opzegservice van Opzeggen.nl? Klik dan op ‘Verstuur mijn opzegging’ nadat je alle stappen doorlopen hebt. Als je de opzegbrief zelf wilt versturen, klik je op het downloadsymbool rechts onderaan de brief. Je kunt jouw opzegbrief gratis downloaden. Vergeet in dat geval niet dat je zelf verantwoordelijk bent voor het versturen van de brief. Bovendien profiteer je niet van onze 100% opzeggarantie als je geen gebruik maakt van onze opzegservice.

  Een abonnement bij een sportschool of fitnessclub opzeggen? Houd hier rekening mee!

  Bij een fitness of sportschool abonnement opzeggen moet je rekening houden met een aantal zaken. Helaas zijn veel mensen zich hier niet bewust van. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan,vertellen wij je hier waar je rekening mee moet houden bij een sportschool of fitnessclub opzeggen.

  Opzegtermijn

  De opzegtermijn is een eerste ding om rekening mee te houden bij een fitness of sportschool abonnement opzeggen. Wanneer het een abonnement voor bepaalde tijd betreft, kun je deze pas opzeggen tegen het einde van de looptijd. Er geldt in dat geval een opzegtermijn van minimaal 1 maand. Dit is ook het geval bij een abonnement voor onbepaalde tijd.

  Herroepingsrecht

  Veel mensen sluiten een fitness of sportschool abonnement online af. Omdat het in dat geval om een verkoop op afstand gaat, heb je wettelijk recht op 14 dagen bedenktijd. Dit staat ook wel bekend als het herroepingsrecht. Hierdoor kun je binnen de gestelde periode kosteloos en zonder opgaaf van reden onder het abonnement uit. Heb je de overeenkomst gesloten in een sportschool of fitnessclub? Dan geldt er vaak een bedenktijd van 7 dagen.

  Stilzwijgend verlengen en Wet van Dam

  Fitnessclubs en sportscholen mogen jouw abonnement automatisch verlengen als je deze niet minimaal één maand voor het verlopen van de abonnementsperiode opzegt. Omdat zij jou hier niet over in hoeven te lichten, noemen we dit ook wel een stilzwijgende verlenging. Door de Wet van Dam mag je je abonnement na een stilzwijgende verlenging op ieder moment opzeggen. Let op: er geldt wel een opzegtermijn van 1 maand.

  Problemen bij het opzeggen van een sportschool of fitnessclub?

  Een fitness of sportschool abonnement kan voor problemen zorgen. Heb je jouw opzegging al lange tijd geleden verstuurd, maar nog steeds geen bevestiging ontvangen? Dan loopt de automatische incasso mogelijk door. Dit is niet wenselijk, want je hebt niet voor niets jouw abonnement opgezegd. Je kunt in dat geval contact opnemen met de fitnessclub of sportschool in kwestie, maar dit kan ook problemen veroorzaken. Veel sportscholen en fitnessclubs zijn namelijk niet goed bereikbaar. Hierdoor kan het bovendien lange tijd duren voordat je eindelijk reactie of antwoord krijgt van een fitnessclub of sportschool.

  Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een abonnement bij een sportschool of fitnessclub

  Hoe kan ik mijn sportschool abonnement opzeggen?
  Een sportschool abonnement kun je vaak online opzeggen. Bij de ene sportschool kan dit alleen via de website, terwijl je bij de andere sportschool ook op kan zeggen in de app. Daarnaast kun je jouw abonnement in een sportschool zelf opzeggen. Je kunt ook gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.nl.

  Hoe werkt het opzeggen van een sportschool of fitnessclub via Opzeggen.nl?
  Een fitness of sportschool abonnement opzeggen via Opzeggen.nl is een fluitje van een cent. Selecteer de fitnessclub of sportschool die je op wilt zeggen en vul jouw gegevens in. Onderteken vervolgens de opzegbrief en wij versturen deze naar de fitnessclub of sportschool.

  Waarom zou ik kiezen voor de opzegservice van Opzeggen.nl als ik mijn sportschool abonnement wil beeïndigen?
  Dankzij de opzegservice van Opzeggen.nl heb je zelf weinig omkijken naar een fitness of sportschool abonnement opzeggen. Daarbij komt dat je profiteert van onze 100% opzeggarantie. Hierdoor weet je zeker dat jouw fitness of sportschool abonnement wordt opgezegd.

  Wat is de opzegtermijn bij sportscholen?
  Sportscholen hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Bij abonnementen voor bepaalde tijd gaat deze opzegtermijn pas in nadat de abonnementsperiode verstreken is. Een abonnement voor onbepaalde tijd kun je op ieder moment opzeggen, maar ook dan geldt er een opzegtermijn van 1 maand.

  Mag ik mijn sportschool abonnement opzeggen bij een zwangerschap?
  Dit hangt af van de sportschool waar je een abonnement hebt afgesloten. Bij de ene sportschool mag je jouw abonnement tijdelijk stopzetten bij een zwangerschap, maar dit kan niet bij iedere sportschool. Soms kun je jouw abonnement wel overdragen als je zwanger bent.

  Mag een sportschool of fitnessclub een jaarcontract afsluiten?
  Ja, bij de meeste sportscholen en fitnessclubs ga je een contract aan voor 1 jaar. Wanneer je een jaarabonnement afsluit, zit je hier ook 1 jaar aan vast. Opzeggen kan pas nadat de abonnementsperiode is afgelopen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

  Hoe zit het met het opzeggen van een sportschool of fitness abonnement bij een verhuizing?
  Vaak mag je een fitness of sportschool abonnement opzeggen als er binnen een straal van een x-aantal kilometers geen vestiging van de keten zit. Je moet je nieuwe adres aan kunnen tonen middels een kopie van de inschrijving bij de gemeente. Ook bij een verhuizing geldt doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen.


Staat de organisatie er niet tussen? Gebruik dan onze algemene opzegbrief.


Meest opgezegde sportscholen

Je bent namelijk niet de enige

Net opgezegde sportscholen

Meest opgezegd in deze categorie

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7162 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3400 organisaties
 • Veilig