★★★★★
9.1 op basis van 7163 beoordelingen Kiyoh

Donorregister opzeggen

Download hier je gratis opzegbrief

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7163 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

  • Opzeggarantie
  • Gratis juridische hulp
  • 3400 organisaties
  • Veilig

Donorregister opzeggen werkt als volgt

Donorwet aangenomen

Op 13 februari 2018 is de donorwet aangenomen. De belangrijkste wijziging is, dat iedereen die geen bezwaar maakt, in principe orgaandonor is. Familie heeft echter altijd een laatste stem hierin.

Moet je nu al iets ondernemen als je geen donor wilt zijn? Nee, zo snel zal de nieuwe donorwet niet geïmplementeerd worden. De verwachting is dat vanaf 2020 de donorwet daadwerkelijk van kracht wordt. Voordat het zover is, ontvangt iedereen twee formulieren waarmee kan worden aangegeven dat je geen donor wilt zijn. Je hoeft nu dus niet direct actie te ondernemen.

Opzeggen donorregistratie

Wil je je donorregistratie opzeggen? Vul de benodigde gegevens in en je brief wordt gegenereerd. Je kunt de brief zelf gratis versturen naar het antwoordnummer van het Donorregister. Je ontvangt een bevestiging van het Donorregister zodra jouw registratie is verwijderd.

Voor de meeste organisaties bieden we een verzendservice aan. Voor de donorregistratie kunnen we dit helaas niet, aangezien een opzegging die door ons wordt afgeleverd niet in behandeling wordt genomen. Wanneer je de brief zelf verstuurd, vergeet deze dan niet te ondertekenen, anders wordt deze ook niet in behandeling genomen. Wanneer je dit online regelt met je DigiD, dan weet je zeker dat je opzegging juist wordt verwerkt.

Geen donor zijn?

Als je geen orgaandonor wilt zijn, dan kun je dat doorgeven aan het Donorregister. Zodra je je keuze kenbaar hebt gemaakt bij het register, dan zal deze keuze gehandhaafd blijven, ook als er een nieuw systeem wordt geïntroduceerd. Het donorregister maakt het wijzigen helaas wel ingewikkeld, dat komt natuurlijk niet ten goede aan het doel. We adviseren je om je registratie online te wijzigen met je DigiD.

Registratie online wijzigen

Als je je DigiD bij de hand hebt, dan adviseren we je om online je registratie wijzigen via www.donorregister.nl.

Doel van het Donorregister

Het Donorregister is gestart om iedereen eenvoudig te laten aangeven of zij donor willen zijn of niet. Het register geeft uitvoering aan de Wet op de orgaandonatie (Wod), die handel in organen en weefsel verbiedt en zorgt voor rechtmatige toewijzing en verdeling. Ook al betreuren we het dat het donorregister opzeggingen via ons niet accepteert (en zijn we het hier ook niet mee eens), het doel van het register juichen we toe; meer mensen redden door orgaantransplantatie.

Meest opgezegde


Andere


Bekijk alle bedrijven in de branche: Overig

Telefoonnummer Donorregister

We hebben nog geen telefoonnummer van Donorregister in ons bestand.

Adres Donorregister

Donorregister
Antwoordnummer 4044
6400 VC Heerlen