★★★★★
9.2 op basis van 6796 beoordelingen Kiyoh

Opzegbrief

Wij maken voor jou een persoonlijke opzegbrief, helemaal gratis

opzeggen werkt als volgt

Alles over een opzegbrief + gratis download

Wil je onder een contract of abonnement uit? Dan moet je deze zelf opzeggen. Dit kun je doen door telefonisch contact op te nemen met een bedrijf, maar je kunt ook een opzegbrief versturen. Wanneer je voor deze laatste optie kiest, moet je weten hoe je een opzegbrief opstelt. Als je bepaalde gegevens vergeet te vermelden, kan jouw opzegging namelijk niet verwerkt worden. Daarom lees je op deze pagina alles over een opzegbrief. Daarnaast gaan we in op de mogelijkheid om een gratis opzegbrief te downloaden op Opzeggen.nl.

Wat handig is om te vermelden in een opzegbrief
Waar je rekening mee moet houden
Gratis opzegbrief van Opzeggen.nl

Wat handig is om te vermelden in een opzegbrief:

Met een opzegbrief geef je aan dat je een contract of abonnement wilt beëindigen. Om jouw opzegging goed en snel te kunnen verwerken, is het belangrijk dat je de juiste gegevens vermeldt in deze brief. Helaas weten veel mensen niet precies wat er wel en niet in zo’n brief moet staan. Daarom zetten wij hier een aantal zaken op een rijtje die handig zijn om te vermelden in een opzegbrief.

  1. Jouw adres

    Je start een opzegbrief altijd met je adresgegevens. Noteer op de eerste regel jouw voor- en achternaam, op de tweede regel de straat en het huisnummer en op de derde regel postcode en plaats waar je woont.

  2. Het adres van de geadresseerde ofwel de organisatie waar je wilt opzeggen

    Onder jouw adresgegevens volgt het adres van de geadresseerde ofwel de organisatie waar je wilt opzeggen. Noteer dit op dezelfde manier als je eigen adres.

  3. Plaats en datum

    Na het adres van de geadresseerde volgt de plaats vanuit waar je de brief stuurt, gevolgd door de datum waarop je de brief opstelt.

  4. Betreft:

    Schrijf of typ vervolgens ‘Betreft:’ en volg dit op door bijvoorbeeld: ‘opzegging deelname Staatsloterij’.

  5. Aanhef

    Als aanhef van een opzegbrief gebruik je altijd ‘geachte heer/mevrouw’. Hierna volgt een komma.

  6. Een alinea over dat je wenst te stoppen met een abonnement of iets wilt opzeggen

    Onder de aanhef volgt een (korte) alinea waarin je aangeeft dat je jouw abonnement of contract wilt beëindigen of iets op wilt zeggen per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening van de opzegbrief. Onder deze alinea vermeld je jouw naam, adres, postcode + woonplaats, rekeningnummer, e-mailadres en het abonnementsnummer. Ga je een loterij opzeggen? Vermeld dan de lotnummers waarmee je meespeelt.

  7. Een passage over de incassomachtiging en het Recht van Verzet.

    Verzoek de organisatie vervolgens om de machtiging voor de automatische incasso gelijktijdig met jouw abonnement te beëindigen. Je kunt eventueel ook nog een passage opnemen met betrekking tot het Recht van Verzet.

  8. Vraag om schriftelijke bevestiging

    Onderaan jouw opzegbrief verzoek je de organisatie om per mail een schriftelijke bevestiging van de opzegging te versturen naar het mailadres dat je eerder in de brief genoemd hebt.

  9. Afsluiting en handtekening

    Je sluit een opzegbrief altijd af met ‘Met vriendelijke groet,’ gevolgd door jouw handtekening en voor- en achternaam.

Waar je rekening mee moet houden

Wil je een abonnement opzeggen? Verwacht dan niet dat dit van de ene op de andere dag geregeld is. Je moet namelijk rekening houden met een aantal zaken. Hieronder maken we duidelijk waar je precies rekening mee moet houden.

  • De looptijd

    Controleer de looptijd. In veel gevallen is sprake van een looptijd van 1 jaar bij afsluiten van een contract of abonnement. Daarna is meestal sprake van 1 maand opzegtermijn. Dit kan per organisatie verschillen. Hou er rekening mee dat een boete in rekening kan worden gebracht wanneer je voor het einde van de looptijd opzegt.

  • Automatische incasso

    Wanneer het erg lang duurt voordat je een bevestiging ontvangt van je leverancier, dan kun je de automatische incasso door je bank laten blokkeren. De betalingsverplichting blijft echter bestaan tot je (schriftelijk) hebt opgezegd en hier een bevestiging van hebt ontvangen.

  • Storneren

    Heb je een bevestiging van je opzegging ontvangen, maar wordt er nog steeds geld van je rekening geïncasseerd? Dit kun je altijd binnen 56 dagen door je bank laten terugstorten.

  • Wet van Dam en opzegtermijn

    Als jouw abonnement stilzwijgend verlengd wordt, is er sprake van een abonnement voor onbepaalde tijd. Dankzij de Wet van Dam kun je deze op ieder gewenst moment opzeggen. Er geldt meestal een opzegtermijn van 1 maand.

  • Herroepingsrecht

    Heb je online, telefonisch of op straat een abonnement afgesloten maar krijg je hier spijt van? Dan biedt het herroepingsrecht mogelijk uitkomst. Je kunt jouw abonnement dan binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden annuleren.

Gratis opzegbrief van Opzeggen.nl

Hier vind je een algemene opzegbrief. Vul de gevraagde gegevens van jezelf en van de organisatie waarbij je wilt opzeggen in. De opzegbrief wordt automatisch aangepast. Download de opzegbrief, onderteken deze en verstuur de brief. Je ontvangt een bevestiging van de organisatie per wanneer je opzegging een feit is. Met onze opzegbrieven kun je onder andere loterijen opzeggen, goede doelen opzeggen, kranten en tijdschriften opzeggen. Voor een compleet overzicht verwijzen we je naar het middelste gedeelte van de homepage.

Gegevens die Opzeggen.nl bijhoudt

De enige gegevens die Opzeggen.nl bijhoudt, zijn de gegevens van organisaties die in deze opzegbrief worden ingevuld. Wanneer een bepaalde organisatie vaak wordt ingevuld, dan zullen wij deze organisatie toevoegen aan de lijst met bedrijven waarbij het adres direct staat ingevuld.



Meest opgezegd

Deel opzeggen.nl met je vrienden