★★★★★
9.1 op basis van 7162 beoordelingen Kiyoh

Krant & tijdschrift opzeggen

Wat kan je allemaal opzeggen?

16.562 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 3.515.732 opzeggingen in totaal

back

Kranten en tijdschriften opzeggen

Veel Nederlanders zijn geabonneerd op een krant of tijdschrift. Mogelijk heb je zelfs wel meerdere abonnementen afgesloten. Als je een krant of tijdschrift niet (meer) leest, is het zonde om jouw abonnement aan te houden. Je betaalt dan immers voor iets waar je eigenlijk geen gebruik van maakt. In dat geval is kranten en tijdschriften opzeggen het overwegen waard. Helaas weten veel mensen niet hoe dit in zijn werk gaat. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze pagina staat namelijk geheel in het teken van kranten en tijdschriften opzeggen.

Op deze pagina
Top 12 meest opgezegde kranten en tijdschriften via Opzeggen.nl
Hoe kan ik een tijdschrift of krant opzeggen?
Beste opzegmoment voor een krant of tijdschrift
Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een krant of tijdschrift

Top 12 meest opgezegde kranten en tijdschriften via Opzeggen.nl

In Nederland kun jij je abonneren op tal van kranten en tijdschriften. Wanneer je niet langer abonnee wilt zijn, dien je jouw abonnement zelf op te zeggen. Als je niets doet, blijft jouw abonnement namelijk doorlopen. Mensen die hun abonnement op een krant of tijdschrift op willen zeggen, maken veelvuldig gebruik van de opzegservice van Opzeggen.nl. Benieuwd welke kranten en tijdschriften het meest opgezegd worden via onze website? Wij zetten hier de top 12 op een rijtje.

 1. Volkskrant

 2. Met zo’n 200.000 gedrukte exemplaren wordt de Volkskrant relatief veel gelezen in Nederland. Het dagblad is van oorsprong rooms-katholiek, richt zich sinds 1960 op hoger opgeleide lezers en wordt uitgegeven door DPG Media. Krijg je iedere ochtend de Volkskrant in de bus en/of lees je hem digitaal, maar wil je de krant niet langer? Dan moet je de Volkskrant opzeggen. Wanneer je niet weet hoe je dit doet, klik je op de onderstaande link. Hier staan namelijk verschillende manieren voor de Volkskrant opzeggen op een rijtje.

  De Volkskrant opzeggen →

 3. Het AD

 4. Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, kan zich ook abonneren op het AD. Net als de Volkskrant wordt dit dagblad ook uitgegeven door DPG Media. Naast de landelijke krant heeft het AD ook zeven regionale titels: AD Rotterdams Dagblad, AD Haagsche Courant, AD Utrechts Nieuwsblad, AD Amersfoortse Courant, AD Groene Hart, AD De Dordtenaar en AD Rivierenland. Wil je jouw abonnement op één van de titels van het AD opzeggen? Klik op onderstaande link en je leest precies hoe dit in zijn werk gaat.

  Het Algemeen Dagblad opzeggen →

 5. De Telegraaf

 6. Net als de Volkskrant en het AD behoort ook de Telegraaf tot de grootste kranten van Nederland. Van alle dagbladen heeft de Telegraaf het grootste bereik. Het dagblad staat met ruim 50% van de Nederlandse bevolking in contact. De Telegraaf verschijnt van maandag tot en met zaterdag zowel op papier als digitaal. Daarnaast heeft de krant een aanverwante website. Ben je abonnee, maar wil je de Telegraaf opzeggen? Volg de link hieronder en je kunt jouw abonnement direct stopzetten.

  De Telegraaf opzeggen→

 7. Het Parool

 8. Waar de bovenstaande drie klanten abonnees door heel Nederland hebben, is dit voor het Parool in mindere mate het geval. Dit komt vooral doordat deze krant zich voornamelijk op de stad Amsterdam richt. Het Parool is één van de vele uitgaven van DPG Media. Wil je jouw abonnement op het Parool opzeggen? Dat kan door telefonisch of online contact op te nemen met de klantenservice. Daarnaast kun je jouw abonnement direct stopzetten via Opzeggen.nl. Via de onderstaande link kom je op een pagina over het Parool opzeggen terecht.

  Het Parool opzeggen →

 9. Donald Duck

 10. Het tijdschrift Donald Duck staat volledig in het teken van de avonturen van de gelijknamige, fictieve eend die in 1934 geïntroduceerd werd. Het tijdschrift wordt uitgegeven door DPG Media. De Donald Duck wordt veel gelezen door kinderen, maar er zijn ook volwassenen die de stripverhalen geweldig vinden. Als je een abonnement hebt op het blad maar hem eigenlijk niet meer leest, kun je de Donald Duck opzeggen. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Klik op de onderstaande link en je weet direct op welke manieren je jouw abonnement kunt beëindigen.

  Donald Duck opzeggen →

 11. Ouders van Nu

 12. Ouders van Nu is een tijdschrift van DPG Media waar je als (alleenstaande) ouder met (jonge) kinderen op terug kunt vallen. Daarnaast staat het magazine boordevol informatie waar zwangere vrouwen baat bij hebben. Wanneer jij je abonneert op het tijdschrift, wordt deze maandelijks bij je thuisbezorgd. Wens je Ouders van Nu niet langer te ontvangen? Dan moet je Ouders van Nu zelf opzeggen. Jouw abonnement wordt namelijk stilzwijgend verlengd als je niets doet.

  Ouders van Nu opzeggen →

 13. Libelle

 14. Het tijdschrift Libelle wordt wekelijks uitgegeven door DPG Media. Wanneer jij je abonneert op dit magazine, kun je ervoor kiezen om iedere week de papieren uitgave van het blad te ontvangen. Wil je liever alleen de premium artikelen lezen die op de website verschijnen? Dan kun je een digitaal abonnement afsluiten. Wie onder zijn abonnement uit wil, moet de Libelle opzeggen. Benieuwd op welke manieren je dit doet? Klik dan op de onderstaande link. Je belandt dan op een pagina die volledig in het teken staat van de Libelle opzeggen.

  Libelle opzeggen →

 15. LINDA.

 16. LINDA. is een glossy die zich voornamelijk op vrouwen richt. Het tijdschrift verschijnt eenmaal per maand. Wie een abonnement op de LINDA. afsluit, ontvangt het blad niet alleen op papier, maar kan hem ook digitaal lezen. Wil je niet langer abonnee zijn? Dan moet je zelf jouw abonnement op de LINDA. opzeggen. Wanneer je dit niet doet, loopt het abonnement namelijk gewoon door. De LINDA. opzeggen kan door te bellen met de klantenservice, online het opzegformulier in te vullen of gebruik te maken van de opzegservice van Opzeggen.nl.

  LINDA. opzeggen →

 17. Plus Magazine

 18. Plus Magazine is een tijdschrift dat maandelijks verschijnt. In het 200 pagina’s tellende blad vind je betrouwbare informatie over geldzaken en rechten, praktische tips om je gezondheid op peil te houden, verhelderende artikelen over mens en samenleving, inspirerende ideeën voor huis en tuin en boeiende reisreportages. Wens je het tijdschrift niet langer te ontvangen? Dan moet je Plus Magazine opzeggen. Door op de onderstaande link te klikken, lees je hoe je jouw abonnement op dit magazine op kunt zeggen.

  Plus Magazine opzeggen →

 19. Margriet

 20. Margriet behoort tot de grootste weekbladen voor vrouwen van 50 jaar en ouder. Het tijdschrift staat vooral in het teken van onderwerpen als beauty, mode, lifestyle, culinair, relatie, gezondheid, psyche, maatschappij en toerisme. Margriet is één van de vele magazines die wordt uitgegeven onder de vleugels van DPG Media. Ben je abonnee, maar lees je het tijdschrift eigenlijk niet meer? Dan wil je mogelijk de Margriet opzeggen. Door op de onderstaande link te klikken, kun je jouw abonnement op dit tijdschrift makkelijk en snel opzeggen.

  Margriet opzeggen →

 21. vtwonen

 22. Wanneer je als vrouw geïnteresseerd bent in verhuizing, verbouwen en interieur en graag leest, heb je mogelijk een abonnement op vtwonen. Dit tijdschrift is onderdeel van DPG Media en verschijnt eenmaal per maand. Je ontvangt het blad niet alleen in de bus als je een abonnement neemt, maar krijgt ook toegang tot de digitale editie. Wil je jouw abonnement op vtwonen opzeggen? Klik op de onderstaande link en je kunt dit direct regelen.

  vtwonen opzeggen →

 23. DPG Media

 24. DPG Media is hierboven al meermaals voorbij gekomen. Dit mediabedrijf is namelijk de uitgever van een groot aantal (dag)bladen en tijdschriften. Het bedrijf geeft onder meer een groot aantal regionale kranten uit, waaronder het Brabants Dagblad, de Stentor, Tubantia, PZC en de Gelderlander. Ook tijdschriften als Zo Zit Dat, Story, Flow, Tina en Totaal TV zijn onderdeel van DPG Media. Ben je abonnee van één van deze (dag)bladen of tijdschriften en wil je jouw abonnement opzeggen? Klik dan op de onderstaande link. Op de pagina waar je vervolgens op belandt, lees je alles wat je moet weten over DPG Media opzeggen.

  DPG Media opzeggen →

Hoe kan ik een tijdschrift of krant opzeggen?

Het opzeggen van een abonnement op een krant of tijdschrift kan behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Zit je hier niet op te wachten? Maak dan gebruik van de opzegservice van Opzeggen.nl. Wanneer je de onderstaande 6 stappen doorloopt, kost kranten en tijdschriften opzeggen je amper tijd en moeite.

Stap 1: Krant of tijdschrift opzoeken dat je op wilt zeggen
Wil je kranten en tijdschriften opzeggen via Opzeggen.nl? Ga dan eerst op zoek naar de titel van de krant of het tijdschrift waarvan je niet langer abonnee wilt zijn. Voer de naam in de zoekbalk op onze homepage in en je krijgt waarschijnlijk al suggesties. Klik vervolgens een suggestie aan of vul de hele naam in en klik op ‘Zoek nu!’.

Stap 2: Gegevens invullen
Als je eenmaal op de opzegpagina van een krant of tijdschrift beland bent, vul je jouw gegevens in. Om een gepersonaliseerde opzegbrief op te kunnen stellen, heeft Opzeggen.nl in ieder geval jouw voor- en achternaam, straat en huisnummer, postcode en woonplaats nodig. Daarnaast dien je jouw e-mailadres in te vullen, zodat je de bevestiging van de opzegging digitaal kunt ontvangen.

Stap 3: Verwijdering persoonsgegevens
Nadat je jouw persoonsgegevens in hebt gevuld, zie je een leeg vakje met daarachter ‘Verwijder mijn persoonsgegevens’. Wanneer je hierop klikt, voegen wij onderaan de opzegbrief een alinea toe. Hierin wordt een krant of tijdschrift verzocht om, in het kader van de AVG, over te gaan tot onmiddellijke verwijdering van alle persoonsgegevens die zij van jou hebben. Hierdoor kun je niet meer gebeld worden en ontvang je bovendien geen geadresseerd reclamedrukwerk.

Stap 4: Zelf versturen of overlaten aan Opzeggen.nl?
Wanneer je de bovenstaande drie stappen doorlopen hebt, staat jouw persoonlijke opzegbrief klaar. Vervolgens is het aan jou om te bepalen of je deze door Opzeggen.nl laat versturen of dat je dit toch zelf doet. Laat je ons jouw opzegbrief versturen? Dan kan het zijn dat je moet kiezen tussen standaard verzending en aangetekend versturen. Als je de brief zelf gaat versturen, kun je deze gratis downloaden op onze website.

Stap 5: Opzegbrief ondertekenen
Onder een opzegbrief moet altijd een handtekening komen te staan. Als je de brief zelf opstuurt, kun je jouw handtekening zetten nadat je de brief geprint hebt. Laat je ons jouw opzegbrief versturen? Dan kun je digitaal tekenen. Hiervoor klik je in het veld waar het potlood staat, onderaan de brief. In de pop-up die vervolgens verschijnt, kun je met behulp van de muis of jouw vinger tekenen.
Stap 6: Opzegging versturen
De zesde en laatste stap heeft betrekking op het versturen van jouw opzegging. Als je gebruik maakt van de opzegservice van Opzeggen.nl, klik je simpelweg op ‘Verstuur mijn opzegging’ nadat je de bovenstaande stappen doorlopen hebt. Wij zorgen er in dat geval voor dat jouw opzegging verstuurd wordt naar de krant of het tijdschrift waarvan je het abonnement opzegt. Wil je de brief zelf versturen? Dan moet je het juiste adres op de envelop vermelden en de brief op de post doen.

Beste opzegmoment voor een krant of tijdschrift

Heb je een abonnement op een krant of tijdschrift, maar wil je hier graag onderuit? Dan vraag jij je mogelijk af wat het beste opzegmoment voor een krant of tijdschrift is. Dit hangt af van de status van je abonnement. Als je een abonnement hebt afgesloten naar aanleiding van een actie of aanbieding, heeft deze een bepaalde looptijd. Weet je nu al dat je het abonnement niet wilt verlengen? Zeg hem dan direct op. In dat geval wordt een abonnement met bepaalde looptijd namelijk niet omgezet in een abonnement met onbepaalde looptijd.

Wat is de opzegtermijn van kranten en tijdschriften?

Als je een abonnement voor bepaalde tijd hebt, zit je hier tot het einde van de looptijd aan vast. Wanneer het een abonnement voor een jaar betreft maar je deze na een maand al opzegt, geldt er een opzegtermijn van 11 maanden. Dan loopt het abonnement immers pas af. Wil je niet dat een abonnement met bepaalde looptijd verlengd wordt? Zeg hem dan altijd minimaal 1 maand voor het einde van het abonnement op.

Is jouw abonnement al eens stilzwijgend verlengd? Dan betreft het een abonnement met onbepaalde looptijd. Dankzij de Wet van Dam kun je zo’n abonnement op ieder gewenst moment opzeggen. Denk niet dat jouw abonnement per direct wordt stopgezet, want er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Problemen bij het opzeggen

Ga je zelf een abonnement op kranten en tijdschriften opzeggen? Dan kan het zijn dat je tegen problemen aanloopt. Zo blijft een krant of tijdschrift mogelijk geld van jouw rekening afschrijven terwijl je al wel een bevestiging van jouw opzegging hebt gekregen. In dat geval zou een automatische incasso ook moeten stoppen. Benieuwd wat je kunt doen om dit probleem te verhelpen? Hier lees je alles over automatische incasso’s en het opzeggen ervan.

Het doorlopen van een automatische incasso na opzegging van een abonnement is niet het enige probleem waar je mee te maken kunt krijgen bij kranten en tijdschriften opzeggen. Zo kan het ook lange tijd duren voordat jouw opzegging verwerkt wordt. Het kan zelfs gebeuren dat een opzegging helemaal niet verwerkt wordt. Je verkleint de kans hierop door gebruik te maken van de opzegservice van Opzeggen.nl.

Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een krant of tijdschrift

Hoe werkt opzeggen van een krant of tijdschrift via Opzeggen.nl?
Een blad of tijdschrift opzeggen via Opzeggen.nl is een fluitje van een cent. Je vult jouw gegevens in, kiest of je een verzoek tot verwijdering van persoonsgegevens op wilt nemen en ondertekent de brief. Opzeggen.nl verstuurt vervolgens jouw opzegbrief.

Waarom zou ik een krant of tijdschrift opzeggen via Opzeggen.nl?
Kranten en tijdschriften opzeggen via Opzeggen.nl doe je vooral omdat je zelf amper tijd en moeite hoeft te besteden aan een opzegging. Wij versturen jouw opzegbrief namelijk naar een krant of tijdschrift, waardoor jij je hier niet druk om hoeft te maken.

Hoe voorkom ik problemen bij het opzeggen van een krant of tijdschrift?
Je voorkomt problemen bij het opzeggen van een krant of tijdschrift door gebruik te maken van de opzegservice van Opzeggen.nl. Doordat wij weten welke informatie een krant of tijdschrift van jou nodig heeft, wordt er altijd een volledige opzegbrief verstuurd. Hierdoor kan jouw opzegging goed en snel verwerkt worden.

Hoe zit het met stilzwijgend verlengen van kranten en tijdschriften?
Een abonnement met beperkte looptijd op een krant of tijdschrift mag stilzwijgend verlengd worden als je deze niet minimaal 1 maand voor het einde van de looptijd opzegt. Abonnementen op kranten en tijdschriften mogen telkens met een periode van 3 maanden verlengd worden.

Wat doet opzeggen.nl met mijn gegevens?
Opzeggen.nl slaat jouw gegevens op als je gebruik maakt van de opzegservice. Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor je opzegging en dus niet gedeeld met derden. Gegevens van mensen die de opzegbrief alleen downloaden, worden dezelfde nacht nog van de servers verwijderd.

Wat is het wettelijk opzegtermijn van kranten en tijdschriften?
De wettelijke opzegtermijn van kranten en tijdschriften hangt af van de status van je abonnement. Een abonnement voor bepaalde tijd kun je voor het einde van de looptijd niet stopzetten. Abonnementen voor onbepaalde tijd kun je op ieder gewenst moment opzeggen, maar er geldt wel een wettelijke opzegtermijn van 1 maand.


Staat de organisatie er niet tussen? Gebruik dan onze algemene opzegbrief.


Meest opgezegde kranten en tijdschriften

Je bent namelijk niet de enige

Net opgezegde kranten en tijdschriften

Meest opgezegd in deze categorie

★★★★★
9.1 van 10 op basis van 7162 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3400 organisaties
 • Veilig